Αδιανόητο: 11χρονος σκότωσε την δασκάλα του με το όπλο του παππού του

Ένα 11χρονο αγόρι σκότωσε μία καθηγήτρια και τραυμάτισε άλλους έξι ανθρώπους στο σχολείο του στο Μεξικό, πριν θέσει τέλος στη ζωή του.

Οι αρχές εικάζουν ότι τα όπλα τα οποία χρησιμοποίησε ο ανήλικος ανήκαν στον παππού του, ο οποίος δεν έχει άδεια οπλοκατοχής.

«Βρισκόμαστε κοντά στην ολοκλήρωση του πρώτου σταδίου της έρευνας προκειμένου να αποδώσουμε ευθύνες», δήλωσε ο Γεράρδο Μάρκες, εισαγγελέας της πολιτείας Κοαουίλα, στο βόρειο Μεξικό όπου εκτυλίχθηκε η τραγωδία την προηγούμενη εβδομάδα.

Τα όπλα τα οποία χρησιμοποίησε ο 11χρονος ήταν διαμετρήματος 0,40 χιλιοστών, τα οποία χρησιμοποιεί αποκλειστικά ο στρατός, και διαμετρήματος 0,25 χιλιοστών. Οι αρχές ερευνούν και το περιβάλλον του παιδιού.

Αρχικά, είχαν ανακοινώσει ότι είχε επηρεαστεί από ένα βιντεοπαιχνίδι, το Natural Selection.

Ο εισαγγελέας υπογράμμισε, επίσης, ότι το παιδί είχε στην κατοχή του «κινητό τηλέφωνο, ηλεκτρονικό υπολογιστή, τάμπλετ και δύο ηλεκτρονικά παιχνίδια».

Είχε καλούς βαθμούς και συμπεριφερόταν φυσιολογικά

Από την πλευρά του ο κυβερνήτης της Κοαουίλα, Μιγκέλ Ανχελ Ρικέλμε, δήλωσε ότι ο 11χρονος είχε καλούς βαθμούς στο σχολείο και συμπεριφερόταν φυσιολογικά, σύμφωνα με τους καθηγητές του.

Η Κοαουίλα είναι μια πολιτεία στο βορειοανατολικό Μεξικό όπου συμβαίνουν συχνά συγκρούσεις μεταξύ διακινητών ναρκωτικών. Μεταξύ των έξι τραυματιών είναι ένας καθηγητής του ιδιωτικού σχολείου Θερβάντες, ενώ οι υπόλοιποι είναι παιδιά. Όλοι τους νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.