5 θεατρικές παραστάσεις για να απολαύσουμε με τα παιδιά τον Σεπτέμβριο

Το καλοκαίρι σιγά σιγά τελειώνει, αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι τελειώνουν τα όμορφα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε με τα παιδιά μας.

Ο Σεπτέμβριος, που σε δύο μέρες κάνει την εμφάνισή του, υπόσχεται να μας χαρίσει εξίσου υπέροχες στιγμές.

Γι’ αυτό το Infokids.com.cy, συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει 5 μοναδικές, θεατρικές παραστάσεις για παιδιά που ξεκινούν αυτόν τον μήνα και αναμένονται… άκρως διασκεδαστικές.

Πρίγκιπας Βάτραχος (από 21/9)

Ο Πρίγκιπας Βάτραχος, είναι η νέα παραγωγή από την παιδική σκηνή ΘΕΑΤΡΟ ΒΕΣΤΙΑΡΙΟ για όλους τους μικρούς και τους μεγάλους που νιώθουν ακόμα παιδιά!

Το νέο παιδικό έργο, είναι βασισμένο στο γνωστό κλασσικό παραμύθι, των διάσημων αδελφών Γκριμ, ένα παραμύθι που άντεξε και αντέχει – που αγαπήθηκε και ακόμα αγαπιέται από μικρούς και μεγάλους αφού οι παραμυθένιοι του ήρωες σε προκαλούν και σε προσκαλούν στο μαγικό τους ταξίδι σε μια εποχή όπου ζούν οι πρίγκιπες και οι πριγκίπισσες. Σε μια εποχή όπου μιλούν ακόμα και βάτραχοι!

Πρωταγωνίστρια και πάλι η δράση με τον πρίγκιπα – βάτραχο ήρωα, να προσπαθεί ν’ ανακαλύψει την πραγματική ομορφιά.

Διαβάστε περισσότερα για την παράσταση εδώ.

Πινόκιο (από 15/9)

Το Θέατρο Αντίλογος ανεβάζει για τη νέα θεατρική σεζόν το διάσημο παραμύθι του Κάρλο Κολόντι, «Πινόκιο», σε σκηνοθεσία Κώστα Σιλβέστρου.

Ο Πινόκιο είναι ένας φανταστικός χαρακτήρας που πρωτοεμφανίστηκε το 1883 ως κεντρικός ήρωας στο ιταλικό παραμύθι «Οι περιπέτειες του Πινόκιο» του Καρλο Κολόντι, και έκτοτε έχει εμφανιστεί σε πολλές προσαρμογές της ιστορίας, σε όλο τον κόσμο. Σκαλισμένος από τον ξυλογλύπτη Τζεπέτο σε ένα μικρό ιταλικό χωριό, ο Πινόκιο δημιουργήθηκε ως ξύλινη μαριονέτα που ονειρεύτηκε να γίνει πραγματικό αγόρι.

Πρεμιέρα: Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, 11:00

Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή στις 11:00

Flea Theatre

Γιάννη Κορομία, 2, Λευκωσία

Τηλ. 99251331.

NIYAR – Ένα παραμύθι από χαρτί (από 27/9)

Το «NIYAR – Ένα παραμύθι από χαρτί» είναι μια παράσταση από χάρτινα αντικείμενα και κούκλες, χωρίς λόγια. Μια απογοητευμένη καλλιτέχνης κάθεται ανάμεσα σε ένα σωρό από τσαλακωμένα χαρτιά. Απορρίπτει κάθε νέα ιδέα που καταγράφει στο χαρτί δημιουργώντας έναν ακόμα μεγαλύτερο σωρό. Ώσπου, εν μέσω αυτής της δημιουργικής κρίσης, ξαφνικά γεννιέται ζωή. Εμφανίζεται μια χάρτινη φιγούρα, η οποία οδηγεί την καλλιτέχνη σε ένα ποιητικό ταξίδι για την αγάπη, την απώλεια και τα κότσια που χρειάζονται για να πετάξεις.

Πανέμορφη, εύθραυστη και ονειρική ποιητική παράσταση με χάρτινες κούκλες για όλη την οικογένεια. Ένα υπέροχο ταξίδι που διεγείρει τη φαντασία, με την Maayan Iungman.

Παραστάσεις: Παρασκευή 27 & Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, στις 18:30

Νέο Κτήριο ΘΟΚ

Γρηγόρη Αυξεντίου 9, Λευκωσία.

Baby Shark (από 20/9)

Η επίσημη θεατρική παράσταση του Pingfong με τον Baby Shark, το “Pinkfong Baby Shark Live Musical” είναι μία καταιγιστική θεατρική περιπέτεια, που περιέχει το πασίγνωστο αυθεντικό αγαπημένο  τραγούδι “Pinkfong’s Baby Shark” με τις πρωτοφανείς σε παγκόσμια κλίμακα 2,8+ δισεκατομμύρια προβολές στο YouTube και τα πιο γνωστά Αγγλικά παιδικά τραγούδια του Pinkfong.

Μικροί και μεγάλοι έχουν την ευκαιρία να χορέψουν και να τραγουδήσουν τα αυθεντικά Αγγλικά τραγούδια, μαζί με τους αγαπημένους τους ήρωες. Η παράσταση είναι ένα  μουσικοκινητικό υπερθέαμα με  φαντασμαγορικά κοστούμια, πολύχρωμα σκηνικά και υπερσύγχρονο video wall (γιγαντοοθόνη).

Ένα show  που αποτελεί μια διασκεδαστική εκπαιδευτική διαδικασία μάθησης για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας.

Διαβάστε περισσότερα για την παράσταση εδώ.

Θρεττανελό (από 7/9)

Τι θα συμβεί όταν ο Γαργαληστής συναντήσει στο δρόμο του τον Αγησίλαγο με μαγουλάδες, την Κική τη θυμωμένη μπετονιέρα, τον απελπισμένο βαρύτονο με πλατυποδία και το Μάκη τον ιπποπόταμο, καθώς ψάχνουν τον πελεκάνο το γιατρό από το Μεξικό;

Τίποτα λιγότερο από μια μεγάλη μουσική γιορτή! Θα πάρουν τα μουσικά τους όργανα, θα ανέβουν στη σκηνή και θα παίξουν μουσική και τραγούδια για την αγάπη, τη γενναιοδωρία, το παιχνίδι, και τη χαρά.

Παραστάσεις: Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, Πάφος, στις 19:30

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, Λάρνακα, στις 19:30

Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου, Λευκωσία, στις 19:30

Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου, Λάρνακα, στις 19:30