Αρχική InfoKids Διατροφή & Fitness 5 σημάδια που δείχνουν ότι το παιδί σου τρώει πολύ αλάτι

5 σημάδια που δείχνουν ότι το παιδί σου τρώει πολύ αλάτι

5 σημάδια που δείχνουν ότι το παιδί σου τρώει πολύ αλάτι

Το αλάτι είναι το συστατικό που κάνει τα φαγητά μας νοστιμότατα και είναι σημαντικό για πολλές λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού. Η υπερβολική κατανάλωσή του, όμως, συνδέεται με σοβαρά προβλήματα υγείας, ακόμα και στα παιδιά.

Μάλιστα, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα το 70% των παιδιών από 1-3 ετών, 87% των παιδιών 4-5 ετών και 90% των παιδιών από 6-18 ετών καταναλώνουν κάθε μέρα παραπάνω αλάτι από όσο επιτρέπεται.

Μήπως αναρωτιέστε αν το παιδί σας ανήκει στα παραπάνω ποσοστά; Διαβάστε παρακάτω τα σημάδια που θα σας το επιβεβαιώσουν.

Διψάει διαρκώς

Αν το παιδί σας διψά συνέχεια χωρίς κάποια εμφανή αιτία – σωματική άσκηση ή ζέστη – θα πρέπει να προσέξετε το αλάτι που καταναλώνει, καθώς η αυξημένη ποσότητα νατρίου στον οργανισμό τον κάνει και περισσότερο διψασμένο.

Υψηλή αρτηριακή πίεση

Τα συμπτώματα, συνήθως, δεν είναι εμφανή, αλλά πολλά παιδιά υποφέρουν από υπέρταση ή υπόταση. Καλό θα ήταν, για να είστε απόλυτα σίγουροι, μετά την ηλικία των 3 να κάνετε ετησίως αιματολογικές εξετάσεις στο παιδί για να είστε σίγουροι για την υγεία του παιδιού σας.

Το χρώμα του ούρων

Όταν τα ούρα του παιδιού είναι πιο σκούρα, μάλλον, το αλάτι στη διατροφή του είναι παραπάνω από όσο χρειάζεται. Για το σκούρο χρώμα των ούρων μπορεί να ευθύνονται πολλοί παράγοντες, αλλά η αυξημένη κατανάλωση νατρίου είναι μία από τις πιο συνηθισμένες. Απευθυνθείτε στον γιατρό σας για να επιβεβαιώσετε τις υποψίες σας.

Αύξηση βάρους

Οι γονείς συχνά συγχέουν την αύξηση βάρους με τα γλυκά και λιπαρά φαγητά. Οι έρευνες όμως δείχνουν ότι η υψηλή πρόσληψη αλατιού συνδέεται επίσης με την παχυσαρκία. Επομένως, πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί με την ποσότητα και να ελέγχετε διεξοδικά τα φαγητά που προσφέρετε στο παιδί σας.

Ζητά αλατισμένα φαγητά συχνά

Έχετε παρατηρήσει ότι όσο πιο πολύ αλάτι τρώμε τόσο πιο πολύ αλάτι θέλουμε; Σίγουρα, το αλάτι νοστιμίζει όλα τα φαγητά, αλλά δεν είναι το μόνο καρύκευμα που έχει αυτή τη δράση. Συνδυάστε στο φαγητό σας το πιπέρι, τον βασιλικό ή άλλα μπαχαρικά για να δώσετε γεύση και να αποφύγετε την υπερβολική χρήση αλατιού.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter