Αρχική InfoMommy Νέα 5 συμβουλές προτού κοινοποιήσουμε κάτι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

5 συμβουλές προτού κοινοποιήσουμε κάτι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

5 συμβουλές προτού κοινοποιήσουμε κάτι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Η Αστυνομία Κύπρου δίνει χρήσιμες συμβουλές στους χρήστες του διαδικτύου για τα προσωπικά δεδομένα που δεν πρέπει να κοινοποιούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς το φαινόμενο της εξαπάτησης μέσω διαδικτύου έχει πάρει πλέον μεγάλες διαστάσεις και οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν είναι τεράστιοι.

Η ημερομηνία της γέννησης στο Facebook - Μπορεί να αισθανόμαστε ωραία βλέποντας δεκάδες διαδικτυακούς φίλους να εύχονται για τα γενέθλιά μας, αλλά την ίδια ώρα δίνουμε χαρά σε κάθε επιτήδειο, ο οποίος μπορεί με όλα τα στοιχεία που απλόχερα του προσφέρουμε, να πλαστογραφήσει (ημερομηνία γέννησης, όνομα, φωτογραφία προφίλ κλπ.), διάφορα προσωπικά μας έγγραφα (από άδεια οδηγού μέχρι και το διαβατήριο μας).

Μόνος ή μόνη στο σπίτι - Από τα χειρότερα αλλά καθημερινά λάθη μας είναι να δημοσιοποιούμε ότι είμαστε μόνοι στο σπίτι. Ο κίνδυνος μπορεί να είναι ελάχιστος, αλλά πάντα παραμονεύει.

Πού βρισκόμαστε - Το να δημοσιοποιούμε την κάθε μας κίνηση, συνοδεύοντάς τη μάλιστα με φωτογραφίες, είναι επίσης ένα από τα επαναλαμβανόμενα λάθη που κάνουμε. Δίνουμε στον κάθε εγκληματία και επιτήδειο χρήσιμες πληροφορίες.

Οικογενειακή κατάσταση - Για κάθε επιτήδειο η λέξη «ελεύθερος» ή «single» λειτουργεί σαν μαγνήτης, καθώς επίσης όταν αλλάζουμε την οικογενειακή μας κατάσταση από «παντρεμένος/η» σε «ελεύθερος/η», αυτόματα όσοι παρακολουθούν το προφίλ μας και έχουν άλλα κίνητρα, αντιλαμβάνονται ότι είμαστε σε ευάλωτη θέση.

Φωτογραφίες των παιδιών μας - Ίσως το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να κάνει κάποιος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι να δημοσιεύει φωτογραφίες των παιδιών του. Οι κίνδυνοι είναι τεράστιοι, εμείς απλά θα παραθέσουμε έναν μόνο για προβληματισμό όλων μας. Κάθε φωτογραφία παιδιού στο Facebook και γενικότερα στο διαδίκτυο είναι υποψήφια να τύχει εκμετάλλευσης από διάφορα κυκλώματα παιδεραστίας. Κάθε φωτογραφία παιδιού είναι υποψήφια να υποστεί τεχνική επεξεργασία, ούτως ώστε το παιδί να εμφανίζεται γυμνό σε παράνομες ιστοσελίδες παιδεραστίας. Η σκέψη και μόνο του παραπάνω ενδεχομένου πρέπει να αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα για όλους μας.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter