Αρχική Σχολή Γονέων 9 πράγματα που με συμβούλεψε η μητέρα μου και μου έδωσαν αυτοπεποίθηση σαν ενήλικα

9 πράγματα που με συμβούλεψε η μητέρα μου και μου έδωσαν αυτοπεποίθηση σαν ενήλικα

9 πράγματα που με συμβούλεψε η μητέρα μου και μου έδωσαν αυτοπεποίθηση σαν ενήλικα

Οι μητέρες είναι η καρδιά και η ψυχή των οικογενειών μας. Κάνουν ένα εκατομμύριο πράγματα και πολλά άλλα. Είναι πραγματικά υπερήρωες. Η μαμά μου έκανε τόσα πολλά για μένα για να μεγαλώσει και εξακολουθεί να κάνει. Αλλά αυτό που έκανε για μένα και το οποίο κατ΄εμέ είναι το πολυτιμότερο είναι η εσωτερική φωνή που μου εμφύσησε και η οποία με ακολουθεί τυφλά σε ό,τι και όσα κάνω. Ξεκίνησε ως φωνή της, αλλά πλέον έχει γίνει δικό μου κτήμα και είναι η έξοχη δύναμη μου.

Αυτές λοιπόν είναι οι 9 φράσεις μου με συμβούλεψε και οι οποίες με βοήθησαν να αναπτύξω μια ισχυρή προσωπικότητά.

Είσαι τόσο όμορφη

Η μαμά μου με δίδαξε ότι η αληθινή ομορφιά δεν σχετίζεται με την εξωτερική εμφάνιση και τα εντυπωσιακά εξωτερικά χαρακτηριστικά ενός ανθρώπου αλλά πηγάζει εσωτερικά μας. Η καλοσύνη  προς τους άλλους ανθρώπους δείχνει την πραγματική ομορφιά και τον πλούτο του χαρακτήρα μας. Αυτή είναι η ομορφιά σε έναν άνθρωπο, που θα κάνει μια καλή πράξη χωρίς να περιμένει αντάλλαγμα ή να έχει όφελος.

Θα γίνεις μια υπέροχη μαμά

Η μαμά μου από  μικρή μου έλεγε πόσο καλή μητέρα θα γίνω. Αυτή τη συμβουλή της τη θυμάμαι τις στιγμές που καταρρέω με τα παιδιά, που με έχουν βγάλει εκτός εαυτού, σκέφτομαι τα λόγια της και προσπαθώ να καταπνίξω τα νεύρα και την απόγνωσή μου.

Συμμερίζομαι το πόνο σου και θέλω να σε βοηθήσω

Με δίδαξε την αρετή της ενσυναίσθησης την ικανότητα δηλαδή να στεκόμαστε, ηθικά, συναισθηματικά πρακτικά, δίπλα στον άλλο, να συναισθανόμαστε με αυτόν, αλλά όχι για αυτόν. Να προσπαθούμε να τον καταλάβουμε και ν' αξιολογούμε τι βιώνει, τι αισθάνεται.

Τι θα κάνεις λοιπόν;

Δεν μου υπαγόρευε τι να κάνω αλλά αντιθέτως μου έδινε το χώρο αλλά και το χρόνο να πάρω πρωτοβουλίες και να κάνω όλα όσα επιθυμούσα. Η μητέρα μου ήταν πάντα δίπλα μου, μου έδε=ιχνε εμπιστοσύνη και πίστευε στις ικανότητές μου.

Παιδί μου, πάντα οι φίλοι σου είναι ευπρόσδεκτοι στο σπίτι μας

Πάντα ήταν κοινωνική και φιλική με τους φίλους και τις παρέες μου. Μου έδειχνε πάντα εμπιστοσύνη για τις παρέες μου και ποτέ δεν μου παραπονέθηκε ούτε μου κακοχαρακτήρισε κάποιον από τους φίλους μου. Έδειχνε ότι σεβόταν τις επιλογές μου και πάντα είχε έναν καλό λόγο για τους φίλους μου.

Την ευχή μου παιδί μου

Η ευχή και ο καλός λόγος της με συνόδευαν σε κάθε μου μικρό ή μεγάλο βήμα. Η ευχή της μάνας μου είναι η καλύτερη ανάμνησή από αυτήν και φυσικά την υιοθετώ και εγώ πιστά με τα δικ΄πα μου παιδιά σε καθημερινή βάση.

Σε αγαπώ παιδί μου

Η μητέρα μου φρόντιζε να μου δείχνει διαρκώς είτε με λόγια είτε με πράξεις την αγάπη της. Πολλές φορές εξάλλου η δύναμη μιας πράξης είναι μεγαλύτερη από τα λόγια. Αυτή της λοιπόν η συμπεριφορά  με δίδαξε από πρώτο χέρι ότι η αγάπη που νιώθεις για το παιδί σου δεν είναι αρκετή αν δεν μπορείς την εκφράσεις με πράξεις.

Η διασκέδαση είναι απαραίτητη

Εκτός από υποχρεώσεις και καθήκοντα, όλοι μας έχουμε ανάγκη από στιγμές χαλάρωσης αλλά και διασκέδασης. Η μητέρα μου πάντα φρόντιζε να μου επισημαίνει την αξία του να κάνεις πράγματα που σε χαροποιούν και σε κάνουν να ξεχνιέσαι από την ρουτίνα της καθημερινότητας. Ακόμα και τώρα που είμαι μαμά πάντα φροντίζω να ξεκλέψω χρόνο για να τον αφιερώσω στον εαυτό μου και να περάσω καλά.

Είμαι τόσο περήφανη για σένα

Δεν ξέρετε τι ευλογία ήταν για μένα το γεγονός ότι διαπίστωνα πόσο περήφανη ήταν η μαμά μου για μένα. Μου το έλεγε αλλά και μου το έδειχνε με όλους τους τρόπους. Αυτή της η συμπεριφορά με γέμισε αυτοπεποίθηση και σιγουριά ώστε να μπορώ να αναλάβω κάθε ευθύνη όσο πρόκληση κι αν ήταν.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.