Αρχική InfoKids Υγεία 5 συμπτώματα που δε πρέπει ποτέ να αγνοήσετε

5 συμπτώματα που δε πρέπει ποτέ να αγνοήσετε

Κάθε μέρα, το παιδί σας μπορεί να εμφανίσει κάτι που φαίνεται ανησυχητικό. Μπορεί να τρέχει η μύτη του, ή να έχει κάποιο εξάνθημα. Και πολλά από αυτά τα συμπτώματα δεν είναι στην πραγματικότητα τόσο σοβαρά. Ποια είναι όμως τα συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοούμε ποτέ; Και τι μπορεί να σημαίνουν;
Και μην ξεχνάτε· σε ό,τι αφορά την υγεία του παιδιού σας, ποτέ δεν μπορείτε να είστε αρκετά προσεκτικοί.

Πολύ υψηλός πυρετός σε παιδιά άνω του ενός έτους
Ο πυρετός είναι ο τρόπος του οργανισμού να αμυνθεί απέναντι σε μια μόλυνση. Αν το παιδί σας, συνεπώς, έχει πυρετό, αυτό σημαίνει πως το ανοσοποιητικό του σύστημα λειτουργεί. Αν το παιδί σας έχει πυρετό, αλλά δεν νιώθει πολύ άσχημα και μπορεί να φάει και να πιει νερό, τότε δεν χρειάζεται να τρέξετε αμέσως στον γιατρό. Αν όμως ο πυρετός αγγίξει τους 40 βαθμούς Κελσίου, ειδικά αν επιμένει, τότε πρέπει να επισκεφθείτε αμέσως τον γιατρό σας.

Δυνατός πονοκέφαλος
Ένας απλός πονοκέφαλος ανακουφίζεται με απλά παυσίπονα. Αν τα παυσίπονα δεν λειτουργούν, και αν ο πονοκέφαλος επιμένει για πολλές ώρες, καλέστε τον παιδίατρο. Ειδικά αν το παιδί δεν μπορεί να κάνει άλλες δραστηριότητες λόγω του πόνου. Αν, μάλιστα, την ίδια στιγμή υπάρχει πυρετός, εμετός, ζάλη ή μπέρδεμα, πρέπει να πάτε το παιδί σας αμέσως στο νοσοκομείο.

Εξάνθημα που έχει εξαπλωθεί
Αν το παιδί σας έχει κόκκινο εξάνθημα που εξαπλώνεται, και που δεν ασπρίζει όταν το πιέζετε, πρέπει να επικοινωνήσετε αμέσως με τον γιατρό, καθώς μπορεί να είναι σημάδι μηνιγγίτιδας. Αν, ταυτόχρονα, παρατηρήσετε τα χείλη του παιδιού σας να είναι πρησμένα, ή αν δυσκολεύεται να αναπνεύσει, μιλήστε αμέσως με τον παιδίατρο.

Συχνός εμετός και διάρροια
Είναι συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης ή γαστρεντερίτιδας. Ο εμετός και η διάρροια μπορεί να οδηγήσουν σε αφυδάτωση. Σε περιπτώσεις αφυδάτωσης, πρέπει να παρακολουθείτε την εξέλιξή του, ώστε να μην επιδεινωθούν τα συμπτώματα. Τα πιο μικρά παιδιά βρίσκονται σε ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο αφυδάτωσης.

Πιασμένος λαιμός
Αν ο λαιμός του παιδιού σας είναι πιασμένος και σφιχτός, μπορεί να είναι σημάδι μηνιγγίτιδας. Αν, λοιπόν, το παιδί σας δεν μπορεί να κουνήσει τον λαιμό του ή δεν μπορεί να κοιτάξει δεξιά ή αριστερά. Προσέξτε αν υπάρχει ταυτόχρονα και πυρετός, εμετός ή υπερβολική υπνηλία.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.