Αρχική InfoKids Αληθινές Ιστορίες Αληθινή ιστορία: Ο 11χρονος που θα βάλει τέλος στους θανάτους παιδιών από ασφυξία στο αυτοκίνητο

Αληθινή ιστορία: Ο 11χρονος που θα βάλει τέλος στους θανάτους παιδιών από ασφυξία στο αυτοκίνητο

Αληθινή ιστορία: Ο 11χρονος που θα βάλει τέλος στους θανάτους παιδιών από ασφυξία στο αυτοκίνητο

Με τον αριθμό των παιδιών που χάνουν τη ζωή τους από ασφυξία μέσα στα αυτοκίνητα των γονέων τους κατά τους καλοκαιρινούς μήνες να αυξάνεται κάθε χρόνο, αυτό το φρικτό ατύχημα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις τα τελευταία χρόνια. Δυστυχώς, παρά την αυξημένη ενημέρωση και τις συνεχείς προειδοποιήσεις, οι γονείς εξακολουθούν να ξεχνούν τα μωρά και τα μικρά παιδιά τους στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου, γεγονός που μπορεί αποβεί μοιραίο για τη ζωή τους.

Μόλις άκουσε για το θάνατο του μωρού ενός γείτονα μέσα στο αυτοκίνητο της οικογένειας, ο 11χρονος Bishop Curry αποφάσισε να κάνει κάτι γι' αυτό. Το μικρό αγόρι από το Τέξας απολαμβάνει να ανακαλύπτει νέα πράγματα, ενώ κατά καιρούς έχει κατασκευάσει έναν καταπέλτη, ένα πυροβόλο όπλο πινγκ πονγκ και μεταξύ πολλών άλλων επινόησε τρόπους για να λιώνει ο πάγος και το χιόνι στους δρόμους χωρίς να χρειάζεται η ρίψη αλατιού.

Έτσι, συγκέντρωσε όλες τις ικανότητές του για τη δημιουργία μιας συσκευής που θα φυσάει κρύο αέρα όταν το αυτοκίνητο είναι πολύ ζεστό και θα προειδοποιεί τις τοπικές αρχές και τους γονείς του παιδιού να στείλουν διασώστες.

Δεδομένου ότι ο πατέρας του ξεκίνησε μια σελίδα για δωρεές πριν από πέντε μήνες, ο μικρός εφευρέτης κατάφερε να συγκεντρώσει περίπου 30.000 δολάρια, γεγονός που του επέτρεψε να πληρώσει τους δικηγόρους για να εργαστούν πάνω στην αίτησή του για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Η αίτηση για τη συσκευή "Oasis" βρίσκεται σήμερα στο Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών. Μόλις η αίτηση εγκριθεί εντός του έτους, ο μικρός θα είναι σε θέση να αναπτύξει περαιτέρω τη συσκευή, να βρει έναν κατασκευαστή και να ξεκινήσει την παραγωγή και διάθεσή της στην αγορά.

«Το πιο σημαντικό είναι ότι η συσκευή χρησιμοποιεί τεχνολογίες που ήδη υπάρχουν, οπότε δεν πιστεύουμε ότι η κατασκευή θα διαρκέσει πολύ καιρό. Ας ελπίσουμε ότι στους επόμενους 18-24 μήνες το Oasis θα είναι διαθέσιμο προς πώληση», δήλωσε ο πατέρας του μικρού εφευρέτη.

Επιπλέον, ο μικρός είχε μερικές εκπληκτικές εμπειρίες ως αποτέλεσμα της εφεύρεσής του. Ο πατέρας του, ο οποίος εργάζεται στην Toyota, ενημέρωσε την εταιρεία για τη συσκευή του γιου του και αμέσως πατέρας και γιος επισκέφθηκαν το Τεχνικό Κέντρο της Toyota στο Ντιτρόιτ όπου παρακολούθησαν δοκιμές ασφάλειας οχημάτων. Επίσης, είχε την ευκαιρία πέρυσι να παρουσιάσει το Oasis στους κατασκευαστές καθισμάτων αυτοκινήτων στο συνέδριο για την πρόληψη των τραυματισμών των παιδιών.

Φυσικά, ο μπαμπάς του είναι πολύ περήφανος για το γιο του, ο οποίος αναμφισβήτητα ελπίζει να ακολουθήσει μια σταδιοδρομία στον τομέα της μηχανικής και των εφευρέσεων: «Έχει τόσες πολλές ιδέες, όταν ήρθε για πρώτη φορά σε μένα με τη συγκεκριμένη και ένα σχέδιο πάνω στο χαρτί, έμεινα έκπληκτος, αλλά ταυτόχρονα σκέφτηκα ότι είναι απλά κομμάτι αυτού που αγαπά να κάνει. Τον υποστηρίζουμε και είμαστε υπερήφανοι για εκείνον».


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter