Αρχική Γωνιά του Μαθητή 6 τρόποι για να εντάξετε την ανάγνωση στην καθημερινότητα των παιδιών

6 τρόποι για να εντάξετε την ανάγνωση στην καθημερινότητα των παιδιών

6 τρόποι για να εντάξετε την ανάγνωση στην καθημερινότητα των παιδιών

Γνωρίζετε ότι η ανάγνωση είναι σημαντική για τα παιδιά σας, αλλά δυσκολεύεστε να βρείτε χρόνο ώστε να τα μυήσετε σε αυτήν;

Εκείνο που έχετε να κάνετε ως γονείς είναι να βρείτε δημιουργικούς τρόπους, προκειμένου να εντάξετε την ανάγνωση στο καθημερινό πρόγραμμα των παιδιών σας, κάνοντας την να ξεχωρίζει από άλλες δραστηριότητες που κεντρίζουν την προσοχή και το ενδιαφέρον τους.

  • Περικυκλώστε το παιδί σας με βιβλία

Κατεβάστε τα βιβλία από τα σκονισμένα ράφια και πάρτε τα μαζί σας οπουδήποτε: στο πάρκο, στο σαλόνι αναμονής του γιατρού, ακόμα και μέσα στο αυτοκίνητο. Εντάσσοντας τα παραμύθια στο πρόγραμμα του παιδιού, θα το βοηθήσετε να συνδέσει την ανάγνωση με άλλες καθημερινές δραστηριότητες.

  • Ορίστε συγκεκριμένη ώρα ανάγνωσης

Φροντίστε να βρείτε μία συγκεκριμένη ώρα μέσα στην ημέρα, την οποία θα εκμεταλλευτείτε για να διαβάσετε εξωσχολικά βιβλία παρέα με το παιδί σας. Ένα παραμύθι πριν τον βραδινό ύπνο ή μετά το μεσημεριανό φαγητό είναι ιδανικό. Θα παρατηρήσετε ότι χρειάζονται μόνο λίγα λεπτά για να κουρνιάσετε στον καναπέ και να μοιραστείτε μία ιστορία με το μικρό σας.

Παιδί διαβάζει

  • Επισκεφθείτε τη βιβλιοθήκη

Δεν χρειάζεται να πηγαίνετε σε καθημερινή βάση, όμως μία φορά την εβδομάδα είναι αρκετή. Προτείνετε στο παιδί σας να δανείζεται 7 βιβλία κάθε φορά -ένα για κάθε ημέρα της εβδομάδας- και ενθαρρύνετε το να τα διαβάσει μέχρι την επόμενη επίσκεψη.

  • Διαβάστε τα πάντα

Μην μένετε μόνο στα βιβλία. Μπορεί να σας φανεί περίεργο, αλλά ακόμα και οι επιγραφές των καταστημάτων μπορεί να φανούν χρήσιμες. Πηγαίνετε στην κουζίνα και διαβάστε μαζί τις ετικέτες των τροφίμων ή βιβλία μαγειρικής. Οπουδήποτε υπάρχουν λέξεις, πρόκειται για καλή πηγή ανάγνωσης.

  • Βάλτε ετικέτες στα πάντα

Φρόντισε ώστε να είναι αδύνατο για το παιδί να αποφύγει την ανάγνωση. Δημιουργήστε ετικέτες με τις ονομασίες των αντικειμένων και κολλήστε τες παντού μέσα στο σπίτι, από τις πόρτες και τα παράθυρα μέχρι τα αγαπημένα του παιχνίδια.

  • Διαβάστε και παίξτε

Δεν χρειάζεται να κρατάτε συνεχώς ένα βιβλίο στο χέρι. Επωφεληθείτε από την ώρα του παιχνιδιού και δημιουργήστε μαζί με το παιδί τη δική σας παραλλαγή της αγαπημένης του ιστορίας, την οποία μπορεί να διαβάσει στους φανταστικούς ακροατές του, οι οποίοι δεν είναι άλλοι από τα παιχνίδια του.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.