Αρχική InfoKids Διατροφή & Fitness 5 tips για να πίνει το παιδί σας πιο πολύ νερό!

5 tips για να πίνει το παιδί σας πιο πολύ νερό!

5 tips για να πίνει το παιδί σας πιο πολύ νερό!

Όταν τα παιδιά διψάσουν, θα πιούν ένα ποτήρι νερό και μέχρι εκεί. Αν και είναι σύνηθες φαινόμενο να καταναλώνουν περισσότερους χυμούς ή αναψυκτικά, το νερό είναι απαραίτητο καθώς τα βοηθά να παραμείνουν υγιή και ενυδατωμένα.

Διαβάστε πώς μπορείτε να ενθαρρύνετε τα μικρά σας καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, προκειμένου να τα βοηθήσετε να καταναλώνουν επαρκείς ποσότητες καθαρού και δροσερού νερού.

  • Αραιώστε το χυμό φρούτων με νερό. Πιο συγκεκριμένα, μπορείτε να αναμίξετε ένα μέρος χυμό φρούτων με τρία μέρη δροσερό νερό. Όταν αντιληφθείτε ότι το παιδί σας μαθαίνει να καταναλώνει πιο εύκολα το νερό, δοκιμάστε να ρυθμίσετε την αναλογία έτσι ώστε να αναμιγνύετε λιγότερο χυμό και περισσότερο νερό κάθε φορά.
  • Το σημαντικότερο που μπορείτε να κάνετε σαν γονείς είναι να πίνετε κι εσείς οι ίδιο πολύ νερό. Έτσι, τα παιδιά θα ακολουθήσουν το παράδειγμά σας. Κάθε φορά που πηγαίνετε προς την κουζίνα για να πιείτε νερό, φωνάξτε τα παιδιά και προσφέρετε και σε εκείνα ένα ποτήρι.
  • Ένα ελκυστικό πλαστικό μπουκάλι ή ποτήρι ειδικά για το νερό θα δώσει κίνητρο στο παιδί. Μπορείτε να αφήσετε το παιδί να το διαλέξει μόνο του, ώστε να κάνετε την εμπειρία ακόμα πιο συναρπαστική. Έτσι, η επιθυμία του να καταναλώνει νερό σε τακτική βάση θα γίνει πολύ πιο έντονη.
  • Κάντε εύκολη την πρόσβαση στο νερό για το παιδί σας. Αφήστε τα πλαστικά κυπελλάκια στον πάγκο της κουζίνας, ώστε τα παιδιά να μπορούν να βάλουν μόνα τους νερό όποτε το επιθυμούν. Εναλλακτικά, μπορείτε να έχετε πάντα ένα μπουκάλι νερό στην πόρτα του ψυγείου ειδικά για το παιδί.
  • Περιορίστε τα υπόλοιπα αναψυκτικά μέσα στο σπίτι, έτσι ώστε το παιδί να μην έχει άλλη επιλογή από το να πιει νερό. Γεμίστε το ψυγείο με νερό και γάλα, προκειμένου να βεβαιωθείτε ότι το παιδί παραμένει ενυδατωμένο καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter