7 πράγματα που δεν γνωρίζατε για το σχολείο του πρίγκιπα George

Ο αξιολάτρευτος πρίγκιπας George, γιος του πρίγκιπα William και της Kate Middleton, είναι πέντε ετών, και όπως όλα τα παιδάκια της ηλικίας του πηγαίνει στο σχολείο.

Το σχολείο του, «Thomas’ s Battersea», το οποίο επέλεξαν οι γονείς του μικρού πρίγκιπα για εκείνον βρίσκεται στο νοτιοδυτικό Λονδίνο και θεωρείται ένα από τα καλύτερα της χώρας, ενώ πολλοί είναι οι γονείς που θα ήθελαν τα παιδιά τους να φοιτήσουν σε αυτό.

Στον Οδηγό Καλών Σχολείων, μάλιστα, το νέο σχολείο του πρίγκιπα περιγράφεται ως «ένα μεγάλο, γεμάτο δραστηριότητες και ελαφρά χαοτικό σχολείο για κοσμοπολίτες γονείς που θέλουν με τα ακριβά δίδακτρα που πληρώνουν τα παιδιά τους να έχουν την καλύτερη αγγλική εκπαίδευση».

Πολλά γράφτηκαν από την αρχή της χρονιάς για την φοίτησή του σε αυτό, την πρώτη μέρα στο σχολείο και για το πώς ένιωσε ο μικρός George τις πρώτες μέρες του εκεί.

Σίγουρα, όμως, τα παρακάτω δεν τα γνωρίζατε:

Τα δίδακτρα είναι πολύ υψηλά

Αυτό, φυσικά, το υποθέτατε ήδη. Δεν μπορείτε να φανταστείτε, όμως, το ακριβές ύψος του ποσού που πληρώνουν όσοι εγγράφονται σε αυτό το σχολείο: Τα δίδακτρα ανέρχονται σε 19.600€ ετησίως.

Πόσα παιδιά φοιτούν στο σχολείο;

Το σχολείο δέχεται 560 αγόρια και κορίτσια ηλικίας 4 έως 13 ετών.

Τα παιδιά στο σχολείο του πρίγκιπα George δεν έχουν… φίλους!

Στο συγκεκριμένο σχολείο υπάρχει μια αυστηρή πολιτική, η οποία φροντίζει κανένα παιδί να μην νιώθει παραμελημένο και η οποία δεν στηρίζει τη σχέση των «κολλητών» όπως την ξέρουμε. Η πρακτική αυτή ακολουθείται προκειμένου οι μαθητές να μην φτιάχνουν κλίκες, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται και προκειμένου να μην υπάρξει κάποιο παιδί μέσα στο σχολείο, το οποίο μπορεί να νιώσει αποκλεισμένο ή ακόμη και να πέσει θύμα bullying. Επιπλέον, αποθαρρύνοντας το παιδί να στρέψει την προσοχή του προς ένα και μόνο άτομο και να απομονωθεί μαζί του, το βοηθά ώστε να αναπτύξει ένα ευρύτερο πλέγμα κοινωνικών και ισότιμων σχέσεων.

Τα παιδιά διδάσκονται φιλοσοφία

Ναι, ακόμα και σε αυτήν την ηλικία! Οι μικροί, αλλά και μεγαλύτεροι μαθητές δεν παίζουν με πλαστελίνες ή άλλα παρόμοια παιχνίδια. Διδάσκονται, όμως, φιλοσοφία και αγγειοπλαστική και παίζουν γκόλφ, ενώ το πρόγραμμα διδασκαλίας περιλαμβάνει, επίσης, μαθήματα τέχνης, μπαλέτου, θεάτρου, γαλλικών και πληροφορικής. Επιπλέον, στόχος του σχολείου είναι να προάγει έννοιες, όπως η ευγένεια και η γενναιοδωρία.

Το φαγητό δεν θυμίζει σε τίποτα το μενού κανενός σχολείου

Ή και σπιτιού. Ο πρίγκιπας George δεν θα καταναλώνει απλά σάντουιτς, τυρόπιτες και συσκευασμένους χυμούς. Το μενού του σχολείου περιλαμβάνει μεταξύ άλλων υγιεινών προτάσεων: tikka masala (συνταγή κοτόπουλου που προέρχεται από την Ινδία), κέικ ρυζιού με αγελαδινό τυρί, σολομό με σος τσίλι. Όλα αυτά, βέβαια, φτιάχνονται εκείνη την ημέρα από οργανικά υλικά!

Πώς θα «φωνάζουν» τον πρίγκιπα George στο σχολείο;

Με βάση την πολιτική «ισότητας» που ισχύει στο σχολείο, και την οποία αναλύσαμε παραπάνω, ο πρίγκιπας George θα έχει ως όνομα το «George Cambridge», το οποίο πήρε από τον τίτλο των γονιών του Δούκα και Δούκισσας του Cambridge.

Γιατί δεν πηγαίνει στο ίδιο σχολείο με την αδερφή του;

Οι δύο γονείς ανακοίνωσαν τον περασμένο Δεκέμβριο, ότι η δύο χρονών κόρη τους, πριγκίπισσα Charlotte, θα φοιτήσει σε διαφορετικό νηπιαγωγείο από τον αδερφό της, πράγμα που έφερε μεγάλη έκπληξη σε όλη την Βρετανία. Γιατί; Ο πρίγκιπας William και η Kate Middleton θεώρησαν, ότι το νηπιαγωγείο Willcocks Nursery School είναι ιδανικό για την κοινωνικοποίηση και ανάπτυξη της κόρης τους, ενώ εντυπωσιάστηκαν από την ομαδική δουλειά που γίνεται εκεί. Επίσης, το σχολείο της μικρής Charlotte βρίσκεται πολύ κοντά στο παλάτι του Κένσιγκτον, στο οποίο κατοικεί όλη η οικογένεια.