Αρχική Σχολή Γονέων 5 πράγματα που ένα νήπιο θέλει να πει στους γονείς του

5 πράγματα που ένα νήπιο θέλει να πει στους γονείς του

5 πράγματα που ένα νήπιο θέλει να πει στους γονείς του

Αν νομίζετε, ότι τα παιδιά μας, ακόμα και εκείνα που ακόμα δεν έχουν αναπτύξει πλήρως τις γλωσσικές τους ικανότητες, σκέφτονται μόνο την καλοπέρασή τους, τότε κάνετε ένα μικρό λάθος.

Ναι, τα παιδιά νομίζουν, πως είναι το κέντρο του κόσμου, αλλά τα συναισθήματα και η καθημερινότητά τους επηρεάζονται πολύ από όσα συμβαίνουν γύρω τους. Μπορεί να μην δείχνουν, για παράδειγμα, ότι πειράχθηκαν από κάτι που είπατε, αλλά μέσα τους το επεξεργάζονται και μπορεί να το κουβαλούν μαζί τους για καιρό.

Υπάρχουν, λοιπόν, ορισμένα πράγματα που κάθε μικρό παιδί θέλει να πει στους γονείς του. Ποια, πιστεύετε, είναι αυτά; Εμείς συγκεντρώσαμε 5 από τα πιο συνηθισμένα και σας τα παρουσιάζουμε.

«Όταν θέλω να με προσέξεις, θα κάνω τα πάντα»: Μήπως το παιδί σας σας κοροϊδεύει; Μήπως φωνάζει μέσα στον κόσμο; Ουρλιάζει; Γελάει ενοχλητικά; Κάνει τις λεγόμενες «χαζομάρες»; Δεν το κάνει για να σας νευριάσει, αλλά για να τραβήξει την προσοχή σας. Ακόμα και αν αυτή εκφραστεί με φωνές και παρατηρήσεις…

«Όταν μου φωνάζεις, μπερδεύομαι και κατηγορώ τον εαυτό μου»: Τσακώνεστε ή διαπληκτίζεστε; Το παιδί σας φοβάται και δεν ξέρει τι να κάνει τότε. Δεν ξέρει πώς πρέπει να αντιμετωπίσει μια έντονη διαφωνία και νομίζει ότι τα πράγματα θα είναι έτσι για πάντα.

«Μην ξεχνάς ότι ακόμα μαθαίνω»: Μιλάμε για παιδιά. Για μικρά παιδιά. Για να μάθουν κάτι πρέπει να το ακούσουν πάρα πολλές φορές και, πολύ περισσότερο, πρέπει να το δουν πάρα πολλές φορές. Έχετε υπομονή, όσο διδάσκετε το παιδί σας και θα σας βγει σε καλό.

«Δεν θέλω να είσαι τέλεια, μαμά»: Τα παιδιά αγαπούν τις μαμάδες, αλλά και τους μπαμπάδες τους άνευ όρων. Τους θεωρούν τους πιο όμορφους ανθρώπους. Τους θαυμάζουν. Δεν ξέρουν τι είναι το τέλειο και σίγουρα δεν το αποζητούν. Οπότε και εσείς προσπαθήστε να είστε αληθινοί με τα παιδιά σας και όχι τέλειοι…

«Σε χρειάζομαι πάρα πολύ»: Τα παιδιά μας μας θέλουν δίπλα τους. Αγχώνονται, φοβούνται και δεν ξέρουν πώς να αντιδράσουν. Εμείς, οι γονείς, είμαστε εκείνοι που θα τα βοηθήσουμε να νικήσουν τους φόβους τους. Γι’ αυτό και μας εμπιστεύονται απόλυτα!


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter