9χρονος πληρώνει με το χαρτζιλίκι του τα χρέη των συμμαθητών του στο κυλικείο

Ένα 9χρονο αγόρι από την Καλιφόρνια μάς θυμίζει ότι η προσφορά και η καλοσύνη στους γύρω μας δεν έχει να κάνει με μεγάλα χρηματικά ποσά, δεν αγοράζεται και είναι κάτι που πηγάζει από μέσα μας.

Πόσα από τα 9χρονα αγόρια που γνωρίζετε θα έδιναν τα χρήματα που μάζευαν από το χαρτζιλίκι τους για να ξεπληρώσουν ένα χρέος της τάξης τους;

Ο 9χρονος Ryan έμαθε πόσα χρήματα χρωστούσαν οι συμμαθητές του στο κυλικείο και αποφάσισε να πληρώσει με τα δικά του το χρέος της τάξης του.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα και δηλώσεις της μητέρας του σε αυτά, ο Ryan ήθελε να μάθει το συνολικό χρέος του σχολείου του στο κυλικείο και να πληρώσει με τα χρήματά του όσα μπορούσε.

Συνολικά, όλοι οι μαθητές χρωστούσαν περίπου 700$, τα οποία φυσικά το μικρό παιδί δεν μπορούσε να αποπληρώσει. Η τάξη του, όμως, συγκεκριμένα χρωστούσε γύρω στα 75$, ποσό που ο Ryan είχε στον κουμπαρά του.

Ο Ryan, συνήθως ξοδεύει τα χρήματά του σε αθλητικά είδη και αθλητικό εξοπλισμό, είπε η μητέρα του, η οποία ένιωσε περήφανη για τον γιο της και την προσφορά του στους άλλους.

«Θεωρώ πως ήταν πολύ καλή ιδέα. Θέλω να προσφέρει στους άλλους και μου άρεσε αυτό που έκανε», είπε συγκεκριμένα.

Το ίδιο περήφανοι είναι και οι δάσκαλοι του μικρού. «Είναι υπέροχο το ότι σκέφτηκε τους άλλους. Είμαι πολύ περήφανος που είναι μαθητής μου», δήλωσε ο διευθυντής του σχολείου που φοιτά το αγόρι.

Γιατί θέλησε να το κάνει;

Ο ίδιος ο Ryan δήλωσε ότι θέλησε να πληρώσει το χρέος των συμμαθητών του για να καταλάβουν ότι δεν είναι μόνοι, «Ήθελα να ξέρουν ότι κάποιος τους σκέφτεται πραγματικά», είπε συγκεκριμένα το 9χρονο αγόρι.

Στην Αμερική το θέμα με τα χρέη των μαθητών στα κυλικεία εγείρει πολλές συζητήσεις, αφού σε μερικές περιοχές το σχολικό σύστημα επιβάλλει τα παιδιά που δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους να τρώνε μόνο κρύα σάντουϊτς!