Αρχική InfoKids Αληθινές Ιστορίες Αληθινή ιστορία: Οι παππούδες των παιδιών μου είναι σκέτη απογοήτευση

Αληθινή ιστορία: Οι παππούδες των παιδιών μου είναι σκέτη απογοήτευση

Αληθινή ιστορία: Οι παππούδες των παιδιών μου είναι σκέτη απογοήτευση

Οι παππούδες είναι ένα μεγάλο και πολύ σημαντικό κεφάλαιο στη ζωή των παιδιών. Γίνονται φίλοι, παράδειγμα και «νταντάδες» των εγγονιών τους, αλλά και στηρίγματα για τα παιδιά τους.

Τα παραπάνω ισχύουν τις περισσότερες φορές για τους περισσότερους παππούδες. Μία μαμά, όμως, παρουσιάζει μια άλλη πραγματικότητα. Εκείνη που θέλει τους παππούδες αμέτοχους και ίσως, λιγάκι… αδιάφορους.

«Ξέρω ότι το να σε στηρίζουν οι γονείς σου οικονομικά ή να προσέχουν τα παιδιά σου δεν είναι το ζητούμενο όταν γίνεσαι μητέρα, αλλά κάθε φορά που ακούω τις φίλες μου να λένε για τα ρούχα που πήραν οι γονείς τους στα παιδιά τους, τα παιχνίδια που έπαιξαν, τις βόλτες που πήγαν μαζί δεν μπορώ παρά να ΜΗΝ σκεφτώ ότι οι δικοί μου γονείς δεν έρχονται καν να δουν τα εγγόνια τους!

Όταν οι φίλες μου συζητούν για τα δώρα που έφεραν οι παππούδες στα εγγόνια τους, τις φορές που έχουν καθαρίσει το σπίτι, έχουν βγει βόλτα ή έχουν προσέξει τα παιδιά όσο εκείνες δούλευαν, αναρωτιέμαι: “Πώς θα ήταν η ζωή μου αν είχα αυτήν τη στήριξη από τους γονείς μου;”. Μην με παρεξηγήσετε, όπως είπα και παραπάνω δεν πιστεύω ότι οι παππούδες πρέπει να μεγαλώνουν τα εγγόνια τους, αλλά οφείλουν να έχουν μια ζεστή και αγαπησιάρικη σχέση με αυτά. Είναι, άλλωστε, οι γονείς των γονιών τους.

Οι δικοί μου γονείς δεν ήταν ποτέ κοντά στα παιδιά μου, αλλά ούτε και σε μένα. Θυμάμαι πάντα ότι η σχέση μας ήταν προκαθορισμένη και εγώ ήμουν αυτόνομη από πολύ νωρίς. Ξεκίνησα να δουλεύω από την εφηβεία και δεν είχα ανάγκη τα χρήματά τους για τα έξοδά μου. Έπειτα πέρασα στο πανεπιστήμιο, και πάλι δεν χρειάστηκε ποτέ να ζητήσω βοήθεια.

Και για να προλάβω τα σχόλια, δεν είναι ότι δυσκολεύονται οικονομικά ή χρονικά. Τα πάνε μια χαρά σε όλους τους τομείς, απλώς δεν είναι γενναιόδωροι – ούτε με τον χρόνο ούτε με τα χρήματά τους.

Αν – σπανίως – έχουν τη διάθεση ζητούν από τα παιδιά να πάνε κάποια βόλτα, αλλά όσες φορές έχω ζητήσει βοήθεια είναι πάντα απασχολημένοι! Μάλιστα, όταν ανακοίνωσα το διαζύγιο μου από τον πατέρα των παιδιών μου το μόνο που ο δικός μου πατέρας είπε ήταν ένα “Λυπάμαι…” και δεν προσφέρθηκε να πάρει τα παιδιά ούτε όταν ο πατέρας τους μετακόμιζε! Δεν σήκωσε ούτε μία φορά το ακουστικό για να τηλεφωνήσει και να ρωτήσει τι κάνουμε. Το ίδιο και η μαμά μου. Ζουν περίπου 10 χιλιόμετρα μακριά μας, είναι συνταξιούχοι και δεν ενδιαφέρθηκαν για το αν είμαστε καλά ούτε μετά από μια τόσο δύσκολη κατάσταση.

Σταμάτησα να τους ζητάω βοήθεια χρόνια τώρα, αλλά επειδή οι γονείς μου είναι απόμακροι, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν νιώθω δυσαρέσκεια, λύπη, απαξίωση ή ζήλεια όταν οι φίλες μου συζητούν για τις στιγμές που έζησαν τα παιδιά με τους παππούδες τους. Όταν τις ακούω να λένε ότι «η μαμά μου μου έδωσε 50€ για να πάω σινεμά με τα παιδιά» ή την ίδια μου την αδερφή να μου εξιστορεί πώς πέρασαν το σαββατοκύριακο στα πεθερικά της στεναχωριέμαι. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι οι γονείς μου είναι… αδιάφοροι!
Για πολύ καιρό ένιωθα ενοχές για αυτά τα συναισθήματά μου. Δεν έλεγα ποτέ τίποτα και σε κανέναν. Δεν ήθελα οι φίλες μου και οι αδερφές μου να νομίζουν ότι δεν τους αξίζει αυτή η αγάπη που εισπράττουν. Το γεγονός ότι εκείνες μιλούν για τις καλές και κοντινές σχέσεις με τις γιαγιάδες και τους παππούδες, δεν μου δίνει το δικαίωμα να παραπονούμαι για την αμέτοχη στάση των δικών μου. Φυσικά, και δεν έχω πει κάτι στα παιδιά μου. Τώρα πια έχουν και εκείνα δεχτεί την κατάσταση.
Συνειδητοποίησα, όμως, πρόσφατα ότι δεν είμαι κάποια αναίσθητη που θέλει μόνο υλική υποστήριξη από τους γονείς της. Η γενναιοδωρία άλλων παππούδων με ενοχλεί, επειδή ξέρω ότι όσα κάνουν τα κάνουν από αγάπη για τα εγγόνια τους και τα παιδιά τους. Αγαπούν τόσο πολύ την οικογένειά τους που ΘΕΛΟΥΝ να βοηθούν, όπως και όποτε μπορούν.

Θέλουν να είναι γενναιόδωροι και να προσφέρουν στην οικογένειά τους για να κάνουν τα παιδιά τους χαρούμενα και ευτυχισμένα. Όταν αγοράζουν ρούχα, λιχουδιές, δώρα για τα εγγόνια τους. Όταν πηγαίνουν τα εγγόνια τους σε κάποια δραστηριότητα ή τους μαγειρεύουν ή τους φτιάχνουν γλυκά δεν το κάνουν από υποχρέωση, αλλά από ΑΓΑΠΗ.

Έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που οι γονείς μου έφεραν δώρο γενεθλίων στα παιδιά μου ή μήνες από τότε που μας έκαναν επίσκεψη και μένουν λίγα χιλιόμετρα παρακάτω από το σπίτι μας.

Όχι δεν λέω ότι οι παππούδες πρέπει να κακομαθαίνουν τα εγγόνια τους. Όλο αυτό γράφεται, επειδή πιστεύω ότι οι παππούδες πρέπει να είναι κοντά στα εγγόνια τους, να τα βοηθούν και να είναι κομμάτι της ζωής τους!

Κάθε φορά που ακούω την κόρη μου να λέει ότι η φίλη της πήρε κάποιο δώρο από τον παππού και τη γιαγιά της ή βλέπουμε οικογένειες έξω μαζί, αναρωτιέμαι πώς θα ήταν να το ζούσαμε και εμείς έτσι. Και ξέρω ότι το ίδιο κάνει και εκείνη. Και – ξαναλεώ – δεν έχει να κάνει με το δώρο ή τη βοήθεια. Έχει να κάνει με την αγάπη! Έχει να κάνει με τις αναμνήσεις των παιδιών μου καθώς θα μεγαλώνουν και τις ιστορίες που θα έχουν να αφηγούνται όταν ενηλικιωθούν.

Ξέρω ότι όταν τα παιδιά μου κάνουν δικά τους παιδιά θα προσφέρω πολλά περισσότερα από όσα δίνουν οι παππούδες στα παιδιά μου. Όχι, επειδή θεωρώ ότι πρέπει, αλλά επειδή θα τα αγαπάω όσο τίποτε άλλο στον κόσμο, όπως ακριβώς κάνω και με τα παιδιά μου…»

Πηγή: scarymommy.com


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter