Αρχική InfoMommy Συμβουλές 5 tips ασφάλειας για το καλοκαίρι και το παιδί

5 tips ασφάλειας για το καλοκαίρι και το παιδί

5 tips ασφάλειας για το καλοκαίρι και το παιδί

Το καλοκαίρι συνεπάγεται ανέμελο παιχνίδι, διασκέδαση και ατελείωτη χαρά για τα παιδιά. Σε έναν βαθμό και για τους ενήλικες. Είναι, όμως, σημαντικό να έχετε μία λίστα ασφαλείας στο μυαλό σας, για να χαίρονται τα παιδιά σας το παιχνίδι τους και εσείς το χαλαρό καλοκαίρι σας.

Διαβάστε την λίστα που ετοιμάσαμε για εσάς και καρφιτσώστε την στο ψυγείο, έτσι ώστε να την βλέπουν και να την ξέρουν όλοι.

Προστασία από τον ήλιο

Αντηλιακό δεν βάζουμε μόνο στην παραλία, αλλά κάθε φορά που βγαίνουμε από το σπίτι. Οι υπεριώδεις ακτινοβολίες του ήλιου είναι αρκετά επικίνδυνες και δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι μπορεί να προκαλέσουν πολύ σοβαρά προβλήματα στο δέρμα μας. Πέρα από το αντηλιακό φοράμε καπέλα με μεγάλο γείσο, ρούχα σε ανοιχτά χρώματα με μακρύ μανίκι και γυαλιά ηλίου, ακόμα και αν έξω έχει συννεφιά.

Αφυδάτωση

Είτε τα παιδιά παίζουν έξω είτε έχετε πάει βόλτα στην παραλία είτε απλώς περπατάτε στην πόλη, είναι σημαντικό να θυμάστε, ότι πίνουμε συχνά νερό για να προστατευθούμε από την αφυδάτωση. Τα παιδιά, μάλιστα, πρέπει να πίνουν μικρές γουλιές νερού αρκετά συχνά, αφού μέσα στην ένταση του παιχνιδιού μπορεί να μην καταλαβαίνουν, ότι το χρειάζονται. Δώστε στα παιδιά μπουκαλάκια με νερό όταν βγαίνουν για παιχνίδι και έχετε πάντα μαζί σας και εσείς ένα.

Παιχνίδια στο νερό

Ποτέ μην αφήνετε τα παιδιά χωρίς επίβλεψη, όταν παίζουν κοντά στο νερό είτε πρόκειται για την θάλασσα είτε για την πισίνα. Εξηγήστε τους το γιατί και θέστε κανόνες για την ασφάλειά τους, όπως: «Ποτέ δεν πλησιάζουμε το νερό χωρίς κάποιον μεγάλο δίπλα μας και ποτέ δεν βουτάμε μετά το φαγητό».

Κρυφτό σε «περίεργους» χώρους

Τα παιδιά έχουν την τάση να κρύβονται στα πιο απίστευτα και μικρά μέρη. Το καλοκαίρι, όμως, οι υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να κάνουν έναν μικρό και όχι καλά αεριζόμενο χώρο ασφυκτικό. Ακούγεται ακραίο, αλλά τα παιδιά μπορεί να κρυφτούν μέχρι και στον χόρο αποσκευών του αυτοκινήτου. Προειδοποιείστε το παιδί σας, λοιπόν, για τον κίνδυνο της ασφυξίας και τονίστε το πόσο προσεκτικό πρέπει να είναι, όταν παίζει με τους φίλους του, ακόμα και μέσα στο σπίτι.

Μπαλκόνι

Το καλοκαίρι τα μπαλκόνια των σπιτιών μας γεμίζουν γέλια και ακούν τις πιο «τρελές» συζητήσεις μας. Τα παιδιά, που βγαίνουν πολύ συχνότερα από εμάς τους μεγαλύτερους στα μπαλκόνια και τις ταράτσες, όμως, δεν έχουν ανεπτυγμένη πλήρως την αίσθηση του φόβου, ενώ είναι περίεργα και θέλουν να ανακαλύπτουν τα πάντα. Μπορεί, λοιπόν, να σκαρφαλώσουν σε κάγκελα, τραπεζάκια ή γλάστρες και να χτυπήσουν άσχημα. Ξεκαθαρίστε τους, ότι δεν μπορούν να βγαίνουν στο μπαλκόνι μόνα ή αν είναι μεγαλύτερα, μπορούν να βγαίνουν έξω, αλλά να μην πλησιάζουν την άκρη του μπαλκονιού.

Πηγή: verywellfamily.com


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter