55χρονη Κύπρια ψάχνει τη δίδυμη αδερφή της – Γνωρίζετε κάποια γυναίκα που της μοιάζει;

Μια απίστευτη αληθινή ιστορία κάνει σήμερα τον γύρο των κυπριακών μέσων ενημέρωσης, με σκοπό να πραγματοποιηθεί το όνειρο της Κύπριας Φωτεινής Rossoou: Να βρει τη δίδυμη αδερφή της!

Όπως η ίδια περιγράφει στην εφημερίδα των ομογενών της Αυστραλίας, Νέος Κόσμος, στις 20 Δεκεμβρίου 1965 μια γυναίκα γέννησε δίδυμα κοριτσάκι στην Αθήνα. Την ενημέρωσαν, όμως, ότι το ένα από τα δύο πέθανε. Ο πατέρας των παιδιών την είχε εγκαταλείψει, οπότε εκείνη θλιμμένη πήρε το ένα της μωρό, τη Φωτεινή, και συνοδευόμενη από τον αδερφό της επέστρεψε στο σπίτι της. Κράτησε το μωρό μόλις για 6 μήνες και έπειτα το άφησε στο Ορφανοτροφείο «Μητέρα».

Στα 3 της χρόνια η Φωτεινή υιοθετήθηκε από ένα ζευγάρι Ελλήνων, μαζί με ένα αγοράκι 6 μηνών επίσης από το ορφανοτροφείο. Η οικογένεια μετακόμισε στη Ν. Αφρική και μεγάλωσε τα 2 παιδιά με αγάπη. Ωστόσο, μερικά χρόνια αργότερα η μητέρα τους ανακοίνωσε ότι είναι υιοθετημένα και ότι δεν είναι βιολογικά αδέλφια.

Η Φωτεινή έπαθε σοκ, κατέρρευσε και για μήνες δεν μιλούσε στη μητέρα της, ωστόσο, με πολλή προσπάθεια από τη μεριά της μητέρας, οι σχέσεις τους επανήλθαν. Δεν σκέφτηκε να αναζητήσει τους βιολογικούς της γονείς, παρά τελείωσε τις σπουδές της, παντρεύτηκε και έφτιαξε τη δική της οικογένεια. Λίγα χρόνια αργότερα, ο αδερφός της και ο πατέρας της πέθαναν.

Στη συνέχεια, η Φωτεινή μετακόμισε με τον άντρα της και τα δύο της παιδιά στην Κύπρο. Όσο ήταν στο νησί έχασε τη μητέρα της από καρκίνο, ενώ επίσης από καρκίνο έχασε λίγο καιρό μετά και τον άνδρα της.

Βίωνε τη μία απώλεια μετά την άλλη και ένιωθε να καταρρέει μέχρι που μια καλή της φίλη πρότεινε να αναζητήσει τους βιολογικούς της γονείς. Δεδομένου, ότι δεν είχε κανένα έγγραφο που θα τη βοηθούσε, αυτό ήταν μια πραγματική πρόκληση! Επικοινώνησε με την καλύτερη φίλη της μητέρας της, η οποία έτυχε να έχει κάποια χαρτιά υιοθεσίας και αυτά της αποκάλυψαν την αλήθεια για τη ζωή της. Έμαθε, μάλιστα, ότι είχε και μία δίδυμη αδελφή.

Έτσι, άρχισε το ψάξιμο και με το πρόγραμμα Ευτυχία βρήκε ορισμένες σημαντικές πληροφορίες. Εξασφάλισε το γνήσιο πιστοποιητικό της γέννησής της με τα στοιχεία της βιολογικής της μητέρας και ψάχνοντας βρήκε την οικογένεια, η οποία όμως δεν γνώριζε πολλά αφού είχαν αποκρύψει τον τοκετό της βιολογικής μητέρας. Βρήκε, όμως, τον αδελφό της μητέρας, ο οποίος επιβεβαίωσε τον τοκετό. Η βιολογική της μητέρα, όμως, είχε πεθάνει.

Έμαθε, επίσης, ότι το όνομα που της είχε δώσει η μητέρα της ήταν Ανδρονίκη. Ωστόσο, όταν αναζήτησε το πιστοποιητικό θανάτου της δίδυμης αδερφής της, αυτό δεν υπήρχε. «[Υπήρχε] μόνο ένα πιστοποιητικό γέννησης με μια μούντζα στην κορυφή που [έλεγε] ότι το μωρό πέθανε δύο ημέρες μετά τη γέννηση», λέει η ίδια, ωστόσο στον αδερφό της μάνας είχαν πει ότι το μωρό πέθανε στη γέννα. Επιπλέον, σύμφωνα με τον αδερφό, δεν είδαν ποτέ το νεκρό παιδί: «Μας είπαν ότι το μωρό πέθανε και μας έδωσαν ένα ξύλινο κιβώτιο. Δεν μας επιτρεπόταν να το ανοίξουμε, καθώς ισχυρίστηκαν ότι περιείχε και κάποια χημικά».

Η Φωτεινή, πλέον, υποψιάζεται, ότι είπαν ψέματα στη μητέρα για τον θάνατο του βρέφους, ώστε να δοθεί παράνομα για υιοθεσία. Χωρίς, βέβαια, να είναι σίγουρη έχει υποβάλει τεστ DNA και περιμένει τα αποτελέσματα, με την ελπίδα να είναι καταχωρημένη και η αδελφή της στη βάση δεδομένων. Παράλληλα, συνεχίζει τις προσπάθειες για τον εντοπισμό της αδερφής της. Για να βοηθήσει στην αναζήτηση, πέρα από τη φωτογραφία, η Φωτεινή λέει ότι έχει ανοιχτό δέρμα, φυσικά καστανά μαλλιά και καστανά μάτια με πράσινη απόχρωση. Έχει επίσης ένα σημάδι κυκλικού σχήματος τριών εκατοστών στο πίσω μέρος του δεξιού ώμου.

Όπως η ίδια αναφέρει: «Πάντα ένιωθα ότι κάτι έλειπε. Θέλω να νιώσω ολοκληρωμένη. Βρίσκοντας την αδερφή μου, θα ολοκληρωθεί ο κόσμος μου».

Εάν έχετε οποιεσδήποτε πληροφορίες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν την Φωτεινή στην αναζήτηση της στείλτε email στο rousin1220@gmail.com ή επικοινωνήστε μαζί της μέσω της σελίδας της στο Facebook. https://www.facebook.com/fotini.rossoou