Αρχική InfoMommy Συμβουλές 5 tips για ζουμερό φαγητό στη γάστρα

5 tips για ζουμερό φαγητό στη γάστρα

5 tips για ζουμερό φαγητό στη γάστρα

Η γάστρα μπορεί να κάνει το μαγείρεμα παιχνιδάκι, όμως για όσο το δυνατόν καλύτερο και… νοστιμότερο αποτέλεσμα, πρέπει να είστε σίγουρες ότι δεν κάνετε τα παρακάτω λάθη:

1. Δεν αφήνετε το κρέας να ροδίσει

Για να πετύχετε καλύτερη γεύση αλλά και όψη στο φαγητό σας, καλό θα ήταν πρώτα να τσιγαρίσετε το κρέας στο τηγάνι για να ροδίσει όπως πρέπει.

2. Ανοίγετε το καπάκι της γάστρας 

Όταν ανοίγετε το καπάκι, η γάστρα χάνει θερμότητα που είναι δύσκολο και χρειάζεται αρκετό χρόνο για να την ανακτήσει. Μην αφαιρείτε το καπάκι μέχρι το φαγητό να ψηθεί εντελώς!

3. Ψήνετε πάντα στην ίδια θερμοκρασία

Σίγουρα η κουζίνα σας δεν είναι εργαστήριο όπου γίνονται πειράματα, αλλά μερικές αλλαγές μπορεί να είναι απαραίτητες για να έχετε καλύτερα αποτελέσματα. Δοκιμάστε μερικούς συνδυασμούς στη ρύθμιση της θερμοκρασίας και τους χρόνους μαγειρέματος για να κάνετε τη διαφορά!

4. Δεν βυθίζετε εντελώς το κρέας

Ο χρόνος μαγειρέματος για το κρέας και τα πουλερικά που βρίσκονται κάτω από τα υγρά του φαγητού θα είναι μικρότερος από ό,τι για τα κομμάτια που δεν είναι πλήρως καλυμμένα. Βεβαιωθείτε ότι όλα τα κομμάτια είναι κάτω από το νερό για να πετύχετε ομοιόμορφο ψήσιμο.

5. Δεν λαμβάνετε υπόψη τις ιδιορρυθμίες της γάστρας

Εάν το κρέας σας παραψήνεται συνεχώς, οι πιθανότητες είναι ότι η γάστρα σας λειτουργεί σε υψηλή θερμοκρασία. Για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, ίσως θα ήταν καλό να μειώσετε το χρόνο ψησίματος που αναγράφει η εκάστοτε συνταγή.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter