Αρχική InfoBaby Εγκυμοσύνη 7 ενοχλητικές ερωτήσεις που δέχονται οι έγκυοι και πώς να απαντήσουν

7 ενοχλητικές ερωτήσεις που δέχονται οι έγκυοι και πώς να απαντήσουν

7 ενοχλητικές ερωτήσεις που δέχονται οι έγκυοι και πώς να απαντήσουν

Ο πελαργός σας χτύπησε την πόρτα, η φουσκωμένη κοιλίτσα έκανε την εμφάνισή της και πλέον όσο και να θέλετε να το κρατήσετε κρυφό, ο ερχομός του μωρού σας θα μονοπωλεί τις συζητήσεις σας με γνωστούς, φίλους αλλά και συγγενείς.

Όσο απίστευτο κι αν σας ακούγεται καλό θα είναι να είστε προετοιμασμένες και για ορισμένες ερωτήσεις που λίγο έως πολύ συνηθίζουν να κάνουν σε εγκυμονούσες. Ερωτήσεις αλλά και επισημάνσεις που  που μάλλον εκνευρίζουν, αν όχι όλες, τουλάχιστον τις περισσότερες κυοφορούσες και τις βγάζουν έξω από τα ρούχα τους.

Το Infokids.com.cy συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει τις 7 πιο ενοχλητικές ερωτήσεις που δέχονται οι έγκυοι αλλά και πώς θα πρέπει να απαντήσουν ώστε να αποστομώσουν τον συνομιλητή τους.

1"Προσπαθούσατε πολύ καιρό να μείνεις έγκυος;"

Η εν λόγω ερώτηση είναι άκρως αδιάκριτη καθώς ουσιαστικά ο συνομιλητής προσπαθεί να σου εκμαιεύσει πότε και πόσο συχνά είχατε ερωτικές επαφές με το σύντροφό σας πριν προκύψει η εγκυμοσύνη. Δεν είσαι καθόλου υποχρεωμένη να δώσεις τέτοιου είδους πληροφορίες ούτε φυσικά να εξηγήσεις αν η εγκυμοσύνη ήταν επιθυμητή ή προέκυψε από ατύχημα. Μπορείς λοιπόν να απαντήσεις ως εξής: "Είμαστε πολύ ευτυχισμένοι για τον ερχομό του μωρού μας και ανυπομονούμε να το σφίξουμε στην αγκαλιά μας".

2."Τι όνομα θα του δώσετε;"

Πολλοί είναι αυτοί που στην αναγγελία μιας εγκυμοσύνης σπεύδουν να ρωτήσουν το μελλοντικό όνομα του μωρού. Αν ξέρετε εκ των προτέρων το όνομα δεν υπάρχει λόγος να μην το αποκαλύψετε αν θέλετε.Στην περίπτωση όμως που ακόμα δεν έχετε καταλήξει μπορείτε κοφτά να απαντήσετε το εξής : "Ακόμα δεν το είδαμε Γιάννη το βαφτίσαμε;" ή "Να ξέρεις πως θα είσαι ο πρώτος που θα το μάθει μόλις βρούμε το όνομα".

3. "Θα θηλάσεις έτσι δεν είναι;"

Ο θηλασμός είναι απαραίτητος για τη σίτιση του μωρού τους 6 πρώτους μήνες της ζωής του όμως μήπως η εν λόγω ερώτηση είναι νωρίς να τεθεί; Όλες οι εγκυούλες εύχονται να καταφέρουν να ζήσουν τη μαγεία του θηλασμού όταν με το καλό γεννήσουν το μωράκι τους. Όμως μέχρι να ολοκληρωθεί επιτυχώς η κύηση, ο τοκετός να κυλήσει ομαλά και να μην παρουσιαστούν προβλήματα υγείας τόσο στη μαμά όσο και στο νεογνό κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει κανένα ενδεχόμενο θηλασμού ή μη θηλασμού. Η ιδανική απάντηση είναι η εξής: "Όλα στην ώρα τους. Να γεννηθεί με το καλό το μωρό κι όλα θα γίνουν όπως πρέπει!"

4. "Θα γεννήσεις με καισαρική;"

Ακόμη μια προσωπική πληροφορία που δεν χρειάζεται να διαλαλεί η εγκυμονούσα. Υπό φυσιολογικές συνθήκες ο τρόπος επιλογής γέννησης ενός παιδιού είναι ο φυσιολογικός τοκετός. Η καισαρική κανονικά γίνεται για καθαρά ιατρικούς λόγους. Η πορεία της κύησης και του τοκετού θα καθορίσει με ποια μέθοδο θα γεννήσει η μέλλουσα μαμά. Η απάντηση είναι η εξής: "Κάτσε να ρίξω τα χαρτιά να δω τι μου επιφυλάσσει η μοίρα. Εσύ έχεις καμιά ιδέα για το πώς θα γεννήσω;"

5."Το μωρό κοστίζει. Πώς θα τα βγάλετε πέρα;"

Τα οικονομικά κάθε ζευγαριού δεν είναι ένα ζήτημα που αφορά τρίτους. Από τη στιγμή που αποφασίσατε με το σύντροφό σας να κρατήσετε το μωρό σίγουρα έχετε σκεφθεί το όποιο κόστος προκύπτει. Η ιδανική απάντηση λοιπόν είναι η εξής: "Θα τα βγάλουμε πέρα όπως όλα τα ζευγάρια."

6. "Μπορώ να αγγίξω την κοιλιά σου;"

Επειδή μια γυναίκα είναι έγκυος δεν σημαίνει οτι η κοιλιά της είναι δημόσια ιδιοκτησία...Η ιδανική απάντηση είναι η εξής: "Ξέρεις επειδή δεν νιώθω πολύ καλά, καλύτερα να μην το κάνεις".

7. "Θες να σου πω τη δική μου ιστορία εγκυμοσύνης;"

Ο καθένας θέλει να πει το μακρύ του και το κοντό του για να περιγράψει μια κατάσταση και πόσο μάλλον μια εγκυμοσύνη θέλοντας να δείξει ότι δεν μιλάει χωρίς να έχει πείρα, όμως δεν θέλουν όλες οι μαμάδες να ακούνε ιστορίες τρόμου και ταλαιπωρίας. Θέλουν να μείνουν σε όλα όσα νιώθουν και βιώνουν από μόνες τους. Η ιδανική απάντηση είναι: "Επειδή είμαι λιγάκι προληπτική με το θέμα της εγκυμοσύνης δεν θα ήθελα να μου πεις τίποτα που θα με ταράξει."


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter