5 σημάδια που σας δείχνουν ότι πρέπει να αλλάξετε παιδίατρο

Οι διαφορές ανάμεσα σε έναν άριστο και σε έναν λιγότερο καλό γιατρό είναι υποκειμενικές, πιο προσωπικές και αρκετά δύσκολο να ανιχνευθούν, αλλά εξίσου ζωτικής σημασίας για εσάς. Αυτό που έχετε να κάνετε για να επιλέξετε τον κατάλληλο γιατρό για το παιδάκι σας είναι να εμπιστευτείτε το ένστικτό σας. Εάν δεν είστε ικανοποιημένη από κάποιο γιατρό, πηγαίνετε σε κάποιον άλλο.

Οι ενδείξεις σύμφωνα με το www.gargalianoionline.gr που πρέπει να σας κινητοποιήσουν είναι οι κάτωθι:

– Στάση αδιαφορίας

Δώστε μεγάλη προσοχή στον τρόπο με τον οποίο ο γιατρός αλληλεπιδρά με το παιδί σας. Μία επίσκεψη στο ιατρείο του ίσως αποτελεί τρομακτική εμπειρία για το μικρό σας. Ο παιδίατρος ή ο οικογενειακός σας γιατρός θα πρέπει να πάρει το χρόνο του, ώστε να κάνει το παιδί να αισθανθεί άνετα. Αναζητήστε εκείνον που θα κατεβαίνει στο επίπεδο του παιδιού σας, προκειμένου να του εξηγήσει ακριβώς τη διαδικασία της εξέτασης.

– Δεν ανταποκρίνεται στις ανησυχίες σας

Ακόμα και οι πιο άρτια εκπαιδευμένοι και έμπειροι γιατροί χρειάζεται να ακούνε τους γονείς και να προσπαθούν να τους καθησυχάσουν όταν πρόκειται για την υγεία του παιδιού τους. Οι περισσότεροι γιατροί είναι πολύ απασχολημένοι, αλλά εκείνος που θα ξεχωρίσει είναι αυτός που θα διαθέσει όσο χρόνο χρειαστεί για να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις σας.

– Έλλειψη γνώσεων

Εξετάστε το ενδεχόμενο αλλαγής γιατρού εάν δεν φαίνεται να συμβαδίζει με τις τελευταίες ιατρικές εξελίξεις ή δεν είναι ενήμερος για τυχόν ιατρικές ανακαλύψεις και άλλες πληροφορίες για την υγεία. Μέρος της δουλειάς του είναι να εκπαιδεύει τους ασθενείς σχετικά με την υγεία τους. Αυτό σημαίνει να εξηγεί τα αποτελέσματα τυχόν εξετάσεων, να ενημερώνει τους ασθενείς για τα φάρμακα που συνταγογραφεί και να τους συμβουλεύει για τη διατροφή και την υγεία τους γενικότερα.

– Κακές συστάσεις

Ένας όχι τόσο καλός γιατρός είναι πολύ πιθανό να έχει μια αμαυρωμένη φήμη. Ίσως χρειαστεί να αναλάβετε το ρόλο ντετέκτιβ για να βεβαιωθείτε ότι ένας γιατρός είναι κατάλληλος για το παιδάκι σας. Μπορείτε να ξεκινήσετε συζητώντας με φίλους, συγγενείς ή συναδέλφους που μπορεί αν είναι εξοικειωμένοι με το συγκεκριμένο θέμα.

– Συνιστά πολλές περαιτέρω εξετάσεις

Ένας καλός γιατρός θα πρέπει να ζητάει επιπλέον εξετάσεις μόνο σε δικαιολογημένες περιπτώσεις. Αν αυτό συμβαίνει διαρκώς, τότε θα πρέπει να είστε ελαφρώς επιφυλακτικοί. Συμβαίνει συχνά μερικοί γιατροί να συνιστούν περαιτέρω έλεγχο από περίσσεια προσοχή ή προκειμένου να βεβαιωθούν για κάποια διάγνωση. Εάν αμφισβητείτε την ανάγκη για επιπλέον διαδικασίες, ζητήστε μία δεύτερη γνώμη από κάποιον άλλο γιατρό. Στην περίπτωση που ο γιατρός σας έχει αντιρρήσεις, θεωρείστε το αρνητικό σημάδι.