Αρχική InfoMommy Σχέσεις 6 πράγματα που μόνο ένας πατέρας μπορεί να διδάξει στον γιο του

6 πράγματα που μόνο ένας πατέρας μπορεί να διδάξει στον γιο του

6 πράγματα που μόνο ένας πατέρας μπορεί να διδάξει στον γιο του

Ο ρόλος της μητέρας είναι ο πιο σημαντικός στη ζωή ενός παιδιού και αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς. Υπάρχουν, όμως, ορισμένα πράγματα που το παιδί μας είναι καλύτερα να κάνει με τον πατέρα του, ο οποίος, επίσης, έχει σημαντική επιρροή στο παιδί.

Ειδικά, όταν μιλάμε για πατέρα και γιο, υπάρχουν μερικές στιγμές που οι δυο τους πρέπει να μοιραστούν, καθώς και πράγματα που κάθε πατέρας θα έπρεπε να διδάσκει στον γιο του.

Ποια είναι αυτά; Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε τα 6 πιο σημαντικά. Μπαμπάδες, δείξτε στους γιους σας:

 1. Πόσο σημαντικό είναι να κερδίζεις, αλλά και να χάνεις
  Ο πατέρας είναι αυτός που μπορεί να διδάξει στο παιδί του πώς να παίζει. Μέσα από τα παιχνίδια που θα κάνουν οι δυο τους, θα καταλάβει το παιδί την χαρά της νίκης, που έρχεται, όμως, μέσα από την προσπάθεια. Ο πατέρας θα έχει την ευκαιρία να δείξει στον γιο του, ότι οι ήττες είναι αναπόφευκτες και, ότι δεν υπάρχει τίποτα κακό στην αποτυχία.
 2. Ποια πρέπει να είναι η συμπεριφορά απέναντι στις γυναίκες
  Αυτό μπορούν να το κάνουν και οι μαμάδες, αλλά μόνο ένας μπαμπάς θα καταφέρει να δείξει τι ακριβώς πρέπει να γίνει, όντας το παράδειγμα για τον γιο του. Πηγαίνετε μαζί με το παιδί για λουλούδια για την μαμά, μιλήστε ευγενικά στις ταμίες και σε άλλες γυναίκες που υπάρχουν στον δρόμο ή τη ζωή σας. Μπαμπάδες, δείξτε στους γιους σας πώς θα θέλατε να συμπεριφέρονται στις κόρες σας!
 3. Την αγάπη
  Επιτρέψτε στον γιο σας να μάθει γι’ αυτό το πανίσχυρο συναίσθημα. Μιλήστε του από την καρδιά σας για την αγάπη, όταν έρθει η ώρα. Ειδικά, για ένα έφηβο αγόρι αυτή η συζήτηση θα είναι πολύτιμη.
 4. Πώς να μάχονται
  Ο πατέρας είναι ο μοναδικός άνθρωπος που μπορεί να διδάξει το παιδί του πώς να είναι δυνατός και πώς να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων. Πότε πρέπει να αντισταθεί και πότε πρέπει να αφήσει τα πράγματα να περάσουν. Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνει αυτό, βέβαια, είναι να αποτελέσει το σωστό παράδειγμα για τον γιο του.
 5. Πώς να βοηθούν στις δουλειές του σπιτιού
  Και πάλι ο μπαμπάς πρέπει να γίνει το παράδειγμα για τον γιο του. Και σε αυτή την περίπτωση δεν μπορεί κανένας άλλος να δείξει στον γιο, ότι και οι άντρες μαγειρεύουν, σκουπίζουν και απλώνουν ρούχα.
 6. Πώς να έχουν την δική τους οπτική για τον κόσμο
  Δεν χρειάζεται να γίνουν πολλά εδώ. Απλώς, να είστε εκεί. Μιλήστε στα παιδιά σας και δώστε τους να καταλάβουν, ότι δεν είναι μόνο η μαμά που έχει προσδοκίες και όνειρα. Με τη βοήθεια του μπαμπά το παιδί θα καταλάβει, ότι υπάρχουν διαφορετικές οπτικές για ίδια ζητήματα…

πηγή: brightside.com


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter