Αρχική InfoMommy Σχέσεις 6 πράγματα που κάθε αγόρι χρειάζεται από τη μαμά του

6 πράγματα που κάθε αγόρι χρειάζεται από τη μαμά του

6 πράγματα που κάθε αγόρι χρειάζεται από τη μαμά του

Τα αγόρια τείνουν να έχουν μια εξαιρετικά στενή σχέση με τη μαμά τους. Και νιώθουν απόλυτα φυσικό να βρίσκονται διαρκώς κοντά της και να την προστατεύουν. Για τα αγόρια, η μαμά είναι η πιο όμορφη, η πιο τέλεια γυναίκα στον κόσμο. Και τα λάθη της είναι στα μάτια τους σχεδόν αόρατα.

Οι μπαμπάδες, από την άλλη, «βγάζουν» στα αγόρια την πιο περιπετειώδη, πιο παιχνιδιάρικη φύση τους, ενώ δεν αποκλείεται συχνά να κάνουν μαζί και πλάκες με πιο... επικίνδυνη έκβαση. Η μαμά, όμως, είναι... το κάτι άλλο!

Η ισορροπία στη σχέση μαμάς/γιου είναι εξαιρετικά σημαντική, προκειμένου το αγόρι να αναπτυχθεί σωστά και να αποκτήσει υγιή προσωπικότητα. Ο γιος σας χρειάζεται να νιώθει ότι πάντα τον αποδέχεστε και τον αγαπάτε άνευ όρων. Αν δεν του δείχνετε αυτά τα στοιχεία, μπορεί να έχει ολέθριες συνέπειες στον χαρακτήρα του. Και αυτό θα επηρεάσει σίγουρα και τη μετέπειτα ζωή του. Επιπλέον, η σωματική ή ψυχολογική κακοποίηση, όταν προέρχεται από τον άνθρωπο που το παιδί αγαπά και εμπιστεύεται όσο κανέναν άλλον στον κόσμο, θα το κάνει να νιώσει ότι ο κόσμος είναι ένα μέρος εχθρικό και ότι η βία είναι κάτι φυσιολογικό που θα πρέπει να αποδέχεται αλλά και να ασκεί.

Τι έχει ανάγκη, λοιπόν, από εσάς ο γιος σας, προκειμένου να γίνει ένας ισορροπημένος ενήλικας;

  1. Αγάπη

Να λέτε στον γιο σας πόσο πολύ τον αγαπάτε και να του το κάνετε σαφές. Να του δείχνετε με πράξεις ότι τον αποδέχεστε όπως ακριβώς είναι. Και εκείνος θα «αντανακλά» την αγάπη σας αυτή και προς τους άλλους.

  1. Διδασκαλία

Το αγόρι σας θέλει και χρειάζεται να μάθει πράγματα. Διδάξτε το, λοιπόν, πώς να είναι καλό, ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο σωστό και το λάθος, πώς να νιώθει καλά με τον εαυτό του και πώς να είναι ανεξάρτητο.

  1. Χώρο για να αναπτυχθεί

Δώστε του οδηγίες, γίνετε για εκείνο ένα θετικό πρότυπο και δείξτε του εμπιστοσύνη, ώστε να δοκιμάζει πράγματα και από μόνο του.

  1. Διόρθωση με αγάπη

Δώστε στο παιδί σας χώρο να κάνει λάθη και να μαθαίνει από αυτά. Διορθώνοντας τα λάθη του με αυστηρότητα αλλά με αγάπη, θα το βοηθήσει να θέλει να κάνει πάντα το σωστό. Επιπλήττοντάς το με τρόπο εξευτελιστικό, αντίθετα, θα προκαλέσετε το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα.

  1. Όρια

Είναι τρομερά σημαντικό να θέτετε όρια. Αν ένα παιδί νιώθει ότι δεν μπορείτε να ελέγξετε τη μη αποδεκτή συμπεριφορά του, θα νιώθει ότι είναι πιο ισχυρό από εσάς και θα προσπαθεί να σας χειραγωγήσει. Από την άλλη, αν επιβάλλετε στον γιο σας υπερβολικά πολλά όρια, θα πάψει να έχει αυτοπεποίθηση και αυτό θα το επηρεάσει και στο μέλλον, καθώς θα δυσκολεύεται να αναλάβει και να φέρει σε πέρας μια δουλειά. Βάζοντας στον γιο σας τα σωστά όρια, θα το βοηθήσετε να πετύχει στη ζωή του.

  1. Σωματική επαφή

Να αγκαλιάζετε και να φιλάτε το παιδί σας. Να το κοιτάζετε στα μάτια, να του χαμογελάτε, να παίζετε και να γελάτε μαζί. Να τον αφήνετε να σας πιάνει το χέρι όταν χρειάζεται στήριξη, και να το επιδοκιμάζετε με το βλέμμα σας όταν νιώθει ανασφάλεια. Η αγκαλιά σας πρέπει πάντα να είναι διαθέσιμη όταν είναι χαρούμενο ή όταν χρειάζεται να χωθεί εκεί μέσα για να κλάψει.

Πηγή: familyshare.com


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.