Αρχική Σχολή Γονέων 7 συμβουλές για να ενισχύσετε την αυτοεκτίμηση του παιδιού σας

7 συμβουλές για να ενισχύσετε την αυτοεκτίμηση του παιδιού σας

7 συμβουλές για να ενισχύσετε την αυτοεκτίμηση του παιδιού σας

Κανένας γονιός δεν θέλει να βλέπει το παιδί του να υποφέρει από χαμηλή αυτοεκτίμηση, αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε πάντα να έχουμε αυτό που θέλουμε. Ερευνες δείχνουν ότι τα εσωστρεφή παιδιά δεν αξιοποιούν τα φυσικά τους χαρίσματα και τις ικανότητές τους.Το να μάθει να εμπιστεύεται και να υπερασπίζεται ένα παιδί τον εαυτό του τού παρέχει τη σιγουριά να επιχειρεί και να αναπτύσσει δεξιότητες έτσι ώστε να ξεπερνά τις δυσκολίες που προκύπτουν στη ζωή του.

Το Infokids.com.cy συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει 7 χρήσιμες συμβουλές για να ανεβάσετε την αυτοπεποίθηση του παιδιού σας. Να θυμάστε ότι η αυτοπεποίθηση χτίζεται από το σπίτι. Φροντίστε λοιπόν να δημιουργήσετε έναν ασφαλή χώρο που να ενισχύει την αυτοεκτίμηση του παιδιού σας και θα το κάνει να έχει μια όμορφη εικόνα για τον εαυτό του!

1.Επαινέστε το παιδί σας όχι μόνο για κάτι που έκανε σωστά αλλά και για την προσπάθεια που κατέβαλλε.

2.Να είστε ειλικρινείς με τις δυνατότητες και αδυναμίες των παιδιών σας χωρίς να τα πληγώσετε.

3. Να είστε θετικοί απέναντι στο παιδί σας και να του διδάξετε πώς να εστιάζει στα θετικά χαρακτηριστικά μιας κατάστασης και όχι στα αρνητικά.

4.Βοηθήστε το παιδί σας να θέτει ρεαλιστικούς και πραγματοποιήσιμους στόχους στη ζωή του.

5. Μην επικεντρώνεστε σε πολύ συγκεκριμένα θέματα όπως για παράδειγμα την αποτυχία του παιδιού σε ένα διαγώνισμα, γιατί το παιδί μπορεί να συνδυάσει την προσοχή που του δώσατε με την αποτυχία και ότι αξίζει μόνο όταν παίρνει άριστα.

6. Να είστε τρυφεροί και ευαίσθητοι με το παιδί σας. Δημιουργείστε ένα ζεστό κλίμα στο σπίτι όπου το παιδί να νιώθει ασφαλές και ήρεμο.

7. Ενθαρρύνετε το παιδί σας να συμμετέχει σε δημιουργικές δραστηριότητες ώστε να αναπτύξει περισσότερο τις δεξιότητες συνεργασίας με άλλα παιδιά.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter