51χρονη ήρθε στην Κύπρο για τεχνητή γονιμοποίηση και τώρα περιμένει το τρίτο της παιδί!

Το γεγονός, ότι τα δίδυμα 16χρονα αγόρια της ετοιμάζονται σιγά-σιγά να φύγουν από την οικογενειακή εστία για σπουδές, φαίνεται πως έγινε η αφορμή, ώστε η 51 έτους Helen Gration να δει τη ζωή της με άλλο μάτι και να ξαναβιώσει τη μητρότητα από την αρχή!

Έτσι, παρά την προχωρημένη ηλικία της, η οποία έκανε την απόκτηση ενός τρίτου μωρού με τη φυσική μέθοδο αδύνατη, η Helen βρέθηκε τον περασμένο Ιανουάριο στην Κύπρο, με ένα μεγάλο όνειρο: Να υποβληθεί σε τεχνητή γονιμοποίηση σε εξειδικευμένη κλινική και να γίνει ξανά μαμά.

Το όνειρό της έγινε πραγματικότητα και έτσι, καλώς εχόντων, τον ερχόμενο Οκτώβριο, η Helen θα φέρει στον κόσμο το τρίτο της παιδί.

Όπως η ίδια είπε σε συνέντευξή της, ανησυχούσε για το κατά πόσο θα πήγαιναν όλα καλά, γιατί γνώριζε καλά τους κινδύνους τόσο για την δική της υγεία όσο και για την υγεία του μωρού της: «Αυτές περιλαμβάνουν την προεκλαμψία – μια κατάσταση που περιλαμβάνει υψηλές αρτηριακές πιέσεις σε εγκύους και συνήθως επηρεάζει το ήπαρ και τους νεφρούς, αλλά και αυξημένες πιθανότητες συνδρόμου Down στο βρέφος και υψηλό κίνδυνο αποβολής».

Ένιωσε, όμως, μεγάλη ανακούφιση όταν της ανακάλυψαν ότι η διαδικασία ήταν επιτυχής. Ο δε υπέρηχος των 12 εβδομάδων έδειξε, ότι το μωρό ήταν υγιές, οπότε «αυτή ήταν η στιγμή που πραγματικά άρχισα να πιστεύω ότι η μητρότητα θα συνέβαινε ξανά».

Σε ερώτηση αν ανησυχεί για το μέλλον, η ίδια είπε πως όχι: «Θα μείνω ενεργή και υγιής και θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να είμαι δίπλα στο παιδί αυτό μέχρι την ενηλικίωση». Εξάλλου, ελπίζει ότι οι δύο μεγάλοι αδερφοί της θα λειτουργήσουν ως πρότυπα.

Η Helen απέκτησε τα δίδυμα αγόρια της στα 35. Ήταν διευθύντρια ειδήσεων της τηλεόρασης, και είχε επικεντρωθεί στην καριέρα της, ωστόσο άφησε τη θέση της στο BBC προκειμένου να αγκαλιάσει ξανά τη μητρότητα.

Είναι παντρεμένη με τον 66χρονο Harry.