Αρχική InfoKids Υγεία 6χρονος κατάπιε μαγνητικά μπαλάκια και παραλίγο να πεθάνει –Η μητέρα του προειδοποιεί!

6χρονος κατάπιε μαγνητικά μπαλάκια και παραλίγο να πεθάνει –Η μητέρα του προειδοποιεί!

6χρονος κατάπιε μαγνητικά μπαλάκια και παραλίγο να πεθάνει –Η μητέρα του προειδοποιεί!

Όλα τα παιδιά κάνουν λάθη. Σε κάποιες περιπτώσεις, όμως, αυτά τα οδηγούν σε τρομερά επίπονες και επικίνδυνες καταστάσεις, όπως στην περίπτωση του 6χρονου Mikah Arvidson, από την Utah της Αμερικής, ο οποίος κινδύνευσε πρόσφατα να χάσει τη ζωή του, από μία κακή επιλογή. Το αγόρι, λοιπόν, στην προσπάθειά του να κρυφτεί, όταν μπήκε κρυφά στο δωμάτιο του 11χρονου αδερφού του για να παίξει, κατάπιε 14 μαγνητικά μπαλάκια! Προκειμένου, δηλαδή, ο αδελφός του να μην τον «πιάσει» και να μην του πάρει τα μαγνητικά μπαλάκια, ο μικρός τα έβαλε στο στόμα του και κάποια από αυτά τα κατάπιε. Αυτό έβαλε σε σοβαρό κίνδυνο τη ζωή του, οπότε πλέον οι γονείς του αποφάσισαν να ξεκινήσουν εκστρατεία, προκειμένου να προειδοποιήσουν για το εν λόγω παιχνίδι.

Η Aubrey και ο Blake Arvidson είπαν, ότι δεν είχαν καταλάβει τι είχε συμβεί, μέχρι που την ημέρα του Halloween, ο μικρός τους γιος άρχισε να κάνει εμετό σε μεγάλες και ανησυχητικές ποσότητες. Παραπονιόταν ότι τον πονάει το στομάχι του και δεν νιώθει καλά, οπότε οι γονείς αρχικά θεώρησαν ότι είχε γαστρεντερίτιδα, όπως είχαν το ίδιο διάστημα και κάποιοι συμμαθητές του.

Η οικογένειά του, λοιπόν, αποφάσισε να περιμένει μία ακόμα μέρα, για να δει αν θα περνούσε η ίωση, όμως το παιδί αντί να γίνεται καλύτερα, έδειχνε όλο και χειρότερα. Η μαμά του Mikah κάλεσε την παιδίατρο, η οποία είπε ότι μάλλον ο ιός δεν έχει περάσει ακόμα, ενώ συνταγογράφησε και ένα φάρμακο, το οποίο δεν έδειξε να βοηθά πουθενά.

Δύο μέρες μετά, και αφού πολύτιμος χρόνος είχε χαθεί, η Aubrey Πήγε το παιδί στο νοσοκομείο, γιατί πλέον δεν μπορούσε ούτε να περπατήσει, ούτε καν να σηκωθεί από το κρεβάτι, ενώ συνέχιζε να κάνει ασταμάτητα εμετό.

Όταν οι γιατροί του έβαλαν ορό και του έδωσαν αντιβίωση και λίγα υγρά, ο εμετός χειροτέρεψε. Τότε του έκαναν ακτινογραφία και ανακάλυψαν σοκαρισμένοι, ότι μέσα του υπάρχει κάτι που κανείς δεν είχε υποψιαστεί.

Το παιδί είχε καταπιεί 14 μαγνητικά μπαλάκια, στο μέγεθος κεφαλής καρφίτσας, τα οποία αποτελούσαν μέρος ενός μαγνητικού παιχνιδιού που η μαμά είχε πάρει δώρο στον μεγαλύτερο αδερφό του, για να τον βοηθήσει με την ΔΕΠΥ που έχει.

Οι μαγνήτες είχαν φτάσει πλέον στο λεπτό έντερο, το οποίο είχε τρυπήσει από αυτούς σε δύο διαφορετικά σημεία. Από το σημείο της διάτρησης του εντέρου έρεε χολή στα εσωτερικά όργανα και στο περιτόνιο του παιδιού, οπότε είχε προκληθεί σήψη και οι γιατροί έπρεπε να καθαρίσουν όλη την κοιλότητα της κοιλιάς του.

Μετά το σοβαρότατο χειρουργείο, ο 6χρονος είπε στους γονείς ότι δεν είχε καταλάβει πως κατάπιε τα μαγνητικά μπαλάκια που έκρυβε στο στόμα του. Θεώρησε ότι είχε καταπιεί π.χ. μόνο 1 (ακριβώς επειδή είναι τόσο μικρά) και μετά το διέγραψε από τη μνήμη του. Δεν πίστευε ότι ήταν κάτι που είχε νόημα να πει σε κάποιον. Τα μαγνητάκια αυτά, όμως, θα μπορούσαν να του έχουν στερήσει τη ζωή.

Μάλιστα, όταν οι γιατροί προσπάθησαν να αφαιρέσουν όλους τους μαγνήτες, κατά την διάρκεια της επέμβασης, κάποιοι κύλησαν και μπήκαν στο παχύ έντερο και αυτό οδήγησε σε δεύτερο χειρουργείο. Ούτε τότε, όμως, τα πράγματα πήγαν καλά. Τέσσερις μέρες μετά, το παιδί ανέβασε υψηλό πυρετό και πολύ υψηλά λευκά αιμοσφαίρια, οπότε χρειάστηκε και τρίτο χειρουργείο, από το οποίο φαίνεται πως το παιδί πλέον σταδιακά αναρρώνει.

Ωστόσο ακόμα οι γονείς δεν ξέρουν πότε ακριβώς θα επιστρέψουν στο σπίτι τους. Ακόμα κι έτσι, όμως, θέλουν να προειδοποιήσουν όλους τους γονείς, σε όλο τον κόσμο, να σκεφτούν πάρα πολύ καλά πριν αγοράσουν στα παιδιά τους αυτούς τους τόσο ισχυρούς μαγνήτες που όσο «αθώοι» δείχνουν, άλλο τόσο επικίνδυνοι μπορεί να αποδειχτούν.

Πηγή: mom.me


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter