Αρχική InfoMommy Συμβουλές Προετοιμάστε σωστά την κουζίνα σας πριν έρθει το μωράκι σας στο σπίτι!

Προετοιμάστε σωστά την κουζίνα σας πριν έρθει το μωράκι σας στο σπίτι!

Προετοιμάστε σωστά την κουζίνα σας πριν έρθει το μωράκι σας στο σπίτι!

Είτε πλησιάζει η ώρα που θα φέρετε στον κόσμο το μωράκι σας είτε θέλετε να προετοιμαστείτε κατάλληλα, ακολουθήστε τον παρακάτω οδηγό για να είναι το σπίτι σας έτοιμο και σεις χαλαρές όταν γυρίσετε από το μαιευτήριο...

Ας πάρουμε κάθε δωμάτιο του σπιτιού ξεχωριστά, ξεκινώντας από την κουζίνα. Αρχικά, ξεκαθαρίστε τον πάγκο σας κρατώντας μόνο τα απαραίτητα και κάνοντας χώρο για όσα θα έρθουν! Έπειτα, κάντε χώρο στο ψυγείο σας, αφού το καθαρίσετε πρώτα καλά! Μπορεί στην αρχή το μωράκι σας να τρέφεται από εσάς ή μόνο με υγρά, αλλά και πάλι χρειάζεται χώρος για να διατηρηθοθύν όλα όπως πρέπει! Μην ξεχάσετε να κρατάτε πάντα χρόνο για την αποστείρωση. Το καλό είναι ότι αρκετές έρευνες έχουν δείξει ότι ακόμα και το καυτό νερό με τα σαπούνι κάνουν δουλειά, οπότε μπορείτε να ξεχάσετε το συνεχές βράσιμο των μπιμπερό!

Συνεχίζουμε με το πλυντήριο. Και εννοούμε τον χώρο και τον χρόνο του. Αν για παράδειγμα έχετε ένα μικρό καλάθι απλύτων ώρα είναι να το ανανεώσετε, αφού δε θα καταλαβαίνετε πότε γέμισε με μωρουδιακά. Επίσης, καλό θα ήταν να τσεκάρετε τα ρούχα σας, αλλά και τα ρούχα του σπιτιού σας. Μπορεί να σας φαίνεται περιττό, αλλά ρίξτε μια ματιά σε ετικέτες για να δείτε υλικά κατασκευής και να αφήσετε στην άκρη εκείνα που μπορεί να ερεθίσουν το δερματάκι του μωρού σας. Καθαρίστε, φυσικά, όσα περισσότερα μπορείτε, ειδικά εκείνα που μπορεί να παίρνουν χρόνο στο πλύσιμο και μην ξεχνάτε να απορρυπαντικά σας! Προτιμήστε εκείνα που είναι απαλλαγέμνα από μυρωδιές και χρώματα.

Τέλος, εξετάστε την ασφάλεια του σπιτιού σας. Μπορεί να σας φαίνεται μακρινό, αλλά δε θα κατάλαβετε πότε το μικρό σας θα ανοίγει ντουλάπια και θα ανεβαίνει σε καρέκλες. Οπότε προετοιμάστε από τώρα τα πράγματα για να είστε καλυμμένες. Για παράδειγμα, κρύψτε καλά τα απορρυπαντικά σας και κλείστε καλά τα ντουλάπια σας με ασφάλειες. Ενώ καλό θα ήταν να προετοιμαστείτε και ψυχολογικά για όλους αυτούς τους λεκέδες και την ακαταστασία που θα προκύπτουν καθημερινά...


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter