Αρχική InfoKids Αληθινές Ιστορίες 6χρονος αφήνει την καρκινοπαθή φίλη του να του ξυρίσει το κεφάλι για να... μοιάζουν!

6χρονος αφήνει την καρκινοπαθή φίλη του να του ξυρίσει το κεφάλι για να... μοιάζουν!

6χρονος αφήνει την καρκινοπαθή φίλη του να του ξυρίσει το κεφάλι για να... μοιάζουν!

Η πιο συγκινητική ιστορία αγνής φιλίας των τελευταίων ημερών μας ήρθε από το Bedfordshire της Μ. Βρετανίας και συγκεκριμένα από δύο μαθητές της Α' Δημοτικού που γνωρίστηκαν και έγιναν καλοί φίλοι από την πρώτη ημέρα του σχολείου.

Ο λόγος για την Lulu DeVries και τον Oisín Ruskin, δύο μικρά παιδιά που αποδεικνύουν ότι υπάρχει ελπίδα και ότι τα παιδιά μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο!

Ο Oisin και η Lulu, λοιπόν, έγιναν πολύ καλοί φίλοι, όμως η 6χρονη λίγους μήνες αργότερα διαγνώσθηκε με νευροβλάστομα, μία σπάνια και επιθετική μορφή καρκίνου που την ανάγκασε να κάνει μία σειρά από χειρουργεία, ραδιοθεραπείες και χημειοθεραπείες και να χάσει πολλά από τα μαλάκια της.

Μάλιστα, οι γονείς της πασχίζουν να συγκεντρώσουν χρήματα, προκειμένου να μπορέσουν να ταξιδέψουν στην Αμερική για επιπλέον θεραπεία που θα αυξήσει τις πιθανότητες να γίνει καλά η μικρή, αφού μπορεί ο όγκος της να έχει μειωθεί σημαντικά, όμως οι γιατροί λένε ότι έχει 50% πιθανότητες να επιστρέψει.

Όταν ο Oisín έμαθε για την σοβαρή περιπέτεια της φίλης του, ζήτησε από τους γονείς του να κάνουν κάτι για να την βοηθήσουν και προθυμοποιήθηκε να ξυρίσει το κεφάλι του, για να δωρίσει τα μαλλιά του και να συγκεντρωθούν περισσότερα χρήματα.

Επιπλέον, με τον τρόπο αυτό στήριξε και ψυχολογικά την καλή του φίλη, ώστε να νιώθει ότι δεν διαφέρει. Το καλύτερο; Άφησε την Lulu να του κόψει τα μαλλιά!

Με τη θεραπεία της Lulu να υπολογίζεται ότι θα κοστίσει τουλάχιστον 162,000 λίρες, ο μικρούλης στόχευε να μπορέσει να μαζέψει έστω τις 100, κι όμως με την δωρεά του αυτή συγκέντρωσε 2.800!

Η μαμά του Oisin δηλώνει τρομερά υπερήφανη για τον γιο της, ο οποίος θέλει με κάθε τρόπο να βοηθήσει την καλή του φίλη και τον αγώνα των γονιών της να συγκεντρώσουν τα χρήματα,

Η μικρή Lulu έδειξε τα πρώτα σημάδια της ασθένειάς της όταν άρχισε να κουράζεται πολύ εύκολα, να αποκοιμιέται στο σχολείο και να μη μπορεί ούτε να περπατήσει για να γυρίσει στο σπίτι.

Όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και της έγινε μαγνητική, οι γιατροί είδαν μια σκιώδη περιοχή στο νεφρό της. Ήταν ένας όγκος στο μέγεθος ενός πορτοκαλιού και πολύ σύντομα διαγνώστηκε με νευροβλάστβμα, το οποίο είχε κάνει μετάσταση στα οστά, στον μυελό των οστών και στο λεμφικό σύστημα. Τότε ξεκίνησε ο μεγάλος αγώνας για την οικογένειά της που τώρα στοχεύει να ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη, όπου μπορεί να πραγματοποιηθεί μια πρωτοποριακή θεραπεία με εμβόλια που "εκπαιδεύουν" τα λευκά αιμοσφαίρια να ανιχνεύουν διαρκώς τα καρκινικά κύτταρα.

"Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να σώσουμε τη ζωή της κόρης μας και να αποτρέψουμε την υποτροπή", δηλώνει ο πατέρας της Lulu.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter