Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό της 4χρονης Marie -Αφαντη για 12η μέρα παρά τις συλλήψεις εμπλεκομένων στην απαγωγή

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας με σκοπό την έκδοση διατάγματος κράτησης του οδηγείται το πρωί ο 46χρονος από την επαρχία Πάφου ο οποίος συνελήφθη σε σχέση με την υπόθεση της απαγωγής της 4χρονης Marie έξω από νηπιαγωγείο στη Λευκωσία στις 27 Απριλίου.

Στο κενό οι έρευνες παρά τις συλλήψεις

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης είχε δηλώσει πως η σύλληψη του 46χρονου έγινε στη βάση στοιχείων που τον εμπλέκουν στην υπόθεση. Για την ίδια υπόθεση τελούν ήδη υπό κράτηση άλλα τρία πρόσωπα, δύο 44χρονοι Ελληνοκύπριοι και μια 49χρονη από την Ολλανδία.

Το διάταγμα κράτησης των δύο 44χρονων λήγει σήμερα και αναμένεται ότι θα οδηγηθούν εκ νέου ενώπιον του δικαστηρίου για να ζητηθεί η περαιτέρω κράτηση τους. Το διάταγμα 8ημερης κράτησης που είχε εκδοθεί εναντίον της 49χρονης λήγει την ερχόμενη Τετάρτη, 10 Μαΐου.

Εναντίον των υπόπτων τους διερευνώνται τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, της συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος, αρπαγή ανήλικου προσώπου, απαγωγής νεαρής γυναίκας ηλικίας κάτω των δεκαέξι χρόνων και επίθεση και πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης.

Τα ίχνη της ανήλικης και του Νορβηγού πατέρα της, ο οποίος πιστεύεται ότι κρύβεται πίσω από την πρωτοφανή για τα κυπριακά δεδομένα υπόθεση, δεν έχουν μέχρι σήμερα εντοπιστεί παρά τις εντατικές έρευνες της Αστυνομίας που συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς από την πρώτη στιγμή που καταγγέλθηκε η εξαφάνιση της από τη μητέρα της.

Πού βρίσκεται ο πατέρας με την 4χρονη Marie

Ο πατέρας, εναντίον του οποίου εκκρεμεί διεθνές ένταλμα σύλληψης, σε email που είχε αποστείλει στην πρώην σύζυγο του και μητέρα της ανήλικης την ημέρα της απαγωγής είχε πει ότι θα περνούσε μια εβδομάδα μαζί με την κόρη τους και μετά θα επικοινωνούσε με τους δικηγόρους του για να διευθετήσουν την κηδεμονία της μικρής, κάτι που δεν φαίνεται να έχει πράξει μέχρι στιγμής.

Για την υπόθεση είχαν συλληφθεί άλλα τρία πρόσωπα τα οποία αφέθηκαν στη συνέχεια ελεύθερα λόγω του ότι δεν είχε προέκυψε οτιδήποτε ενοχοποιητικό εναντίον τους.

Ο κ. Αγγελίδης δήλωσε πως πρόκειται για μια υπόθεση με πολλές πτυχές και ότι “παρόλο που ουσιαστικά οι ανακριτές έχουν απαντήσει σε αρκετά ερωτήματα και έχει διεκπεραιωθεί ένας σημαντικός αριθμός ανακριτικού έργου, προκύπτουν νέα στοιχεία συνεχώς, με αποτέλεσμα να δικαιολογούνται περαιτέρω έρευνες, σε παγκύπριο επίπεδο”.

Εξάλλου, ερωτηθείς την περασμένη εβδομάδα για την πορεία των ερευνών, ο Υπουργός Δικαιοσύνης είχε πει ότι «βρισκόμαστε σε ένα καλό δρόμο, τα πράγματα οδηγούνται προς το καλύτερο και πιστεύω ότι θα έχουμε εξελίξεις. Μέσα από τις ανακρίσεις προκύπτουν νέα στοιχεία που βοηθούν στην υπόθεση”.