Αρχική InfoMommy Συμβουλές 6 αγαπημένα φρούτα και λαχανικά και πώς να τα αποθηκεύσετε για να παραμείνουν φρέσκα για περισσότερο

6 αγαπημένα φρούτα και λαχανικά και πώς να τα αποθηκεύσετε για να παραμείνουν φρέσκα για περισσότερο

6 αγαπημένα φρούτα και λαχανικά και πώς να τα αποθηκεύσετε για να παραμείνουν φρέσκα για περισσότερο

Το καλάθι σας είναι γεμάτο χρωματιστά, φρέσκα και λαχταριστά φρούτα και λαχανικά. Μετά από λίγες μέρες στο σπίτι, όμως, όλα αυτά τα γευστικά και θρεπτικά τρόφιμα μαραίνονται και χαλάνε. Σκεφτήκατε ποτέ, ότι για αυτό μπορεί να φταίει ο τρόπος που τα αποθηκεύετε;

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε πώς πρέπει να τα αποθηκεύετε ώστε να παραμένουν φρέσκα για περισσότερο.

Τομάτες

Φαίνεται, πως οι τομάτες μισούν το ψυγείο. Αν δεν τις έχετε κόψει, λοιπόν, προτιμήστε να τις αφήσετε στο ράφι ή το ντουλάπι έξω από το ψυγείο. Έτσι θα διατηρήσουν τη γεύση τους για περισσότερο. Αν τις κόψατε, όμως, καλύψτε τις με λίγη μεμβράνη και τοποθετήστε τις στο ψυγείο για να επιβραδύνετε τη διαδικασία ωρίμανσης.

Αγγουράκια

Τα αγγουράκια είναι «μοναχικά» και πολύ ευαίσθητα, οπότε χρειάζονται τον χώρο τους για να παραμείνουν φρέσκα και δροσερά. Αποθηκεύστε τα για λίγες μέρες το ψυγείο μακριά από άλλα φρούτα ή λαχανικά.

Κρεμμύδια και πατάτες

Αυτό που βλέπουμε συνήθως στα περισσότερα σπίτια είναι κρεμμύδια και πατάτες στο ίδιο ράφι ή ακόμα και στην ίδια σακούλα. Προτιμήστε να τοποθετήσετε τις πατάτες σας σε ένα δροσερό και σκιερό μέρος μέσα σε ένα καλάθι, δηλαδή λιγάκι απλωμένες και όχι πιεσμένες μέσα σε σακούλα, και μακριά από άλλα προϊόντα. Τα κρεμμύδια από την άλλη, τα οποία θα καταστρέψουν τις πατάτες σας αν μείνουν μαζί τους, ταιριάζουν περισσότερο με το σκόρδο. Αποθηκεύστε τα σε έναν χώρο που αερίζεται σωστά και θα παραμείνουν φρέσκα για αρκετό καιρό.

Μπανάνες

Έχετε παρατηρήσει πόσο γρήγορα μαυρίζουν; Για να γλιτώσετε αυτή τη «μαυρίλα» χωρίστε το κοτσάνι με τις μπανάνες και αφήστε μερικές έξω από το ψυγείο. Τις υπόλοιπες αποθηκεύστε τις στο ψυγείο για να καθυστερήσει η διαδικασία της ωρίμανσής τους. Αν πάλι, δεν προλάβατε να «σώσετε» τις μπανάνες σας, τότε φτιάξτε με τις πολύ γινωμένες smoothies, κέικ ή... παγωτό!

Μήλα και πορτοκάλια

Κρατήστε τα μακριά. Τα μήλα αναδίδουν ένα αέριο το αιθυλένιο, το οποίο καταστρέφει σιγά σιγά ό,τι βρίσκεται γύρω του (το ίδιο υγρό αναδίδουν και οι ντομάτες και τα κρεμμύδια, γι' αυτό και δεν τα αποθηκεύουμε μαζί με άλλα λαχανικά ή φρούτα). Έτσι τα πορτοκάλια σας θα σαπίσουν γρηγορότερα. Αποθηκεύστε τα μήλα στο ψυγείο, αν θέλετε να τα κρατήσετε για καιρό. Όσο για τα πορτοκάλια βάλτε τα μόνα σε μία τσάντα που θα επιτρέπει τον αέρα να κινείται γύρω τους.

Μούρα

Φρούτα λατρεμένα, των οποίων η εποχή σιγά σιγά πλησιάζει. Αν δεν αποθηκευτούν σωστά, όμως, γεμίζουν μούχλα πολύ εύκολα. Ο πρώτος κανόνας, λοιπόν, για τα μούρα είναι να μην τα πλύνετε μέχρι να τα φάτε. Η υγρασία, όπως ξέρετε, είναι κύριος παράγοντας της μούχλας. Έπειτα, αν θέλετε να παρατείνετε τη ζωή τους, βυθίστε τα για λίγο σε ένα διάλυμα λευκού ξυδιού και νερού. Σκουπίστε πολύ καλά και αποθηκεύστε τα σε ένα δοχείο που αερίζεται επαρκώς.

πηγή: readersdigest.com


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter