Αρχική Σχολή Γονέων 5 λόγοι για τους οποίους το να έχεις τρία παιδιά είναι ευκολότερο από το να έχεις ένα!

5 λόγοι για τους οποίους το να έχεις τρία παιδιά είναι ευκολότερο από το να έχεις ένα!

5 λόγοι για τους οποίους το να έχεις τρία παιδιά είναι ευκολότερο από το να έχεις ένα!

Νομίζετε ότι οι γονείς που έχουν περισσότερα από ένα παιδιά περνούν πολύ δύσκολα; Μήπως έχετε αποφασίσει, ότι θα σταματήσετε στο ένα παιδί, επειδή τα βλέπετε όλα «μαύρα» και θεωρείτε, ότι με περισσότερα παιδιά θα είναι τα πάντα δυσκολότερα.

Διαβάστε παρακάτω τους 5 λόγους που το να έχεις 3 παιδιά είναι ευκολότερο από το να έχεις 1, όπως τους παρουσίασε στο babble.com η Lauren Hartmann, και θα αλλάξετε γνώμη!

Ξέρετε ήδη τι σημαίνει να είσαι γονιός

Όταν αποκτάς το πρώτο σου παιδί, όλα είναι πρωτόγνωρα και τα πάντα γίνονται με άγχος. Πρέπει να προσαρμοστείτε στη νέα πραγματικότητα, αυτή της μητρότητας, να βρείτε νέες ισορροπίες και να ανακαλύψετε πώς να είστε γονιός! Τη στιγμή, όμως, που θα αποκτήσετε το τρίτο σας παιδί γνωρίζετε ήδη τι πρέπει να κάνετε και η κατάσταση είναι λίγο πολύ «στρωμένη»…

Έχετε περισσότερη εμπειρία και γνωρίζετε πώς θα αντιμετωπίσετε καταστάσεις

Κανένα παιδί δεν είναι ίδιο με το προηγούμενο ή το επόμενο, αλλά υπάρχουν πολλά βασικά χαρακτηριστικά ενός γονέα, τα οποία έχετε αποκτήσει και ξέρετε πώς να χρησιμοποιήσετε όταν έρθει η ώρα. Έχετε ήδη διαβάσει βιβλία για τα παιδιά και έχετε αποκτήσει εμπειρία για να αντιμετωπίζετε ψύχραιμα τις περισσότερες καταστάσεις.

Παρατήσατε μια και καλή τον ύπνο

Μερικοί γονείς είναι τόσο τυχεροί που έχουν παιδάκια τα οποία κοιμούνται εύκολα και για πολλές ώρες. Νομίζω, όμως, αυτό είναι η εξαίρεση. Η έλλειψη ύπνου μοιάζει με σκληρή τιμωρία. Όταν, όμως, έχεις τρία παιδιά αντιλαμβάνεσαι πως το άγχος για τον ύπνο του μωρού και τον δικό σου, δεν πρέπει να σε κυριεύει, επειδή όλα τα παιδιά με κάποιον μαγικό τρόπο μαθαίνουν, τελικά, να κοιμούνται.

Η βοήθεια έρχεται από το σπίτι

Οι μαμάδες με ένα παιδί πρέπει να κάνουν πολλά πράγματα μόνες. Όταν, όμως, έχεις περισσότερα τα πράγματα αλλάζουν. Υπάρχουν στο σπίτι μικροί βοηθοί, οι οποίοι ανάλογα με την ηλικία τους φέρνουν σε πέρας αντίστοιχες δουλειές. Βοηθούν με τα μικρότερα αδέρφια τους, πηγαίνουν το πιάτο τους στο νεροχύτη, μαζεύουν τα ρούχα και τα παιχνίδια τους και ακόμα και αν σας φαίνεται βουνό τώρα που είναι μικρά, τα πράγματα γίνονται πολύ καλύτερα όταν μεγαλώνουν.

Ξέρετε ότι δεν κρατά για πάντα…

Νομίζω ότι η μεγαλύτερη διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στην μαμά με ένα παιδί και στην μαμά με περισσότερα, είναι ότι, η δεύτερη αντιλαμβάνεται καλύτερα πως τα πράγματα δεν διαρκούν για πάντα και οι διάφορες φάσεις που περνά το παιδί είναι… παροδικές. Όταν είχα μόνο ένα παιδί πίστευα πως κάθε στάδιο στην ανάπτυξή της ήταν ατελείωτο. Έπειτα από τρία παιδία, όμως, ξέρω ότι τίποτα δεν κρατά για πάντα. Και έτσι αντιμετωπίζω πολύ πιο εύκολα ορισμένες δυσκολίες που μου παρουσιάζονται…


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter