Αδιανόητο: Έκαναν άμβλωση σε λάθος έγκυο!

άμβλωση1

Μια ανησυχητική υπόθεση θορύβησε τις αρχές στη Νότια Κορέα όταν αποκαλύφθηκε ότι γιατρός υπέβαλε σε άμβλωση γυναίκα που δεν έπρεπε!

Συγκεκριμένα, στις 7 Αυγούστου μια γυναίκα που διένυε την 6η εβδομάδα της κύησης υπεβλήθη σε άμβλωση σε κλινική, επειδή γιατρός και νοσοκόμες μπέρδεψαν το πρόσωπό της με άλλης γυναίκας!

«Ο γιατρός και η νοσοκόμα έχουν παραδεχτεί το λάθος τους», δήλωσε στο CNNi αξιωματούχος της αστυνομίας.

Και οι δύο κατηγορούνται για πρόκληση σωματικής βλάβης από αμέλεια ενώ ο φάκελος της υπόθεσης αναμένεται σύντομα να σταλεί στη Δικαιοσύνη.

Κανείς δεν επιβεβαίωσε τα στοιχεία της

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap της Νότιας Κορέας, η έγκυος είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο για να λάβει μια ένεση με θρεπτικά συστατικά.

Όπως γράφει το CNNi, η νοσοκόμα έκανε αναισθησία στη γυναίκα χωρίς να επιβεβαιώσει την ταυτότητά της και ο γιατρός προχώρησε στη συνέχεια στην άμβλωση, επίσης χωρίς να βεβαιωθεί ότι είχε απέναντί του τη σωστή ασθενή.

Δεν έχει τεθεί σε ισχύ η νομοθεσία για τις αμβλώσεις στη Νότια Κορέα

Η Νότια Κορέα νομιμοποίησε την άμβλωση τον περασμένο Απρίλιο, με το συνταγματικό δικαστήριο της χώρας να ανακοινώνει ότι οι νομοθέτες θα πρέπει να τροποποιήσουν την υπάρχουσα νομοθεσία μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του 2020.

Η νέα νομοθεσία, όμως, δεν έχει ακόμη τεθεί σε ισχύ. Έτσι, η γυναίκα θα μπορούσε – θεωρητικά- να βρεθεί αντιμέτωπη με ποινή φυλάκισης έως και ενός έτους.

H υπάρχουσα νομοθεσία επιτρέπει την άμβλωση σε περίπτωση που οι γονείς έχουν σοβαρές γενετικές ασθένειες, το έμβρυο απειλεί τη ζωή της μητέρας ή η κύηση είναι αποτέλεσμα βιασμού ή αιμομιξίας.

Το υπουργείο Υγείας της χώρας εκτιμά ότι πέρσι πραγματοποιήθηκαν περίπου 50.000 αμβλώσεις στη Νότια Κορέα. Ο πραγματικός αριθμός, όμως, ενδέχεται να είναι πολύ υψηλότερος.