Αρχική InfoMommy Σχέσεις 5 σημάδια που δείχνουν ότι ό γάμος σου γίνεται τοξικός

5 σημάδια που δείχνουν ότι ό γάμος σου γίνεται τοξικός

5 σημάδια που δείχνουν ότι ό γάμος σου γίνεται τοξικός

Πολλές φορές οι άνθρωποι εξιδανικεύουμε στο μυαλό μας καταστάσεις και άτομα με αποτέλεσμα να μην αντιλαμβανόμαστε το πότε οι περιστάσεις αλλάζουν. Άλλες πάλι μπορεί να έχουμε αντιληφθεί ότι τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως ακριβώς θα θέλαμε και αντιδράμε ή εθελοτυφλούμε, επειδή φοβόμαστε ή πιστεύουμε ότι όλα θα είναι αργότερα διαφορετικά. Υπάρχουν, όμως, και φορές που δεν μπορούμε να καταλάβουμε ακριβώς τι συμβαίνει.

Πώς μπορούμε να αντιληφθούμε ότι ένας γάμος είναι τοξικός και δυσλειτουργικός;

Κλάμα

Σε μια τοξική σχέση το ένα από τα δύο μέλη κλαίνε περισσότερο από όσο πριν. Δεν χρειάζεται να υπάρχει κάποια στιγμή έντασης μεταξύ των δύο μελών για να ξεκινήσουν τα δάκρυα. Μπορεί να κλαίτε ακόμα και στον δρόμο, μέσα στο αυτοκίνητο, πλένοντας τα πιάτα, κοιμίζοντας τα παιδιά, επειδή απλώς η πίεση, η ένταση και τα υποσυνείδητα συναισθήματα είναι πολύ τόσο δυνατά που δεν μπορείτε να τα αγνοήσετε πλέον.

Συναισθηματικός έλεγχος

Η σχέση σας είναι τοξική όταν ο σύζυγος ή ο σύντροφός σας σας μιλάει άσχημα, προσπαθεί να σας πληγώσει με αυτά που λέει και πιθανότατα σας εκβιάζει συναισθηματικά. Είναι περισσότερο πιθανό βέβαια, να ασκεί κριτική σε ό,τι κάνετε και βιάζεται να σας κατηγορήσει για οτιδήποτε στραβό κι αν συμβαίνει στη ζωή σας.

Ψέματα

Πιάνετε τον εαυτό σας να λέει συχνά ψέματα στους άλλους για τη σχέση σας; Όταν οι δικοί σας άνθρωποι σας ρωτούν αν είστε καλά απαντάτε θετικά με ένα «πνιχτό» χαμόγελο, αλλά μέσα σας ξέρετε ότι κρύβεται πολλά; Εάν οι κοντινοί σας φίλοι και η οικογένειά σας σας ρωτά αν είναι όλα καλά μεταξύ σας, πείτε την αλήθεια! Είναι, άλλωστε, πολύ πιθανό οι γύρω σας να έχουν ήδη καταλάβει τι συμβαίνει και να προσπαθούν να σας βοηθήσουν.

Τρυφερότητα

Η επαφή μεταξύ δύο συντρόφων είναι καίριο σημείο για την βιωσιμότητα μιας σχέσης. Εάν ο σύντροφός σας δεν σας δίνει την τρυφερότητα που χρειάζεστε, αρνείται να κάνετε σεξ ή σας βάζει στη διαδικασία να «παρακαλάτε» για βασικά πράγματα, όπως είναι οι αγκαλιές, τότε μάλλον έχετε πρόβλημα.

Αυτοπεποίθηση

Η συμπεριφορά σας αλλάζει κάθε φορά που είστε μαζί με το σύντροφό σας. Λογοκρίνετε η ίδια τον εαυτό σας, προσέχετε τα λόγια σας και συνεχώς αναρωτιέστε αν κάτι από όσα θα πείτε δεν του αρέσει. Ντύνεστε σύμφωνα με τα δικά του γούστα, ενώ έχετε αφήσει στην άκρη τα ενδιαφέροντά σας, επειδή εκείνος διαφωνεί με αυτά.  Η αυτοπεποίθησή σας είναι πολύ χαμηλή και όλα αυτά οφείλονται στην τοξική σχέση την οποία βρίσκεστε…


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter