Αρχική InfoSchool Α.Κί.ΔΑ: Έντονη ανησυχία για στασιμότητα στην επίλυση θεμάτων καθημερινότητας των σχολείων

Α.Κί.ΔΑ: Έντονη ανησυχία για στασιμότητα στην επίλυση θεμάτων καθημερινότητας των σχολείων

Α.Κί.ΔΑ: Έντονη ανησυχία για στασιμότητα στην επίλυση θεμάτων καθημερινότητας των σχολείων

Η Ανεξάρτητη Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών (Α.Κί.ΔΑ) εκφράζει ανησυχία για τη στασιμότητα που παρατηρείται, σύμφωνα με την ίδια, στην επίλυση θεμάτων που αφορούν την καθημερινότητα των σχολείων.

Η Κίνηση αναφέρει, σε ανακοίνωση, ότι παρακολουθεί με πολλή προσοχή τη διαδικασία σχετικά με τη στελέχωση των σχολείων (μεταθέσεις, διορισμοί, μετακινήσεις – τοποθετήσεις), μετά και την τροποποίηση της σχετικής νομοθεσίας το περασμένο Φθινόπωρο και σημειώνει πως η μέχρι στιγμής εφαρμογή των χρονοδιαγραμμάτων γεννά την αισιοδοξία για ένα τουλάχιστον ομαλότερο ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς σε σχέση με τις προηγούμενες.

Επισημαίνει ωστόσο πως η ολοκληρωμένη κάλυψη των αναγκών δεν επιτεύχθηκε ακόμα, παρά την παρέλευση των χρονοδιαγραμμάτων και, όπως αναφέρει, είναι κρίσιμο το ερώτημα ως προς το πότε αυτό θα γίνει, όπως επίσης και το πώς εξελίχθηκε για τη φετινή σχολική χρονιά το θέμα των αποσπάσεων.

Παράλληλα η Α.Κί.ΔΑ εκφράζει έντονη δυσφορία για τη στασιμότητα που παρατηρείται, όπως αναφέρει, στην επίλυση των θεμάτων που αφορούν την καθημερινότητα των σχολείων.

«Διαπιστώνεται, τεκμηριωμένα, πως χρονίζοντα ζητήματα που επιβαρύνουν τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς δεν προωθούνται προς επίλυση ή συμφωνίες που έχουν γίνει στο πρόσφατο παρελθόν, συνεχίζουν να μην υλοποιούνται, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται το εκπαιδευτικό έργο» σύμφωνα με την Κίνηση.

«Ως Κίνηση, έχουμε έντονη άποψη πως παρατηρείται στασιμότητα σε μείζονα θέματα καθημερινότητας των σχολείων και για τα οποία η ΠΟΕΔ έχει επανειλημμένα ζητήσει να αντιμετωπιστούν, προς όφελος της Παιδείας» σημειώνει.

«Τα πλείστα είναι ζητήματα που εκκρεμούν για σειρά ετών. Καλούμε την επίσημη πλευρά, έστω και την υστάτη, να ενσκήψει στα ζητήματα αυτά, ανεξάρτητα από το όποιο οικονομικό κόστος, αξιοποιώντας το διάστημα που μένει μέχρι το άνοιγμα των σχολείων, έτσι ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία επίλυσής τους άμεσα και να έχουμε ομαλό άνοιγμα των σχολείων προς όφελος των μαθητών μας» καταλήγει η Α.Κί.ΔΑ.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.