Αρχική InfoBaby 0-12 μηνών 7 πράγματα που πρέπει να ξέρετε αν θηλάζετε το μωρό σας και πρέπει να επιστρέψετε στην εργασία σας

7 πράγματα που πρέπει να ξέρετε αν θηλάζετε το μωρό σας και πρέπει να επιστρέψετε στην εργασία σας

7 πράγματα που πρέπει να ξέρετε αν θηλάζετε το μωρό σας και πρέπει να επιστρέψετε στην εργασία σας

Θηλάζετε το μωράκι σας και ξαφνικά συvειδητοποιείτε πως η μέρα που θα πρέπει να επιστρέψετε στην εργασία σας πλησιάζει πιο γρήγορα απ’ ότι φανταζόσασταν. Θηλάζουσες μανούλες, χαλαρώστε! Δεν είναι απαραίτητο να προχωρήσετε σε απογαλακτισμό μόνο και μόνο γι αυτό το λόγο.

Αν και δεν είναι πάντα εύκολο με τις εργασιακές συνθήκες που επικρατούν, εντούτοις με τον σωστό προγραμματισμό είναι εφικτό. Εμείς σας προτείνουμε επτά στρατηγικές που μπορείτε να ακολουθήσετε προκειμένου να φτάξετε την δικιά σας τράπεζα μητρικού γάλακτος και να διατηρείσετε την γαλακτοφορία σας για όσο εσείς επιθυμείτε.

Αρχίστε τις αντλήσεις πριν επιστρέψετε στη εργασία σας

Μην περιμένετε την τελευταία στιγμή για να κάνετε άντληση. Ξεκινήστε τουλάχιστον 2-3 εβδομάδες πριν την ημερομηνία που θα πρέπει να επιστρέψετε στην εργασία σας. Κάντε αντληση 1-2 φορές την ημέρα, μέτα το θηλασμό του μωρού σας, προκειμένου να εξασφαλίσετε σταδιακά μια ικανοποιητική ποσότητα που θα καλύπτει τις ανάγκες του μωρού σας για τις ώρες που θα λείπετε, αλλά και για να τονώσετε την παραγωγή σας.

Επιλέξτε ένα καλό θήλαστρο

Εάν εργάζεστε με πλήρη απασχόληση και θέλετε να διατηρήσετε τη σίτιση του μωρού σας αποκλειστικά ( ή κυρίως ) με μητρικό γάλα , θα πρέπει να επιλέξετε ένα θήλαστρο που θα μπορεί σας να τα βέλτιστα αποτελέσματα στον λιγότερο χρόνο. Μπορείτε να αγοράσετε ή να νοικιάσετε κάποιο νοσοκομειακό θήλαστρο μονής η διπλής άντλησης. Το κόστος τους μπορεί να κυμαίνεται απο 50 έως 60 ευρώ το μήνα , αλλά μια καλή αντλία θα κάνει τις αντλήσεις σας πιο εύκολες , πιο γρήγορες και πιο παραγωγικές. Επιπλέον θα πρέπει να αναλογιστείτε τι θα πρέπει να πληρώσετε για γάλα σε σκόνη, αν δεν μπορέσετε να αντλήσετε αποτελεσματικά το γάλα σας .

Βρείτε το πιο κατάληλο σημείο

Αν δεν έχετε το δικό σας γραφείο με πόρτα , μιλήστε με τον εργοδότη σας για να βρείτε έναν άνετο χώρο οπου θα μπορείτε να κάνετε αντλήσεις και στον οποίο θα υπάρχει ηλεκτρική πρίζα , μια καρέκλα και στην ιδανική περίπτωση ένα τραπεζάκι. Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε την αίθουσα συνεδριάσεων και κλειδώστε την πόρτα ; Είναι ένα άδειο γραφείο; Οι εργοδότες υποχρεούνται να σας παρέχουν ένα κατάλληλο χώρο μέσα στο χώρο εργασίας που δεν είναι το μπάνιο. Όπου κι αν βρίσκεστε , τοποθετήστε στην πόρτα ένα σημάδι ” μην ενοχλείτε ” , έτσι ώστε να μην διακόπτουν τη ροή σας τα χτυπήματα .

Κάντε το γάλα σας να ρέει

Πολλές φορές είναι μάλλον δύσκολο να ξεκινήσετε την άντληση σε έναν ψυχρό χώρο εργασίας και να έχετε πάντα θετικά αποτελέσματα, οπότε ίσως χρειαστεί να δοκιμάσετε μερικά κολπάκια που θα σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε. Αφού δεν μπορείτε να έχετε το μωρό σας εκεί, φέρτε πράγματα που συνδέουν όλες τις αίσθήσεις σας με το μωρό σας. Καθήστε αναπαυτικά και βάλτε κάποιο αγαπημένο μουσικό κομμάτι να παίξει στο κινητό σας ή στο i-Pod. Φέρτε μια φωτογραφία του μωρού μαζί σας – κοιτάζοντας το πρόσωπό του θα σας βοηθήσει να απελευθερώσει τις ορμόνες που ενεργοποιούν τη ροή του γάλακτος. Το να ακούτε ήχους του μωρού σας είναι μια άλλη αποτελεσματική τεχνική ενεργοποίησης , έτσι εάν έχετε ηχογραφήσει στο τηλέφωνό σας το κλάμα ή το γέλιο του θα σας βοηθήσει πάρα πολύ. Τέλος, η μυρωδιά του μωρού σας, μπορεί να λειτουργήσει σαν μαγικό φίλτρο για τη ροή του γάλακτος σας , για το λόγο αυτό παρτε μαζί σας ένα ρουχαλάκι του μωρού σας που φορούσε χθές και απλά μυρίστε το!!

Διαχειριστείτε σωστά το χρόνο σας

Προσπαθήστε να θηλάσετε το μωρό σας το πρωί πριν πάτε στη δουλειά , στη συνέχεια, προσπαθείστε να κανετε άντληση κάθε δύο με τρεις ώρες , ανάλογα με την ηλικία του μωρού αλλά και τη συχνότητα των θηλασμών που πραγματοποιείτε στο σπίτι. Εάν καταφέρετε να κάνετε 2-3 αντλήσεις, διάρκειας 15-20 λεπτών, μέσα στο 8ωρό σας.

Αποθηκεύστε το μητρικό γάλα με ασφάλεια

Είναι καλύτερο να κρατήσει το γάλα που έχετε αντλήσει στο ψυγείο . Αν δεν έχετε πρόσβαση στο χώρο εργασίας σας , τοτε μπορείτε να αποθηκεύσετε προσωρινά τον υγρό χρυσό σας σε ένα ψυγείο τσάντα με παγοκύστες και στη συνέχεια να τοποθετήσετε τα μπουκάλια στο ψυγείο ή στην κατάψυξη μόλις φτάσετε στο σπίτι .Βέβαιωθείτε πως έχετε σημειώσει την ημερομηνία της άντλησης σε κάθε μπουκάλι.Το μητρικό γάλα μπορεί να διατηρηθεί με ασφάλεια σε συνθήκες βαθιάς κατάψυξης (-20“C) για 6-12 μήνες , σε απλή κατάψυξη με ξεχωριστη πόρτα ( -18 “C) για 3-6 μήνες, σε απλή κατάψυξη (-15”C) για 2 εβδομάδες, στο ψυγείο (4“C) για 3-8 ημέρες.

Μείνετε ενυδατωμένες

Φροντίστε να έχετε πάντα ένα μεγάλο μπουκάλι νερό στον χώρο εργασίας σας . Ο θηλασμός είναι σκληρή δουλειά, ακόμη και αν γίνεται με το θήλαστο. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να φροντίζετε να διατηρείτε τον οργανισμό σας ενυδατωμένο, ενώ είναι εξίσου σημαντικό να τρώτε υγιεινά σνάκ όπως μπάρες δημητριακών με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, φρούτα, αμύγδαλα και γάλα καρύδας , που αποτελούν θρεπτική επιλογή και βοηθούν στο να γίνεται αναπλήρωση των 300-500 θερμίδων που χρειάζεται επιπλέον το σώμα σας για να παράξει γάλα για κάθε θηλάζον βρέφος την ημέρα. Η σωστή διατροφή θα σας δώσει την ενέργεια που χρειάζεστε για να συνεχίσετε τον θηλασμό μέχρι εσείς να το επιλέξετε ή μέχρι το μικρό σας να είναι έτοιμο να απογαλακτιστεί .

Μαρία Γ. Ελευθεριάδη

Βοηθός Μητρότητας Τοκετού & Λοχείας – Σύμβουλος Θηλασμού (CBI)

Διεθνώς Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Βρεφικού Μασάζ (IAIM)

Διεθνώς Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Birthlight Yoga

m.eleutheriadi@gmail.com


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter