Αρχική Σχολή Γονέων 8 πράγματα που όλοι οι γονείς θα πρέπει να κρατούν κρυφά από τα παιδιά τους

8 πράγματα που όλοι οι γονείς θα πρέπει να κρατούν κρυφά από τα παιδιά τους

8 πράγματα που όλοι οι γονείς θα πρέπει να κρατούν κρυφά από τα παιδιά τους

Το Infokids.com.cy συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει 8 πράγματα που όλοι οι γονείς θα πρέπει να κρατούν κρυφά από τα παιδιά τους. Κι αυτό επειδή αποκαλύπτοντάς τα άθελά σας μπορεί να κάνετε κακό παρά καλό.

1. Τη λατρεία σας για το junk food

Το junk food είναι η πιο ένοχη σας απόλαυση αλλά καλό θα είναι να μην το παραδεχθείτε μπροστά στα παιδιά σας γιατί θα ακολουθήσουν το παράδειγμά σας και σίγουρα οι υγιεινές διατροφικές συνήθειες που προσπαθείτε να τους εμφυσήσετε θα πάνε περίπατο. Πρέπει να είστε ένα καλό διατροφικό πρότυπο. Τα παιδιά μαθαίνουν μέσω της μίμησης. Το “Κάνε αυτό που κάνω” αντί για “κάνε αυτό που σου λέω” αποδίδει καλύτερα!

2. Πόσο επώδυνος ήταν ο τοκετός του παιδιού

Είναι γεγονός ότι οι πόνοι της γέννας ειναι δυνατοί. Η αλήθεια όμως είναι ότι αξίζουν όσο τίποτα άλλο στον κόσμο! Δεν υπάρχει, λοιπόν, λόγος να πείτε στο παιδί σας πόσο πολύ πονέσετε και ενδεχομένως πόσο υποφέρατε κατά τη διαδικασία του τοκετού.

3. Μην ενημερώνετε το παιδί σας αν καβγαδίσατε με το σύντροφό σας ούτε να του ζητάτε να πάρει θέση

Όλα τα ζευγάρια δοκιμάζονται, περνάνε κρίση σε κάποια φάση και γενικά έχουν τις καλές και τις κακές στιγμές τους.Οι καβγάδες των γονιών προκαλούν στα παιδιά συναισθήματα άγχους, ενοχών και απελπισίας. Μπορεί να νιώθουν ότι πιέζονται να πάρουν το μέρος του ενός ή του άλλου γονέα, γεγονός που συχνά οδηγεί σε οδυνηρές συγκρούσεις που αφορούν την αφοσίωση προς τη μητέρα ή τον πατέρα τους. Όταν οι γονείς τσακώνονται, το παιδί νιώθει σαν μπαλάκι του πινγκ πονγκ.

4. Απεχθάνεστε τις δουλειές του σπιτιού

Οι δουλειές του σπιτιού είναι μια αγγαρεία  για την πλειοψηφία των μαμάδων. Κι όμως δεν χρειάζεται να λέτε διαρκώς στα παιδιά πόσο βαριέστε το ξεσκόνισμα, το πλύσιμο των πιάτων και το σφουγγάρισμα. Πρέπει να δείχνετε στα παιδιά πόσο σημαντική δουλειά είναι η τακτοποίηση του νοικοκυριού καθώς από εσάς θα παραδειγματιστούν ώστε να στρώνουν το κρεβάτι τους, να τακτοποιούν τα παιχνιδία τους και να μαζεύουν το πιάτο που τρώνε.

5.Το διαρκές άγχος σας για αυτά

Είναι απολύτως φυσιολογικό να ανησυχείτε για τα παιδιά σας αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να τους μεταδίδετε το άγχος αλλά και τους φόβους σας. Η υπερπροστασία συνήθως έχει τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά, τα οποία επιθυμούν οι γονείς. Όταν ένα παιδί είναι υπερπροστατεύμενο αισθάνετα σίγουρα πιο φοβισμένο από κάθε εξωτερικό παράγοντα που μπορεί να το απειλείσει αλλά και αποκτά εξάρτηση σε πολύ μεγάλο βαθμό από τους γονείς.

6. Στεναχωριέστε να τους βάζετε τις φωνές και να τα τιμωρείτε

Δώστε εξηγήσεις στο παιδί σας γιατί το μαλώνετε και μην μπείτε στη διαδικασία διαπραγματεύσεων. Να λέτε πάντα στο παιδί για ποιον λόγο το τιμωρείτε. Όταν εξηγείτε την τιμωρία όχι μόνο το βοηθάτε να καταλάβει αλλά και να συνεργαστεί. Εξηγήστε ότι είστε με το μέρος του. Δεν είστε εχθρός του.

7.Τα οικονομικά προβλήματα σας είναι υπέρογκα και δύσκολα θα βρουν λύση

Είναι αδύνατο να κρατήσετε μυστικό από τα παιδιά κάθε ηλικίας, μια τόσο σοβαρή κατάσταση όμως δεν πρέπει διαρκώς να τους το υπενθυμίζετε και να τους τρομοκρατείτε για το οικονομικό μέλλον της οικογένειας.Διαβεβαιώστε τα ότι η οικογένειά σας είναι ενωμένη σαν μια γροθιά και μπορεί να διαχειριστεί κάθε δυσκολία. Να τα καθησυχάζετε και να τους εμπνέετε εμπιστοσύνη.Να τα διαβεβαιώνετε ότι είστε δίπλα τους.

8.Τη χαρά σας όταν πέφτουν επιτέλους για ύπνο

Η στιγμή της ημέρας που το παιδί σας πέφτει επιτέλους για ύπνο και εσείς έχετε το χώρο αλλά και το χρόνο να κάνετε κάτι που σας ευχαριστεί είναι μαγική! Δεν χρειάζεται όμως να του το αποκαλύπτετε γιατί σίγουρα θα αισθανθεί ότι είναι "βάρος" για εσάς όλη την υπόλοιπη ημέρα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter