Αρχική InfoMommy Σχέσεις 6 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να πείτε στο σύντροφό σας μπροστά στα παιδιά

6 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να πείτε στο σύντροφό σας μπροστά στα παιδιά

6 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να πείτε στο σύντροφό σας μπροστά στα παιδιά

Δεν υπάρχει ζευγάρι που να μη τσακώνεται, είναι όμως ο τρόπος που μαλώνεις με τον σύντροφό σου που καθορίζει αν η σχέση σας θα κρατήσει.Το κακό με τους γονείς είναι ότι καμιά φορά ξεχνάνε ότι εκτός από ζευγάρι, είναι και γονείς. Ξεχνούν ότι το να εκτονώσουν τα νεύρα τους φωνάζοντας ή προσβάλλοντας δεν θα επηρεάσει μόνο το άλλο τους μισό, που εν προκειμένω τους έβγαλε εκτός εαυτού, αλλά και τα παιδιά που γίνονται μάρτυρες της έντασης

Το Infokids.com.cy συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει τα 6 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να πείτε στο σύντροφό σας μπροστά στα παιδιά.

1. "Καλά πόσο ηλίθιος είσαι για να κάνεις κάτι τέτοιο;"

Οι διαφωνίες είναι κομμάτι των ανθρώπινων σχέσεων και είναι απναπόφευκτο να συμβούν. Αυτό όμως που πρέπει να έχετε πάντα κατά νου είναι ότι υπάρχει ένα όριο στη φρασεολογία και στους χαρακτηρισμούς που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εναντίον του συντρόφου σας πόσο μάλλον όταν είναι και τα παιδιά παρόντα. Αποφύγετε ατυχείς προσωπικούς χαρακτηρισμούς και βρισιές καθώς τα παιδιά παραδειγματίζονται από όσα βλέπουν και ακούνε να εκτυλίσσονται μπροστά τους και σίγουρα θα τα χρησιμοποιήσουν και στις δικές τους διενέξεις.

2. "Αν τα παιδιά είχαν διαβάσει εγκαίρως τα μαθήματά τους, θα είχα προλάβει να κάνω την δουλειά που μου ανέθεσες"

Ποτέ μην επικαλείστε ως δικαιολογία τα παιδιά σας για κάτι που κάνατε ή δεν κάνατε και το οποίο αποτέλεσε αιτία του καβγά με το σύντροφό σας. Ακούγοντας τα παιδιά ότι εκείνα έχουν το φταίξιμο για τον καβγά του μπαμπά και της μαμάς νιώθουν άσχημα, γεμίζουν τύψεις και δεν συγχωρούν τον εαυτό τους για το "κακό" που άθελά τους σας προκάλεσαν.

3. "Σε είδα να φλερτάρεις με αυτή τη μαμά στο παιδικό πάρτι.."

Οι σκηνές ζηλοτυπίας και οι λεπτομερείς αναφορές σε κινήσεις, χειρονομίες και βλέμματα δεν πρέπει να γίνονται παρουσία των παιδιών. Είναι ένα ζήτημα που αφορά αποκλειστικά εσάς και το σύντροφό σας και δεν χρειάζεται να υπάρχουν άλλοι στη κουβέντα σας. Μια τέτοια συζήτηση αγχώνει τα παιδιά και τους βάζει τη σκέψη ότι υπάρχει το ενδεχόμενο χωρισμού ή και διαζυγίου.

4. "Καλά η μάνα σου για ακόμη μια φορά κατάφερε να μου σπάσει τα νεύρα..Δεν την μπορώ άλλο"

Όσο άσχημη κι αν είναι η σχέση σας με την πεθερά σας, δεν χρειάζεται να το διαλαλείτε μπροστά στα παιδιά ούτε να τη χαρακτηρίζετε απρεπώς. Μπορείτε να κάνετε τα παράπονά σας στο σύντροφό σας κάποια στιγμή που θα είστε μόνοι σας. Τα παιδιά στο άκουσμα της κατηγορίας για τη γιαγιά, θα "παγώσουν" προς το πρόσωπό της, ενδεχομένως να της παραπονεθούν γιατί στεναχωρεί τη μαμά τους και γενικότερα θα χαλάσετε τις οικογενειακές σχέσεις. Όσο κι αν δυσφορείτε σκεφθείτε πριν ξεστομίσετε κάποια κατηγορία ή κάποια προσβολή.

5. "Σταμάτα να σκορπάς διαρκώς τα χρήματά μας και να αγοράζεις ό,τι σου ζητούν τα παιδιά. Θέλεις να πτωχεύσουμε;"

Σαφώς η σωστή διαχείριση των οικονομικών της οικογένειας είναι υψίστης σημασίας όμως δεν χρειάζεται τα παιδιά να ακούνε να κατηγορείτε το μπαμπά για πιθανή πτώχευση. Τέτοιου είδους συζητήσεις πρέπει να γίνονται αυστηρά μεταξύ του ζευγαριού. Μπορείτε να μιλήσετε παρουσία των παιδιών για την ανάγκη περικοπών και προσεγμένων αγορών στο πνεύμα της γενικότερης οικονομικής κρίσης όμως αποφύγετε να ρίχνετε ευθύνες στο σπάταλο γονιό και να δημιουργείτε αρνητικές εντυπώσεις για το πρόσωπό του.

6. "Ως πότε θα είσαι εσύ ο καλός μπαμπάς κι εγώ η κακιά μαμά που όλο φωνάζει και βάζει τιμωρίες;"

Η διαφωνία μεταξύ των γονέων ως προς τον τρόπο διαπαιδαγώγησης και πειθαρχίας των παιδιών είναι ένα σύνηθες παράπονο των μαμάδων. Τα παιδιά όμως δεν έχουν καμιά απολύτως ευθύνη για ό,τι γίνεται ή ό,τι δεν γίνεται κατόπιν της θέλησης κάποιου από τους γονείς. Ακούγοντάς σας να επιρρίπτειτε τέτοιου είδους κατηγορίες στο μπαμπά, τα παιδιά δεν θα αργήσουν να εκμεταλλευτούν αυτή την "αδυναμία" και πλέον θα ξέρουν πού να απευθυνθούν όταν εσείς τους απαγορεύετε κάτι ή όταν θέλουν να αποκτήσουν κάτι και εσείς στέκεστε εμπόδιο.

Εξηγήστε στα παιδιά ότι δεν φταίνε καθόλου για τον τσακωμό που παρακολούθησαν. Πείτε τους ότι οι μεγάλοι καμιά φορά τσακώνονται αναίτια και προσπαθήστε να τους αποδείξετε ότι αγαπάτε τόσο τα ίδια όσο και τον σύζυγό σας.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter