Αρχική InfoMommy 6 αλήθειες που χρειάζεται να γνωρίζουν μόνο οι “αγορομάνες”

6 αλήθειες που χρειάζεται να γνωρίζουν μόνο οι “αγορομάνες”

6 αλήθειες που χρειάζεται να γνωρίζουν μόνο οι “αγορομάνες”

Ως γυναίκες, ίσως, μας φαίνεται πιο εύκολο να μεγαλώσουμε κορίτσια και όχι αγόρια. Έχουμε μνήμες από τα δικά μας παιδικά χρόνια και έτσι μας φαίνεται ευκολότερο να κατανοήσουμε τις σκέψεις ενός κοριτσιού.

Με τα αγόρια, όμως, είναι διαφορετικά. Μπορεί να μας τρομάζει η πρόκληση ανατροφής ενός μωρού του αντίθετου φύλου, αφού δεν γνωρίζουμε πολλά για την ιδιοσυγκρασία του, είναι όμως μια εμπειρία ξεχωριστή, μοναδική και κυρίως… αγαπησιάρικη.

Αν είστε και εσείς αγορομάνες, λοιπόν, διαβάστε παρακάτω μερικές αλήθειες για τη σχέση με τα αγόρια σας, όπως τις παραδέχτηκε μία μαμά τριών αγοριών:

Είστε η πρώτη τους αγάπη: Είναι κάτι που θα νιώσετε με το που θα κρατήσετε στην αγκαλιά σας το μωράκι σας. Και το ίδιο και εκείνα. Μεγαλώνοντας θα σας φέρνουν λουλούδια, θα σας μιλούν γλυκά και θα σας… εκνευρίζουν με τις συνεχείς αταξίες τους, αλλά θα ξεχνάτε τα πάντα μετά από μια γλυκιά τους κουβέντα.

Είστε το γυναικείο πρότυπο: Να θυμάστε ότι τα παιδιά σας θα συμπεριφέρονται στους άλλους όπως εσείς τους δείχνετε. Και όταν λέμε "άλλους" εννοούμε και τις γυναίκες. Θέλετε να συμπεριφέρονται σε εσάς και όλες τις γυναίκες με σεβασμό; Δείξτε τους πώς να το κάνουν. Έχετε υψηλή αυτοπεποίθηση, μιλήστε ξεκάθαρα και σεβαστείτε τα με τη σειρά σας. Τα αγόρια με μητέρες με υψηλή αυτοεκτίμηση θα αναζητήσουν συντρόφους και φίλους που, επίσης, θα τους δείχνουν σεβασμό, λένε οι ειδικοί.

Θα έχετε τύψεις: Εντάξει, αυτό θα συμβεί είτε έχετε αγόρια είτε κορίτσια, αλλά με τα αγόρια οι φωνές σας μπορεί να είναι περισσότερες και η υπομονή σας να διαρκεί λιγότερο. Πολλές μαμάδες αγοριών σκέφτονται εκ των υστέρων ότι σε ορισμένες περιπτώσεις θα έπρεπε να έχουν δείξει περισσότερη υπομονή και ανοχή. Εγώ τουλάχιστον, παραδέχομαι ότι έπρεπε να το έχω κάνει.

Τα αγόρια μπορεί να σας «ταιριάζουν»: Μου πήρε λίγο καιρό να το καταλάβω, αλλά ναι τα αγόρια μου «ταίριαζαν» περισσότερο. Όταν κάποια στιγμή ο μεγάλος μου γιος με ρώτησε αν θα ήθελα να έχω μία κόρη για να μπορώ να κάνω μαζί της όλα τα γυναικεία πράγματα που κάνω σκέφτηκα: «Πόσο μου αρέσει ο ελεύθερος χρόνος μου. Μπορώ και κάνω πράγματα – έστω και λίγα – μόνη μου, χωρίς παιδιά γύρω μου». Και έτσι κατάλαβα ότι τα αγόρια ήταν καταλληλότερα για εμένα.

Θα αναρωτιέστε – πιθανά – για το πώς θα ήταν η κόρη σας: Σε ποιον θα έμοιαζε; Πώς θα μιλούσε; Τι θα της άρεσε να κάνει; Καμιά φορά μπορεί να βλέπετε έξω κοριτσάκια και να σκέφτεστε τι θα γινόταν αν είχατε και εσείς ένα. Συνήθως, στη ζωή σκεφτόμαστε «τι θα γινόταν αν…» και το ίδιο συμβαίνει και με τα παιδιά.  Με τον καιρό, όμως, θα σας περάσει. Πιστέψτε με.

Δεχτείτε την πρόκληση: Το να μεγαλώσεις σωστούς άντρες είναι ένα υπέροχο έργο και μια απαιτητική πρόκληση. Άντρες ευγενικούς, που σέβονται και ξέρουν να φερθούν σε άλλους. Άντρες που θα γίνουν αφοσιωμένοι και τρυφεροί σύντροφοι. Άντρες με καθαρό λόγο και καθαρές πράξεις. Αυτό είναι ένα έργο με μεγάλες ευθύνες το οποίο εσείς έχετε αναλάβει και είναι στο χέρι σας να το ολοκληρώσετε με τον καλύτερο τρόπο…


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter