Αρχική InfoBaby 12-36 μηνών 5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για το ποτηράκι του μωρού σας

5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για το ποτηράκι του μωρού σας

5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για το ποτηράκι του μωρού σας

To πρώτο ποτηράκι με το οποίο καταφέρνει ένα μωρό να πιει μόνο του νερό ή χυμό είναι το πλαστικό ποτήρι με το ενσωματωμένο καλαμάκι ή το ειδικά προσαρμοσμένο στόμιο. Κάθε σπίτι λοιπόν που σέβεται τον εαυτό του και έχει ένα πιτσιρίκι να τριγυρνά μέσα του, σίγουρα διαθέτει το λιγότερο δύο πλαστικά ποτηράκια.

Γνωρίζατε όμως ότι τα πλαστικά ποτηράκια των παιδιών πρέπει να χαίρουν ξεχωριστής φροντίδας; Όχι μόνο γιατί ανήκουν στο μικρό σας αγγελούδι, αλλά και επειδή υπάρχει πιθανότητα να επηρεάσουν αρνητικά την υγεία του. Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Η εμπειρία ενός πατέρα θα το κάνει σε μας πιο ξεκάθαρο:

Πριν λίγο καιρό ένας μπαμπάς από το Μόντρεαλ δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί ο γιος του ήταν διαρκώς άρρωστος, μέχρι που ανακάλυψε ότι το στόμιο στο πλαστικό του ποτηράκι ήταν γεμάτο μούχλα. Για να το μάθει, βέβαια, αυτό πέρασε καιρός. Μάλιστα, το μυαλό του δεν είχε φτάσει ποτέ μέχρι αυτό το σημείο. Όταν, όμως, το ποτηράκι έσπασε σε πολλά κομμάτια τότε όλα έγιναν πιο ξεκάθαρα. Το στόμιο του ποτηριού δεν καθαριζόταν τόσο καλά με αποτέλεσμα μικρόβια και βακτήρια να "φωλιάσουν" σε αυτό και να επηρεάσουν αρνητικά την υγεία του παιδιού του...

Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, ότι ακόμα και το πιο αθώο αντικείμενο μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας στα παιδιά μας. Για αυτό και πρέπει να φροντίζουμε με προσοχή όσα έρχονται σε επαφή με τα μικρά μας.

Πώς, λοιπόν, καθαρίζουμε το κυπελλάκι του παιδιού μας, πότε το αλλάζουμε και τι πρέπει να προσέχουμε όταν αγοράζουμε άλλο;

Αρχικά, για το πλύσιμό του δεν χρησιμοποιούμε ποτέ το ίδιο σφουγγάρι που χρησιμοποιούμε για όλα τα πιάτα. Ιδανικά είναι τα ειδικά βουρτσάκια με τα οποία καθαρίζουμε τα μπιμπερό και όχι ένα οποιοδήποτε σφουγγάρι.

Έπειτα, καλό είναι να μην τοποθετείτε τα ποτηράκια στο πλυντήριο πιάτων, αλλά να τα πλένετε στο χέρι μετά από κάθε χρήση. Χρησιμοποιήστε ζεστό νερό με σαπούνι και το ειδικό βουρτσάκι σας. Ενίοτε, αποστειρώστε τα με καυτό νερό και ξύδι.

Επιπλέον, όταν τα καθαρίζετε χωρίστε τα σε όλα τους τα κομμάτια και πλύντε το καθένα ξεχωριστά με πολύ μεγάλη προσοχή.

Καλό είναι, επίσης, να αποφεύγετε τα ποτηράκια με το ενσωματωμένο ειδικό στόμιο ή το καλαμάκι που δεν αφαιρείται καθώς αυτό είναι πολύ δύσκολο να καθαριστεί και αποτελεί πρόσφορο έδαφος για βακτήρια.

Τέλος, είναι φρόνιμο τα ποτηράκια να αντικαθίστανται αρκετά συχνά, ειδικά, αν έχουν αποκτήσει πολλές χαρακιές και σημάδια. Με βάση την ποιότητα και τη χρήση του, λοιπόν, προτείνεται το χρονικό πλαίσιο αντικατάστασης ενός πλαστικού ποτηριού να ξεκινά από τον πρώτο μήνα, καθώς τα παιδιά μπορεί να γίνουν αρκετά "σκληρά" μαζί του και είναι αναπόφευκτες οι γρατζουνιές μετά από μερικές χρήσεις.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.