Αρχική InfoBaby 0-12 μηνών 6 αποτελεσματικοί τρόποι για να ανακουφίσεις το αναστατωμένο μωρό σου

6 αποτελεσματικοί τρόποι για να ανακουφίσεις το αναστατωμένο μωρό σου

6 αποτελεσματικοί τρόποι για να ανακουφίσεις το αναστατωμένο μωρό σου

Το μωρό σας κλαίει ασταμάτητα και δεν ξέρετε τι να κάνετε; Η λύση στο κλάμα του είναι η… ρεφλεξολογία, ένα είδος μασάζ που βασίζεται στην πίεση που ασκούμε στις ενώσεις του σώματος, σε συγκεκριμένα σημεία στα πόδια και τα χέρια μας.

Δείτε, λοιπόν, παρακάτω πού μπορείτε να ασκήσετε πίεση στο σωματάκι του μωρού σας, ώστε εκείνο να χαλαρώσει και να ηρεμήσει.

Αν πονούν τα δοντάκια του

...πιέστε τα δαχτυλάκια των ποδιών του μωρού σας. Σύμφωνα με την ρεφλεξολογία, το κεφάλι και τα δόντια συνδέονται με τα δάχτυλα των ποδιών μας. Κάντε απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις σε αυτό το σημείο και δείτε το μωράκι σας να ηρεμεί.

Αν έχει ενοχλήσεις στο ρινικό πλέγμα

...πιέστε το κεντρικό σημείο σε κάθε δαχτυλάκι του ποδιού. Έτσι θα ανακουφίσετε τη μυτούλα που είτε μπουκώνει και είτε "τρέχει".  Κρατήστε το πόδι του μωρού σας με το ένα χέρι και με τον αντίχειρα και τον δείκτη του άλλου πιέστε απαλά με μικρές κυκλικές κινήσεις το κεντρικό σημείο κάθε δαχτύλου.

Αν πονά η κοιλίτσα του

...πιέστε το μετατάρσιο του μωρού. Το μασάζ σε εκείνη την περιοχή πιθανότατα θα ανακουφίσει τον πόνο στην κοιλίτσα του. Κρατήστε και τα δύο πόδια του μωρού στα χέρια σας, τοποθετήστε τους αντίχειρες στο σημείο κάτω από τα δάχτυλα των ποδιών και αρχίστε να τους κινείτε σε μικρούς κύκλους.

Αν έχει λόξυγγα

Κρατήστε το χέρι του και ασκήστε πίεση στην κορυφή του αντίχειρα του μωρού. Προσπαθήστε να κάνετε μικρές κυκλικές κινήσεις, βάζοντας λίγη δύναμη στο σημείο.

Αν έχει πυρετό

Ανακουφίστε το μωρό σας κάνοντας μασάζ στο μέσο δάχτυλο (και -εννοείται- επικοινωνήστε με τον παιδίατρο!).

Αν έχει βήχα

Βοήθηστε το μικρό σας κάνοντας μασάζ στον παράμεσό του (ξανά, επικοινωνόντας με τον παιδίατρο).


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter