Αδιανόητο! Μόνο 6 μέρες κράτηση σε 42χρονο για κατοχή παιδικού πορνογραφικού υλικού

Αν οι ποινές απέναντι σε παιδόφιλους και άτομα που συλλαμβάνονται για κατοχή παιδικού πορνογραφικού υλικού είναι αυτές, τότε είναι σχεδόν σίγουρο ότι το φαινόμενο κακοποίησης παιδιών δεν θα εκλείψει σύντομα.

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας οδηγήθηκε το πρωί 42χρονος που φόρεσε χειροπέδες για υπόθεση κατοχής και διανομής πορνογραφικού υλικού. Σε κεκλεισμένων των θυρών διαδικασία ο 42χρονος παραπέμφθηκε σε αστυνομική κράτηση για έξι ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι ο 42χρονος από την επαρχία Λευκωσίας συνελήφθη χθες από μέλη του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος βάσει δικαστικού εντάλματος, μετά από πληροφορία που λήφθηκε από την Europol.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, κατά τη διάρκεια έρευνας που διενεργήθηκε, εντοπίστηκε στην κατοχή του ένα κινητό τηλέφωνο το οποίο παραλήφθηκε για περαιτέρω επιστημονικές εξετάσεις.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του, εντοπίστηκαν δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ένα κινητό τηλέφωνο, τρεις εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, τέσσερις συσκευές αποθήκευσης ηλεκτρονικών δεδομένων καθώς και πέντε κάρτες μνήμης. Όλα τα πιο πάνω παραλήφθηκαν για περαιτέρω επιστημονικές εξετάσεις.

Οι έρευνα συνεχίζεται

Ο 42χρονος στις μέχρι τώρα καταθέσεις του, δίδει κάποιους ισχυρισμούς οι οποίοι διερευνώνται, ενώ το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνεχίζει τις εξετάσεις.