Αρχική Συνταγές 5 μακαρονάδες που θα λατρέψει όλη η οικογένεια

5 μακαρονάδες που θα λατρέψει όλη η οικογένεια

5 μακαρονάδες που θα λατρέψει όλη η οικογένεια

Μια από τις πιο αγαπημένες ομάδες φαγητών μικρών και μεγάλων είναι τα ζυμαρικά, και συγκεκριμένα τα μακαρόνια.

Οι εκδοχές στις οποίες κυκλοφορούν είναι πολλές και όλοι τα λατρεύουμε με σάλτσες, τυριά, μανιτάρια και κρέμες γάλακτος.

Αν και εσείς ανήκετε σε αυτή την κατηγορία μπορείτε να καθιερώσετε μία βραδιά ζυμαρικών για όλη την οικογένεια και να δοκιμάσετε κάποια από τις παρακάτω συνταγές.

Μακαρόνια με κιμά – τα κλασικά

Υλικά:

450 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος

1 μικρή συσκευασία τοματοπολτός

2 κούπες ζεστό νερό

½ κουταλάκι του τσαγιού βασιλικός

½ κουταλάκι του τσαγιού ρίγανη

½ κουταλάκι του τσαγιού ζάχαρη

½ κουταλάκι του τσαγιού αλάτι

1 κουταλιά ελαιόλαδο

Μια σκελίδα σκόρδο

Spaghetti

Εκτέλεση: Βράστε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Τσιγαρίστε τον κιμά σε ένα τηγάνι με το λάδι, τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Μόλις, αρχίσει να παίρνει χρώμα προσθέστε τον τοματοπολτό, το νερό, τη ζάχαρη, τον βασιλικό και τη ρίγανη και σιγοβράστε για περίπου 1 ώρα. Μόλις είναι έτοιμος, σερβίρετε γαρνίροντας τα μακαρόνια και συνοδεύοντας με τριμμένο λευκό τυρί.

Μακαρόνια με κοτόπουλο στον φούρνο

Υλικά:

1 κούπα πράσινες πιπεριές κομμένες

2 κουταλιές βούτυρο και λίγο ακόμα για το ψήσιμο

2 κούπες τομάτες σε κύβους με τον ζωμό τους

1 κοιυταλάκι του τσαγιού ρίγανη

1 κουταλάκι του τσαγιού μαϊντανό, αποξηραμένο

½ κούπα νερό

1 ½ της κούπας, βρασμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια κοτόπουλο

400 γρ. παρμεζάνα

Spaghetti

Εκτέλεση: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Ετοιμάστε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και αφήστε τα στην άκρη. Σε ένα τηγάνι λιώστε το βούτυρο και τσιγαρίστε τις πιπεριές. Ανακατέψτε την παρμεζάνα με τα μυρωδικά. Προσθέστε στο τηγάνι την ντομάτα και το νερό και στη συνέχεια τα μαγειρεμένα μακαρόνια. Μεταφέρετε το φαγητό σε ένα πυρέξ και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 λεπτά.

Λινγκουίνι με σάλτσα πέστο βασιλικού και τομάτα

Υλικά:

400 γρ. λιγκουίνι

1 κούπα τοματίνια cherry, κομμένες στη μέση

¾ της κούπας σάλτσα πέστο βασιλικού

Για τη σάλτσα πέστο:

2 κλωνάρια βασιλικού

3 σκελίδες σκόρδο

40 γρ. κουκουνάρι

2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα

120 γρ. ελαιόλαδο

¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Παρμεζάνα

Εκτέλεση: Σε ένα μεγάλο σκεύος με βραστό νερό, μαγειρέψτε τα λιγκουίνι. Ανακατέψτε το με τη σάλτσα πέστο πολύ καλά. Προσθέστε τις τομάτες στο μείγμα και γαρνίρετε με την παρμεζάνα.

Για τη σάλτσα πέστο: Πλύνετε και στεγνώστε πολύ καλά τον βασιλικό. Καβουρδίστε το κουκουνάρι και τσιγαρίστε μαζί με το σκόρδο. Βάζετε τον βασιλικό, το σκόρδο καθαρισμένο, το κουκουνάρι, την παρμεζάνα και το αλάτι στο μπλέντερ και πολτοποιείστε τα υλικά. Προσθέστε το ελαιόλαδο σε 3 δόσεις στο μπλέντερ και συνεχίστε το χτύπημα, μέχρι η σάλτσα να αποκτήσει μια κρεμώδη υφή.

Μακαρόνια με κρεμώδη σάλτσα από μανιτάρια

Υλικά:

½ της κούπας βούτυρο

2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες

3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα

400 γρ. μανιτάρια, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες

½ της κούπας κρέμα γάλακτος

Φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

Μια χούφτα μαϊντανό

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση: Βράστε τα μακαρόνια. Στο μεταξύ σε ένα τηγάνι και μέτρια φωτιά, λιώστε το βούτυρο. Προσθέστε τα μανιτάρια, τα κρεμμυδάκια και αφήστε να τσιγαριστούν για 3 με 4 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και συνεχίστε το ανακάτεμα για άλλο ένα λεπτό. Ανακατέψτε μαζί την κρέμα και τον μαϊντανό και σιγοβράστε για λίγα λεπτά ακόμα (μέχρι η σάλτσα να δέσει).

Ανακατέψτε τη σάλτσα με τα μακαρόνια και σερβίρετε αμέσως γαρνίροντας με το τριμμένο τυρί.

Spaghetti all' amatriciana

Υλικά:

1 πακέτο spaghetti

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

200γρ. παστό χοιρινό μάγουλο κομμένο (guanciale) σε φέτες

1 κόκκινη πιπεριά κομμένη

1 συσκευασία πολτός τομάτας

3 κούπες τυρί πεκορίνο τριμμένο

1/4 της κούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση: Μαγειρέψτε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Στο μεταξύ ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και τσιγαρίστε τις φέτες χοιρινού για περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε το κρεμμύδι και την πιπεριά. Συνεχίστε το τσιγάρισμα μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 10 λεπτά). Προσθέστε τις τομάτες και ανακατέψτε μέχρι να γίνουν μια δεμένη σάλτσα (περίπου 20 λεπτά).

Ανακατέψτε τα μακαρόνια με τη σάλτσα πολύ καλά. Σερβίρετε γαρνίροντας με μια γενναία δόση πεκορίνο σε κάθ πιάτο.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.