Αρχική Γωνιά του Μαθητή 7 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να πείτε στο δάσκαλο του παιδιού σας

7 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να πείτε στο δάσκαλο του παιδιού σας

7 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να πείτε στο δάσκαλο του παιδιού σας

Η σχέση δασκάλου και μαθητή είναι μια σχέση εμπιστοσύνης που αναπτύσσεται σταδιακά και με πολλή προσπάθεια. Ωστόσο, εκείνο που αρκετοί γονείς ξεχνούν είναι ότι οι δάσκαλοι είναι με το μέρος τους. Θέλουν το καλύτερο για τα παιδιά τους και ολόκληρη την οικογένεια. Όμως, υπάρχουν μερικές φράσεις που οι γονείς χρησιμοποιούν και φέρνουν σε δύσκολη θέση τους εκπαιδευτικούς. Δείτε ποιες είναι αυτές και προσπαθήστε να τις αποφύγετε.

«Ποτέ δεν το κάνει αυτό στο σπίτι!»
Το παιδί σας μπορεί να παρουσιάζει διαφορετική συμπεριφορά με διαφορετικούς ανθρώπους σε σχέση με εσάς. Αλλά, είναι πιθανό, η συμπεριφορά αυτή να έχει προηγουμένως επαναληφθεί στο σπίτι. Το πείραγμα ενός μικρότερου αδελφού μπορεί μερικές φορές να μετατραπεί σε πείραγμα ενός συμμαθητή μέσα στην τάξη, για παράδειγμα. Είναι πολύ απίθανο ένα παιδί να ενεργεί τόσο παρορμητικά σε ένα μέρος όπου οι γονείς του δεν είναι παρόντες. Προσπαθήστε να λύσετε το πρόβλημα αντί να αναζητάτε δικαιολογίες.

«Λοιπόν, η κόρη μου είπε...»
Είναι εύκολο να χάνεις τον έλεγχο όταν αισθάνεσαι ότι το παιδί σου κατηγορείται άδικα, και ενώ είναι δικαιολογημένο να παίρνεις το μέρος του, υπάρχει πάντα κάτι περισσότερο πίσω από κάθε πλευρά της ιστορίας. Ζούμε σε μια εποχή όπου πολλοί γονείς αισθάνονται ότι πρέπει να προστατεύσουν και να υπερασπιστούν τα παιδιά τους από τον έξω κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των εκπαιδευτικών. Μερικές φορές οι γονείς πρέπει να συνειδητοποιούν ότι τα παιδιά κάνουν λάθη και δεν λένε πάντα όλη την αλήθεια.

«Μισώ αυτό το σχολείο!»
Παρόλο που οι αρνητικές σας αντιδράσεις μπορεί να είναι λογικές, εάν το σχολείο πραγματικά δεν προσφέρει τίποτα στο παιδί σας, ίσως είναι καιρός να αναζητήσετε άλλες επιλογές. Λέγοντας ότι μισείτε το σχολείο προσβάλλετε το προσωπικό και δίνετε στο παιδί σας το παράδειγμα της περιφρόνησης για τον τόπο της εκπαίδευσής του.

«Δεν ξέρεις τι κάνεις!»
Αν και μπορεί να μην συμφωνείτε με μια συγκεκριμένη μέθοδο διδασκαλίας, οι δάσκαλοι είναι καλά εκπαιδευμένοι στο σχολείο για να χειρίζονται την πειθαρχία στην τάξη. Τα περισσότερα σχολεία χρειάζονται συνεχή επαγγελματική κατάρτιση των εκπαιδευτικών τους. Αν είστε απογοητευμένοι με το πρόγραμμα σπουδών, σημειώστε ότι αυτό είναι συχνά κάτι εκτός της δικαιοδοσίας ενός δασκάλου, ούτως ή άλλως.

«Θα φωνάξω τον διευθυντή»
Αν και μπορεί να νιώθετε ότι επηρεάζετε τον δάσκαλο, το πιο πιθανό είναι ότι δεν το κάνετε. Είναι πιο δύσκολο για τους εκπαιδευτικούς να αντιμετωπίζουν το παιδί σας όπως και τους άλλους μαθητές. Αυτό θα θέσει τους εκπαιδευτικούς σε άμυνα και αν δεν διαπραχθεί κάποια σοβαρή πράξη, ο διευθυντής θα υπερασπιστεί το προσωπικό του.

«Γιατί δεν του δίδαξες αυτό;»
Οι δάσκαλοι του Δημοτικού είναι υπεύθυνοι για πολλά ορόσημα στην εκπαίδευση του παιδιού σας, αλλά αυτό που δεν είναι εκεί για να το κάνουν, είναι να του διδάξουν βασικά πράγματα, όπως το δέσιμο των κορδονιών του παπουτσιού, το διακριτικό φύσημα της μύτης, κλπ. Εάν το παιδί σας δεν έχει μάθει αυτά τα πράγματα στο νηπιαγωγείο, προσπαθήστε να εργαστείτε πάνω σε πράξεις που δεν περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα σπουδών του παιδιού σας στο σπίτι.

«Δεν έχεις παιδιά, οπότε δεν καταλαβαίνεις»
Αυτό δεν μειώνει μόνο την εκπαιδευτική εμπειρία ενός δασκάλου, αλλά μπορεί να αγγίζετε ένα πιο σοβαρό προσωπικό θέμα για εκείνον, όπως ο αγώνας με τη στειρότητα, το διαζύγιο ή το θάνατο ενός παιδιού. Αυτό μόνο βλάπτει το δάσκαλο του παιδιού σας σε προσωπικό επίπεδο και βοηθάει να λύσετε το ζήτημα για το οποίο αναζητάτε σαφήνεια.

Πηγή: msn.com


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.