5χρονος Αφγανός χορεύει με το προσθετικό του πόδι και συγκινεί όλον τον πλανήτη

Το βίντεο του 5χρονου Αχμάντ από το Αφγανιστάν που χορεύει χαρούμενος με το νέο του προσθετικό πόδι κάνει τις τελευταίες ημέρες τον γύρο του πλανήτη και συγκινεί.

Σε αυτό βλέπουμε το ευτυχισμένο αγόρι, να χορεύει με τη μουσική από ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ ακούμε μια γυναίκα -πιθανώς τη μαμά του, να γελά με τη χαρά του γιου της.

Αν δεν είναι αυτό, ό,τι πιο αισιόδοξο έχετε δει τον τελευταίο καιρό, τότε τι;

Το αγόρι έχασε το πόδι του, όταν ήταν μόλις 8 ετών, όταν βρέθηκε ανάμεσα στα πυρά των Ταλιμπάν και της Αφγανικής κυβέρνησης.

Έκτοτε, άλλαξε μία σειρά από προσθετικά μέλη, ώστε να μπορεί να περπατάει, και πλέον απόκτησε το νέο του!

Με τα χέρια στον αέρα το παιδί στριφογυρίζει στον θάλαμο του νοσκομείου της Καμπούλ και μας κάνει να ανατριχιάζουμε από συγκίνηση!

«Χορεύει συνεχώς δείχνοντας την χαρά του για το προσθετικό πόδι» λέει η μητέρα του Ραΐσα. «Είμαι τόσο χαρούμενη για εκείνον που πλέον με το νέο προσθετικό μέλος μπορεί να είναι ανεξάρτητος» προσθέτει.

Ο Αχμάντ και οι γονείς του που είναι αγρότες, είναι από την Λογκάρ, επαρχεία στη νότια Καμπούλ όπου οι διαμάχες ανάμεσα στους Ταλιμπαν και το υποστηριζόμενο από τις ΗΠΑ στράτευμα του Αφγανιστάν είναι συνεχόμενες. Η μητέρα του Αχμάντ και η αδερφή του βρέθηκαν ανάμεσα σε διασταύρωση πυρών κατά τη διάρκεια μάχης που είχαν ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό και των δύο παιδιών.

Δείτε το συγκινητικό βίντεο: