Αρχική Σχολή Γονέων 5 πράγματα που θα κάνετε διαφορετικά με το δεύτερο παιδί σας

5 πράγματα που θα κάνετε διαφορετικά με το δεύτερο παιδί σας

5 πράγματα που θα κάνετε διαφορετικά με το δεύτερο παιδί σας

Περιμένετε δεύτερο παιδάκι; Ανυπομονείτε και ξέρετε, ότι θα το αγαπήσετε όσο και το πρώτο. Ωστόσο, πολλές μαμάδες θα σας πουν, πως με το δεύτερο παιδάκι τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά. Το δεύτερο μωράκι θα αλλάξει τα πράγματα όπως τα ξέρατε, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό!

Ποια πράγματα θα κάνετε διαφορετικά με το δεύτερο μωράκι σας;

Δεν θα ψάχνετε διαρκώς για τα πιο όμορφα, χαριτωμένα κα ακριβά φορμάκια, όπως κάνατε με το πρώτο σας μωράκι. Πλένατε τα πάντα με πολύ μεγάλη προσοχή και αν κάποιο ρουχαλάκι του μωρού σας λερωνόταν σας κατέκλυζε το άγχος και, φυσικά, το αλλάζατε αμέσως. Στο πρώτο σας μωράκι φορούσατε τα πιο όμορφα ρούχα ακόμα και για το ραντεβού με το γιατρό! Στο δεύτερο παιδάκι, από την άλλη, θα είστε πιο χαλαρή. Τι πειράζει αν χύθηκε λίγος χυμός στο φανελάκι του; Και τι πειράζει αν τα φορμάκια του πλυθούν μαζί με τα δικά σας ρούχα; Ακριβώς, δεν πειράζει!

Οι δουλειές του σπιτιού δεν θα είναι ξανά οι ίδιες. Ως μαμά ενός μωρού μπορούσατε να μαζεύετε τα παιχνίδια του, να κρατάτε το σπίτι σε απόλυτη τάξη και στο ενδοιάμεσο να ξεκουράζεστε και λίγο! Με δυο μωρά, τώρα, τα πράγματα δυσκολεύουν! Τα πιάτα θα μείνουν για λίγο περισσότερο στον νεροχύτη, τα παιχνίδια θα βρίσκονται στο πάτωμα όλη την ημέρα και εσείς θα ξεχάσετε τι σημαίνει μεσημεριανός ή και βραδινός ύπνος!

Δεν θα καταγράφετε τα πάντα. Για το πρώτο σας μωράκι κρατούσατε ημερολόγιο για τα πάντα. Έχετε καταγράψει κάθε πιθανή κίνηση, ήχο, γκριμάτσα που έκανε. Έχετε χιλιάδες φωτογραφίες και βίντεο που το δείχνουν να γελά, να κουνιέται, να κοιμάται! Για το δεύτερο παιδάκι θα αγοράσετε τις φωτογραφίες από το μαιευτήριο και θα ξεχάσετε και πού θα τις έχετε αφήσει… Δεν θα θυμάστε πότε έκανε το πρώτο του βήμα και, φυσικά, οι περισσότερες φωτογραφίες του θα είναι θολές και κουνημένες, επειδή θα έχετε αφήσει το μεγαλύτερο παιδάκι σας να τις τραβήξει…

Τα μικρόβια δεν θα σας τρομάζουν τόσο. Παραδεχτείτε το! Όταν γίνατε γονείς πρώτη φορά φωνάζατε σε όσους έμπαιναν στο σπίτι με τα παπούτσια, καθαρίζατε διαρκώς με αντισηπτικά μαντηλάκαι και υγρά και, φυσικά, δεν αφήνατε κανένα να αγγίξει το μωράκι σας! Ε, τη δεύτερη φορά δεν θα είστε τόσο αυστηρή! Μπορεί ακόμα και να αγκαλιάσετε τα μικρόβια, αφού δεν θα προλαβαίνετε να πάρετε ανάσα!

Το άγχος σας θα μειωθεί. Ως γονιός, πια, θα έχετε ένα συνεχές άγχος για τα παιδιά σας. Ειδικά όταν είναι μικρά αυτό είναι πιο έντονο! Με το δεύτερο παιδάκι, όμως, αυτό το άγχος θα μειωθεί. Σίγουρα θα ανησυχείτε για τα παιδιά σας (αυτό είναι αναπόφευκτο), αλλά δεν θα ανησυχείτε για τα πάντα. Όταν κάποιος γίνεται γονιός για πρώτη φορά σκέφτεται συνέχεια αν το παιδί του έχει φάει σωστά, αν ο ύπνος του είναι επαρκής, αν όλες του οι ανάγκες καλύπτονται πλήρως. Με το δεύτερο παιδάκι, όμως, πλέον ξέρετε! Δεν χρειάζεται να ψάχνετε τα πάντα στο διαδίκτυο ούτε να ρωτάτε διαρκώς μαμάδες, φίλες και γιαγιάδες. Με το δεύτερο μωράκι καταλαβαίνετε, ότι πρέπει να χαλαρώσετε, αφού πλέον δεν υπάρχει ο φόβος του άγνωστου και της πρώτης φοράς!

πηγή: parents.com


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter