Αρχική InfoMommy Σχέσεις 5 πράγματα για τα οποία όλοι οι νέοι γονείς τσακώνονται

5 πράγματα για τα οποία όλοι οι νέοι γονείς τσακώνονται

5 πράγματα για τα οποία όλοι οι νέοι γονείς τσακώνονται

Το μωράκι σας ήρθε. Το περιμένατε με τόση λαχτάρα για πολύ καιρό και ακόμα δεν μπορείτε να το πιστέψετε! Όλον αυτόν τον καιρό, βέβαια, δεν ήσασταν μόνη! Συνοδοιπόρος σας ήταν και ο σύντροφός σας. Ο άνθρωπος με τον οποίο αποφασίσατε να κάνετε αυτό το μεγάλο και τολμηρό βήμα!

Όλο αυτό, λοιπόν, είναι πολύ καινούριο και για τους δυο σας. Το πρόγραμμά σας άλλαξε κατά πολύ, ενώ παρατηρείτε, ότι οι διενέξεις μεταξύ σας συνεχώς αυξάνονται… Και δεν κάνετε λάθος.

Όλα τα ζευγάρια που αποκτούν παιδάκι βιώνουν τεράστιες αλλαγές στην ζωή τους και είναι φυσιολογικό να προσπαθούν να προσαρμοστούν σε αυτές. Άρα και οι διαπληκτισμοί είναι στο παιχνίδι. Ποια είναι, όμως, τα θέματα εκείνα που «βασανίζουν» περισσότερο τους νέους γονείς;

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε 5 από τους πιο συνηθισμένους λόγους για τους οποίους οι νέοι γονείς τσακώνονται…

Ύπνος

Το πρώτο και το βασικότερο. Το πρόγραμμα του ύπνου σας αλλάζει και προσαρμόζεται στις ανάγκες του μωρού σας, οι οποίες, μάλιστα, δεν είναι καθόλου σταθερές. Οπότε, το πιθανότερο είναι να τσακώνεστε για το ποιος από τους δυο θα κοιμηθεί περισσότερο ή ποιος θα σηκωθεί για να αλλάξει το μωρό ή να το νανουρίσει. Για το ποιος το έκανε την προηγούμενη φορά, ποιος αξίζει περισσότερη ξεκούραση και η λίστα δεν τελειώνει ποτέ. Με ηρεμία μιλήστε με το ταίρι σας και προγραμματίστε το πότε θα αναλαμβάνει ο ένας και πότε ο άλλος το παιδί.

Καθάρισμα

Εντάξει, αυτό το ζήτημα το είχατε και πριν το παιδί, απλώς τώρα έχει λιγάκι… διογκωθεί. Τα πιάτα μένουν περισσότερες ημέρες στον νεροχύτη, τα ρούχα στις απλώστρες και τα κρεβάτια χωρίς στρώσιμο! Επιπλέον, η ζωή με το μωρό κάνει πιο δύσκολες ακόμα και τις ώρες μπάνιου για τους γονείς. Φτιάξτε ένα πρόγραμμα καθαριότητας για το σπίτι και συμφωνήστε πάνω στις ώρες τις οποίες θα κάνετε το μπάνιο σας. Έτσι θα μειώσετε τις τριβές μεταξύ σας…

Σεξ

Οι μαμάδες της υπόθεσης έζησαν πριν λίγο καιρό μια συγκλονιστική εμπειρία. Είναι λογικό, λοιπόν, να μη νιώθουν απόλυτα έτοιμες για μια ερωτική συνεύρεση. Αν λάβουμε υπ’ όψιν μας και τις αλλαγές που επήλθαν στη ζωή του ζευγαριού, το πιο πιθανό είναι τα δύο μέλη του να νιώθουν, πως απομακρύνονται. Αυτό είναι κάτι φυσιολογικό, το οποίο μπορείτε να αποφύγετε περνώντας στιγμές μαζί με το ταίρι σας. Βρίσκοντας χρόνο ο ένας για τον άλλο. Χρόνο ποιοτικό, στον οποίο θα ασχοληθείτε με κάτι πέρα από το παιδί και την καθημερινότητά σας.

Επισκέπτες

Θα έρθουν οι γονείς σας; Θα έρθουν οι γονείς του; Οι φίλοι σας; Τα νεογέννητα μωράκια πέρα από μεγάλη χαρά φέρνουν μαζί τους και πολλούς επισκέπτες, πράγμα το οποίο μπορεί να γίνει και θέμα συζήτησης ανάμεσά σε εσάς, αλλά και τσακωμών! Προγραμματίστε το πότε και το ποιοι θα σας επισκέπτονται με βάση τις ανάγκες της δικής σας ζωής και του μωρού σας.

Αλλαγή πάνας

Ποιος το έκανε τελευταία φορά και ποιος θα το κάνει την επόμενη; Όπως και στο πρόγραμμα ύπνου, έτσι και εδώ συνεννοηθείτε με το ταίρι σας για τις αλλαγές της πάνας, κλείστε τη μύτη σας και συνεχίστε…


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter