Άφησαν το μωρό τους για 15 ώρες σε αυτοκίνητο που «έβραζε» και αλληλοκατηγορούνται για το ποιος φταίει

Με τις θερμοκρασίες να χτυπούν κόκκινο οι γονείς πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν μετακινούνται με το αυτοκίνητο και το μωρό τους.

Η είδηση για τον θάνατο ενός 11μηνου μωρού μέσα στο καυτό αυτοκίνητο των γονιών του στο Calverton Park των Ηνωμένων Πολιτειών, σοκάρει και μας θυμίζει ότι δεν πρέπει να αφήνουμε τα μωρά μόνα τους στο αυτοκίνητο ούτε για λίγα λεπτά.

Το μικρό τους σωματάκι ζεσταίνεται μέχρι και 5 φορές γρηγορότερα από αυτό των ενηλίκων, πράγμα που σημαίνει ότι ακόμα και λίγα λεπτά σε ένα αυτοκίνητο μια ζεστή ημέρα μπορεί να αποβούν μοιραία.

Η μικρή Joseline είναι το 10ο μωρό που χάνει τη ζωή του στην καμπίνα ενός αυτοκινήτου μέσα στο 2019 στην Αμερική και, όπως αναφέρουν οι ειδικοί, ο αριθμός αυτός αναμένεται – δυστυχώς – να αυξηθεί.

Η τραγική ιστορία της μικρής Joseline

Σύμφωνα με το περιοδικό People, το μωρό έμεινε στο αυτοκίνητο που ήταν παρκαρισμένο μέσα στη ζέστη για περίπου 15 ώρες, μέχρι που το βρήκαν την Κυριακή το μεσημέρι νεκρό και ενώ το θερμόμετρο έξω έδειχνε περίπου 30οC!

Όσοι βρέθηκαν στο σημείο προσπάθησαν να σώσουν το άτυχο μωρό, αλλά δυστυχώς ήταν πλέον αργά.

Οι γονείς του μικρού κοριτσιού που θα γιόρταζε τα γενέθλιά του την Κυριακή, 16 Ιουνίου, υποστηρίζουν ότι όσα συνέβησαν έγιναν εξ’ αιτίας κακής συνεννόησης και ρίχνουν τις κατηγορίες ο ένας στον άλλο.

Το προηγούμενο βράδυ, πάντως, και οι δύο βρίσκονταν με το μωράκι τους μέχρι και τα μεσάνυχτα. Από εκείνη την ώρα και μετά δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες για το πώς βρέθηκε το παιδί στο πάρκινγκ του πάρκου. Πλέον, οι γονείς αλληλοκατηγορούνται για το τι συνέβη και το ποιος ξέχασε το μωράκι στο αυτοκίνητο.

Αυτό είναι και το στοιχείο που ξαφνιάζει όλους όσοι ακούν την ιστορία: Πώς γίνεται κανένας από τους δύο γονείς να μην ήξερε πού ήταν το μωρό του για 15 ολόκληρες ώρες;

Στο μεταξύ, η γιαγιά της μικρής Joseline ξεκίνησε μία σελίδα GoFundME για να συγκεντρώσει χρήματα για την κηδεία του μωρού που δεν πρόλαβε να γιορτάσει ούτε τα πρώτα του γενέθλια.

«Η εγγονούλα μου, Joseline, έφυγε στις 2 Ιουνίου 2019», γράφει στην περιγραφή της σελίδας. «Είναι ο άγγελός μου. Γεμίζει πάντα τις ζωές των άλλων με φως, όταν χαμογελά. Όλοι την αγαπούσαν σαν δική τους», συμπληρώνει.

πηγή: mom.me