Αρχική InfoKids Νέα 8ο Παγκύπριο Μαθητικό Φεστιβάλ Σύνθεσης Τραγουδιού «Μάριος Τόκας – Κώστας Μόντης»

8ο Παγκύπριο Μαθητικό Φεστιβάλ Σύνθεσης Τραγουδιού «Μάριος Τόκας – Κώστας Μόντης»

8ο Παγκύπριο Μαθητικό Φεστιβάλ Σύνθεσης Τραγουδιού «Μάριος Τόκας – Κώστας Μόντης»

Διοργανώθηκε την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016, με μεγάλη επιτυχία, στη Λεμεσό, το 8ο Παγκύπριο Μαθητικό Φεστιβάλ Σύνθεσης Τραγουδιού «Μάριος Τόκας – Κώστας Μόντης» 2016-2017. Το Φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε στο Λανίτειο Θέατρο, διοργανώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, μέσω της Διεύθυνσης Μέσης Εκπαίδευσης, με συνδιοργανωτή και χορηγό το Κοινωφελές Επιστημονικό και Πολιτιστικό Ίδρυμα «Φώτος Φωτιάδης».

Το μουσικό ταξίδι για την προετοιμασία του Φεστιβάλ άρχισε πριν από τρεις μήνες, με τη συμμετοχή περισσότερων από 200 μαθητών και μαθητριών από 30 δημόσια και ιδιωτικά Γυμνάσια, Λύκεια και Τεχνικές Σχολές. Στόχος του Φεστιβάλ, στο πλαίσιο του τετραετούς ειδικού στρατηγικού σχεδιασμού για την προώθηση της φωνητικής μουσικής στη μουσική παιδεία του τόπου και στην κοινωνία, ήταν η δημιουργία και παρουσίαση τραγουδιών σε στίχους του ποιητή Κώστα Μόντη, άλλων Ελλαδιτών και Κυπρίων ποιητών ή και των ίδιων των παιδιών. Από το σύνολο των συμμετοχών επιλέγηκαν δώδεκα τραγούδια, με τη βοήθεια των καταξιωμένων συνθετών και εκπαιδευτικών Κώστα Κακογιάννη, Γιώργου Κάρβελλου και Άντρου Παπαπαύλου, για να παρουσιαστούν στο Φεστιβάλ.

Οι ομάδες που επιλέγηκαν είχαν την ευκαιρία να συνεργαστούν με τους γνωστούς συνθέτες Άδωνη Αλετρά, Νίκο Βήχα, Λάρκο Λάρκου και Άντρο Παπαπαύλου, οι οποίοι μοιράστηκαν μαζί με τους μαθητές και τις μαθήτριες, τις γνώσεις και την εμπειρία τους και εργάστηκαν μαζί τους για την προετοιμασία της τελικής παρουσίασης, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.

Η βραδιά του Φεστιβάλ ήταν μια γιορτή χαράς και δημιουργίας, αλλά παράλληλα και συγκίνησης, αφού το πρόγραμμα έκλεισε με ολόκληρο το ακροατήριο να τραγουδά τους στίχους από το τραγούδι του Μάριου Τόκα «Αννούλα του χιονιά», κάνοντας πραγματικότητα αυτό που ο ίδιος είχε πει σε συνέντευξή του ότι «…σε μια εποχή μοναξιάς, τα τραγούδια που γράφονται με συναίσθημα, αλήθεια και ψυχή μπορούν να φέρουν τους ανθρώπους τον έναν κοντά στον άλλο».


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.