Αρχική InfoMommy Νέα Κίνημα ενάντια στις εκποιήσεις: Άκυρο το ένταλμα έξωσης μονογονεϊκής οικογένειας

Κίνημα ενάντια στις εκποιήσεις: Άκυρο το ένταλμα έξωσης μονογονεϊκής οικογένειας

Κίνημα ενάντια στις εκποιήσεις: Άκυρο το ένταλμα έξωσης μονογονεϊκής οικογένειας

Την απόσυρση του διατάγματος εκποίησης κατοικίας μονογονεϊκής οικογένειας με οικονομικά προβλήματα, με τη σύμφωνο γνώμη της τράπεζας, πέτυχε το Κίνημα Ενάντια στις Εκποιήσεις, ύστερα από το αίτημα για αναστολή που κατέθεσε.

Σε δηλώσεις του στο politis.com.cy, o εκπρόσωπος του Κινήματος Γιώργος Κτίστης, ανέφερε πως υπάρχουν πολλά κενά στον τρόπο που δικάστηκε η όλη υπόθεση και ήδη ο δικηγόρος του Κινήματος, μελετά τον φάκελο και σύντομα αναμένεται να δημοσιοποιήσει την έκθεσή του.

Νωρίτερα το Κίνημα είχε πραγματοποιήσει εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά της εκτέλεσης του δικαστικού διατάγματος, στο Εκκλησάκι της Αγίας Βαρβάρας στον Άγιο Τύχωνα.

Το Κίνημα υποστήριξε πως η συγκεκριμένη υπόθεση αποδεικνύει πως το νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων, δεν προσφέρει προστασία στους δανειολήπτες.

Νωρίτερα μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο ο νομικός σύμβουλος του Κινήματος Ενάντια στις Εκποιήσεις Χρίστος Πουντζιουρής, είπε ότι η έξωση θα γίνει προκειμένου το ακίνητο να παραδοθεί στην Τράπεζα με σκοπό να το εκποιήσει.

Η αξία του ακινήτου όπως είπε κυμαίνεται στις 300.000 ευρώ ενώ τα οφειλόμενα από τον αποβιώσαντα σύζυγο της γυναίκας, είναι γύρω στις 70 με 80 χιλιάδες ευρώ.

Ο κ. Πουτζιουρής, διερωτήθηκε γιατί η Τράπεζα δεν πωλεί χωράφια του αποβιώσαντος για να εισπράξει τα οφειλόμενα.

Είπε επίσης ότι η Τράπεζα, «με τοκογλυφικό», κατά την έκφρασή του, επιτόκιο της τάξης του 12 τοις εκατόν, χρέωσε δέκα χιλιάδες ευρώ, στους τελευταίους δέκα μήνες.

Εξέφρασε εντούτοις την ελπίδα η Τράπεζα να ζητήσει αναστολή του διατάγματος έξωσης, καθότι, του έχει αναφερθεί πως δεν μπορεί να γίνει άλλως πως.

Η εκτέλεση της απόφασης η οποία έχει οριστεί για αυτή την ώρα, έχει προκαλέσει κινητοποίηση.

Έξω από το σπίτι της γυναίκας στο οποίο διαμένει με την κόρη της, έχουν συγκεντρωθεί μέλη του Κινήματος Ενάντια στις Εκποιήσεις και του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών, με στόχο την αποτροπή της έξωσης.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.