Αρχική Σχολή Γονέων 5 κανόνες για να χτίσετε την αυτοπεποίθηση του παιδιού σας

5 κανόνες για να χτίσετε την αυτοπεποίθηση του παιδιού σας

5 κανόνες για να χτίσετε την αυτοπεποίθηση του παιδιού σας

Ένα από τα καλύτερα δώρα που μπορεί να κάνει ένας γονιός στο παιδί του είναι αυτό της αυτοπεποίθησης. Η πίστη στον εαυτό του και ο αυτοσεβασμός είναι εφόδια που θα το συνοδεύουν σε όλη του τη ζωή.

Πώς θα καταφέρετε να ενισχύσετε την αυτοπεποίθηση του παιδιού σας;

Επαινέστε την προσπάθεια

Έρευνες έχουν δείξει, ότι όταν επιδοκιμάζουμε την προσπάθεια και όχι τόσο τις ιδιότητές των παιδιών – λέμε για παραδειγμα: «Πολύ καλή προσπάθεια! Συνέχισε έτσι» και όχι «Μπράβο, είσαι ο πιο έξυπνος γι’ αυτό τα κατάφερες» - τα τελευταία τείνουν να βλέπουν τις προκλήσεις ως εμπόδια που μπορούν να ξεπεράσουν και δουλεύουν σκληρότερα.

Φτιάξτε ένα περιβάλλον γύρω του με θετικούς και γεμάτους αυτοπεποίθηση ανθρώπους

Όταν τα παιδιά συναναστρέφονται κόσμο που ακολουθεί την οδό της πίστης στον εαυτό μας και της δυναμικής προσέγγισης της ζωής είναι πολύ πιθανο να ακολουθήσουν ίδια μονοπάτια. Ειδικά, αν τα παιδιά είναι κοντά με ανθρώπους που αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά παρόμοιες δυσκολίες με εκείνα, τότε μπορούν να γίνουν πολύ πιο δυναμικά.

Αναθέστε τους κάποια δουλειά

Όταν τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να νιώσουν χρήσιμα και ικανά, νιώθουν μια εσωτερική δύναμη να τους δίνει ώθηση να κάνουν πολλά περισσότερα. Αποκτούν, δηλαδή, αυτοπεποίθηση.

Βοηθήστε τα να θέσουν στόχους

Όταν τα παιδιά προσπαθούν και καταφέρνουν, τελικά κάτι, αποκτούν δύναμη. Προσπαθώντας αντιλαμβάνονται, οτι μπορούν να τα καταφέρουν και συνεχίζουν να καταβάλουν προσπάθεια, αλλά και αυτοπεποίθηση, η οποία έρχεται με την επιτευξη του στόχου. Εσείς μην σταματάτε να ενθαρρύνετε την προσπάθεια. Μην τους λύσετε το παζλ, μην τους φορέσετε την μπλούζα. Δείξτε τους πώς γίνεται και μην εστιάσετε στο αποτέλεσμα, αλλά στην προσπάθεια.

Τονώστε τα με αποδείξεις

Όταν τα παιδιά σας νιώθουν θλιμμένα και «άχρηστα», μιλήστε τους για τότε που τα κατάφεραν. Τότε που προσπάθησαν πολύ και έφεραν σε πέρας αυτό που ήθελαν να κάνουν. Θυμίστε τους το μετάλλειο που κέρδισαν, το βραβείο στο διαγωνισμο μουσικής ή το πόσο καλά είχαν πάει σε ένα διαγώνισμα, για να τονώσετε το ηθίκο τους.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter