Αρχική InfoMommy Νέα Αεροδρόμιο Λάρνακας: Κατασχέθηκαν αφορολόγητα τσιγάρα

Αεροδρόμιο Λάρνακας: Κατασχέθηκαν αφορολόγητα τσιγάρα

Αεροδρόμιο Λάρνακας: Κατασχέθηκαν αφορολόγητα τσιγάρα

Ποσότητα αδασμοαφορολόγητων τσιγάρων και καπνού, κατασχέθηκε χθες,  στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, για τα οποία οι φόροι ανέρχονται στις 3,000 περίπου ευρώ.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Τμήματος Τελωνείων, στις 18 Ιανουαρίου στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, κατά τον έλεγχο ασφαλείας των αποσκευών πτήσης που αναχωρούσε για Λονδίνο, εντοπίστηκαν τσιγάρα σε αποσκευές δύο επιβατών τουρκοκυπριακής καταγωγής, κατόχων βρετανικών διαβατηρίων.

Από τον έλεγχο που διενεργήθηκε από τελωνειακούς λειτουργούς στις εν λόγω αποσκευές, βρέθηκαν στην κατοχή τους συνολικά 77 κούτες Χ 200 τεμάχια αδασμοαφορολόγητα τσιγάρα μάρκας Marlboro, Silk Cut και Benson & Hedges και 20 συσκευασίες X 50 γραμμάρια καπνού Golden Virginia, τα οποία έφεραν τη σήμανση για το βλαβερό του καπνίσματος μόνο στην τουρκική γλώσσα. Ο ένας εκ των επιβατών ισχυρίστηκε ότι τα αγόρασε από την Πύλα.

Αφού τους επιστήθηκε η προσοχή τους στο Νόμο, συνελήφθησαν για τα αυτόφωρα αδικήματα της δόλιας αποφυγής καταβολής δασμών και φόρων και της παράνομης κατοχής και τόσο τα τσιγάρα όσο και ο καπνός κατασχέθηκαν ως υποκείμενα σε δήμευση.

Ο συνολικός εισαγωγικός δασμός και οι φόροι που αναλογούν στα τσιγάρα ανέρχονται σε €2,789 και στον καπνό σε €209.

Στη συνέχεια έγινε αποδεκτό αίτημα για εξώδικο συμβιβασμό των διαπραχθέντων αδικημάτων με την καταβολή από μέρους των επιβατών ποσού ύψους €4,500 το οποίο και κατέβαλαν.

Ακολούθως αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού προηγουμένως τα τσιγάρα και ο καπνός εγκαταλείφθηκαν στο Τμήμα Τελωνείων.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.