Αρχική Σχολή Γονέων 7 πράγματα που ξέρουν όλες οι μαμάδες παιδιών με ισχυρή θέληση και πείσμα

7 πράγματα που ξέρουν όλες οι μαμάδες παιδιών με ισχυρή θέληση και πείσμα

7 πράγματα που ξέρουν όλες οι μαμάδες παιδιών με ισχυρή θέληση και πείσμα

Οι γονείς χρειάζονται ιδιαίτερες δεξιότητες για να χειριστούν τα πεισματάρικα παιδιά που έχουν ισχυρή θέληση και πείσμα έτσι ώστε να βρουν την ισορροπία ανάμεσα στη σχέση τους. Οι ψυχολόγοι πάντως ξεκαθαρίζουν: " Δεν υπάρχουν πεισματάρικα παιδιά¨". Απλώς γύρω στα δύο τους χρόνια τα παιδιά ανακαλύπτουν ότι έχουν και αυτά προσωπικότητα και έτσι αρχίζουν να εκδηλώνουν τα «θέλω» τους. Όταν τα παιδιά, πεισμώνουν ή επιμένουν δεν δοκιμάζουν τα δικά μας όρια αλλά τα δικά τους. Και αυτό, γιατί έχουν την ανάγκη να αναμετρούν τις δυνάμεις τους.

Το Infokids.com.cy συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει 7 πράγματα που ξέρουν όλες οι μαμάδες παιδιών με ισχυρή θέληση και πείσμα 

1. Υπάρχουν μέρες που έχουν να αντιμετωπίσουν το πείσμα των παιδιών με το "καλημέρα" χωρίς καν να έχουν προλάβει να πιουν το πρώτο καφέ της ημέρας. Βλέπετε τα πεισματάρικα παιδιά δεν το έχουν σε τίποτα να ξυπνήσουν με μια συγκεριμμένη "εμμονή" και δεν θα ησυχάσουν αν δεν περάσει το δικό τους πάση θυσία.

2. Το χαριτωμένο και άκρως παιχνιδιάρικο μουτράκι τους σε συνδυασμό με το αφοπλιστικό τους χαμόγελο ξεγελάνε και είναι ένα από τα κρυφά τους όπλα για να πετύχουν αυτό που θέλουν. Κι όμως αυτό το αθώο φαινομενικά πλασματάκι μπορεί να εξελιχθεί στο λεπτό σε ένα τερατάκι αν δεν του ικανοποιήσεις τα γούστα.

3. Καταφέρνουν να σας βγάλουν εκτός εαυτού σε χρόνο ρεκόρ όσο κι αν θεωρήστε τέρας ψυχραιμίας.

4. Κι αφού σας βγάλουν εκτός εαυτού και φωνάζετε σαν υστερική μετά έχετε απίστευτες τύψεις και προσπαθείτε να καταλάβετε αν είστε όντως ο χειρότερος γονιός του κόσμου.

5. Δεν ξέρετε αν η ξεροκεφαλιά και το πείσμα είσαι "γονίδια" δικά σας ή του συζύγου σας που μοιραία τα κληρονόμησε και το πιτσιρίκι σας.

6. Γνωστοί και φίλοι σας βομβαρδίζουν με συμβουλές διαπαιδαγώγησης και τρόπους πειθαρχίας σε μια προσπάθεια να σας βοηθήσουν να τα βγάλετε πέρα με αυτό το παιδί

7. Ξέρετε πώς αυτό το παιδί είναι ικανό να σας εκπλήξει. Είστε σίγουροι ότι είναι γεννημένο για να καταπλήξει και τίποτα δεν μπορεί εμπόδιο στα σχέδιά του.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter