Αρχική InfoMommy 5 πράγματα που κάνουν ένα σπίτι να δείχνει ακατάστατο

5 πράγματα που κάνουν ένα σπίτι να δείχνει ακατάστατο

5 πράγματα που κάνουν ένα σπίτι να δείχνει ακατάστατο

Πιστεύατε ποτέ, ότι οι πολλοί καθρέπτες σε ένα δωμάτιο θα έκαναν το σπίτι σας να δείχνει λιγότερο τακτοποιημένο, αλλά και λιγότερο άνετο; Μήπως νομίζετε, ότι όλα αυτά τα κουτάκια αποθήκευσης που έχετε εκτεθειμένα δείχνουν το πόσο τακτικοί άνθρωποι είστε;

Κι όμως! Υπάρχουν πολλά πράγματα σε ένα σπίτι που το κάνουν να δείχνει πιο ακατάστατο από ό,τι είναι και πολλά από αυτά δεν τα είχαμε καν σκεφτεί. Ας τα δούμε...

Πλαστικές σακούλες

Παραδεχτείτε το. Και εσείς έχετε έναν σωρό από τέτοιες. Όλοι μας τις κρατάμε σε μία άκρη μήπως και χρειαστούν. Μια μέρα, όμως, η συλλογή μας αυτή στο μόνο που μπορεί να οδηγήσει είναι… σε ένα ακατάστατο δωμάτιο.

Είναι προτιμότερο να αποθηκεύσετε μερικές πλαστικές σακούλες σε ένα μικρό κουτί, μειώνοντας έτσι τον αριθμό τους και να αγοράσετε μερικές τσάντες πολλαπλών χρήσεων, οι οποίες θα σας εξυπηρετούν και στα ψώνια σας. Τέλος, μπορείτε αντί να κρατάτε άπειρες πλαστικές – και επιβλαβείς για το περιβάλλον - σακούλες να τις ανακυκλώσετε.

Κουτιά αποθήκευσης

Είναι πολύ βολικά και υπάρχουν χιλιάδες στα μαγαζιά με είδη σπιτιού. Το να έχουμε χιλιάδες και στο σπίτι μας, όμως, δεν είναι το ίδιο... βολικό. Πολλές φορές, μάλιστα, αποθηκεύουμε πράγματα σε αυτά, τα οποία αργότερα ξεχνάμε.

Μειώστε, λοιπόν, τον αριθμό των κουτιών αποθήκευσης που κατέχετε και σημειώστε πάνω σε αυτά τι «κρύβετε» μέσα τους. Τα πράγματα θα είναι ευκολότερα και πιο τακτοποιημένα για εσάς μετά από αυτό...

"Φορτωμένη" είσοδος

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ακατάστατο σε ένα σπίτι από μία κρεμάστρα γεμάτη ρούχα, ειδικά, όταν αυτή είναι και η πρώτη εικόνα που αντικρίζει κάποιος όταν μπαίνει σε αυτό. Αν το σημείο της εισόδου στο σπίτι σας είναι ακατάστατο, τότε θα χρειάζεστε περισσότερη ώρα για να βρείτε τα πράγματά σας, αλλά και να κρεμάσετε αυτά των καλεσμένων σας.

Αν θέλετε να αποφύγετε αυτή την ακαταστασία, προτιμήστε μία πιο μικρή κρεμάστρα εισόδου και τοποθετήστε ρούχα και αξεσουάρ που δεν χρησιμοποιείτε συχνά στο δωμάτιό σας...

Μεγάλοι καθρέφτες

Οι τεράστιοι καθρέφτες ειδικά στις κρεβατοκάμαρες παίζουν συχνά και τον ρόλο της πόρτας της ντουλάπας μας και μπορούν να δώσουν την αίσθηση του μεγαλύτερου χώρου σε ένα μικρό δωμάτιο. Κάνουν πιο φανερή, όμως, και τη σκόνη στον χώρο. Σκεφτείτε το! Αν το δωμάτιό μας είναι ακατάστατο και σκονισμένο, ο καθρέφτης θα δείχνει αυτή την ακαταστασία... διπλή!

Προτιμήστε μικρότερους καθρέφτες και αν θέλετε το δωμάτιό σας να φαίνεται μεγαλύτερο, βάψτε τις πόρτες της ντουλάπας σας στο ίδιο χρώμα με τους τοίχους.

Ανοιχτά ράφια

Μία από τις πιο δημοφιλείς τάσεις διακόσμησης, η οποία – δυστυχώς – αφήνει τον χώρο μας περισσότερο σκονισμένο. Και αν αυτή η σκόνη μπλεχτεί με την υγρασία ή με την γλίτσα που καμιά φορά υπάρχει στην ατμόσφαιρα της κουζίνας, λόγω μαγειρικής, τότε τα πράγματα γίνονται χειρότερα.

Τα ανοιχτά ράφια και ό,τι υπάρχει πάνω τους απαιτούν συχνό και λεπτομερές καθάρισμα. Αν θέλετε να το αποφύγετε, επιλέξτε τα κλειστά ντουλάπια. Κι αν ο χώρος σας είναι μικρός, επιλέξτε ντουλάπια σε φωτεινά χρώματα που θα τον κάνουν να δείχνει μεγαλύτερος.

Πηγή: Brightside.com


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter